Asteroïde God(inn)en workshop

De dag bestaat uit een informatief deel (woord en beeld), een meditatie (verinnerlijking van de betreffende godin of god) en een praktisch deel waarin wordt gekeken en onderzocht waar die asteroïde in jouw horoscoop staat en wat dat betekent. Daarom is basiskennis vereist.

Asteroïden zijn vrij nieuw binnen de astrologie. Naast de voornamelijk ‘mannelijke’ (goden) planeten zijn er binnen deze groep vele ‘vrouwelijke’ (godinnen) asteroïden. Het geeft nieuwe thema’s en herkenningen die meer bij deze tijd passen. Deze asteroïden of planetoïden bevinden zich in de asteroïdengordel, tussen Mars en Jupiter. Daarom kun je ze zien als een brug die het persoonlijke met het sociale en collectieve verbindt.

Er zijn duizenden asteroïden. Door over de mythische godheid te leren en die te betrekken op raakpunten in je horoscoop, doe je nieuwe kennis op (over jezelf).

Huidige themadagen:

  • Ceres en Pallas Athena (samen met Joyce Sterrenberg)
  • Juno en Vesta (samen met Joyce Sterrenberg)
  • Isis en Osiris

Asteroïden

Asteroïden of planetoïden zijn kleinere brokken gesteente die zich (net als planeten) in een baan om de zon bewegen. Deze gesteenten kunnen ontstaan zijn door een inslag op de maan, het kunnen restanten zijn die door een ramp met een planeet zijn overgebleven, of het kan ingevangen materiaal zijn uit een ander zonnestelsel.

De asteroïdengordel bevindt zich tussen Mars en Jupiter. Ze vormen als het ware een brug die het persoonlijke met het sociale en collectieve verbindt. De planetoïden of asteroïden zijn wijd van elkaar verspreid, maar de gordel bevat wel tienduizenden asteroïden en er wordt geschat dat er wel miljoenen zijn!

De asteroïdengordel bevat dus véle asteroïden die zich altijd samen bewegen, als groep of als cluster. Dat is ook de reden waarom asteroïden iets te zeggen hebben over menselijke relaties (familie, sociale groepen, relaties, etc.). In de Encyclopedia Americana staat zelfs vermeld bij asteroïden, dat ‘landen moesten samenwerken om meer te ontdekken over deze groep’.

De eerste asteroïden zijn ontdekt begin 1800. De eerste vier werden vernoemd naar godinnen uit de oudheid: Ceres, Pallas Athena, Juno en Vesta. Behalve de maan en Venus, zijn alle planeten vernoemd naar mannelijke goden. Het ontdekken van een nieuwe planeet hangt samen met de toestand in de wereld; wat je ziet, daar word je je bewust van. Maar het is pas sinds kort dat asteroïden ook worden geïntegreerd en toegepast in de astrologie. Het vrouwelijk aspect is duizenden jaren onderdrukt geweest, maar nu krijgt het eindelijk weer erkenning en mag een grotere plek innemen. En dat is nodig (ook binnen de astrologie) omdat het mannelijk en vrouwelijk principe dan weer in balans kunnen komen – zowel in jezelf als in de wereld.

Ceres en Pallas

De inhoud van deze workshop zal binnenkort verschijnen.

Juno en Vesta

De inhoud van deze workshop zal binnenkort verschijnen.

Isis en Osiris

De inhoud van deze workshop zal binnenkort verschijnen.

Contact

Gebruik onderstaand contactformulier voor vragen, aanmeldingen of andere berichten.

Nieuwsbrief

    * Gegevens worden niet aan derden verkocht. Van abonnees op de nieuwsbrief worden uitsluitend de naam en het emailadres bewaard. Petra Stam verzendt zelf de nieuwsbrief, hiervoor wordt geen externe partij ingeschakeld.