Isis Mysterieschool workshops

De Isis Mysterieschool is in 2014 opgericht door Petra Stam en Els Lijesen. Toen kwam ook het boek uit dat ze samen schreven: ‘Isis en de 14 sleutels tot heelwording’.

Naast de jaartraining ‘De 14 sleutels tot heelwording’ geven ze samen ook verschillende losse workshops op basis van de Egyptische mysteriën.

De mysteriescholen van het Oude Egypte zijn gebaseerd op de mythe van Isis en Osiris. Via de symboliek van deze mythe kun je geestelijke lagen aanboren en ‘achter de sluier van Isis kijken’. De trainingen en workshops van de Isis Mysterieschool helpen je om verloren zielsaspecten te vinden en je te her-inneren dat het goddelijke zich in alle verschijningsvormen bevindt, ook in jouzelf.

We geven onderstaande workshops door het hele land. Deze zijn ook te boeken.

– Toegang tot het Veld van Overvloed
– Healing workshop
-De Leeuwenpoort (8-8)
– Innerlijke autoriteit en leiderschap
-Creatie workshop
– Midwinter workshop(s)
– Reis naar de bibliotheek van je ziel
– Van licht naar duister
– Lente workshop
– De Grote Ontwaker (lente)
– Helder zien en voelen
– Isis Mysteriekaarten workshop

In de tabs kun je zien welke workshops er van de Isis Mysterieschool zijn.
In de agenda is te zien of een bepaalde workshop in de planning staat.

Toegang tot het veld van Overvloed

3 uur

In deze workshop nemen we je mee naar Hathor, de Egyptische godin van liefde, vruchtbaarheid, overvloed, genieten en vreugde. Aan de hand van een korte presentatie leggen wij je meer uit over Hathor en het Ka-lichaam, zodat je je goed kunt afstemmen op deze energieën.

Tijdens een meditatie herinnert Hathor je eraan dat overvloed jouw geboorterecht is. Je krijg inzicht in de betekenis van een persoonlijk symbool en je gaat dit als kracht-symbool gebruiken. Ook word je je bewust waar de energie stagneert en laat die weer stromen tijdens een praktische oefening met fonoforese: de inzet van stemvork-trilling op een bepaalde chakra. Het Ka-lichaam (je etherische dubbel) ga je tijdens een tweede oefening krachtiger maken; daardoor sterk je jezelf en word je je bewuster van je mogelijkheden en je connectie met de Bron. Verder ga je werken met een citrien-kristal en tijdens de tweede meditatie maak je contact en verbind je je met het Veld van Overvloed zodat je kunt gaan aantrekken wat jij verlangt!

Healing workshop

4 uur

In deze workshop reiken we je effectieve manieren aan om je energie optimaal te laten stromen en je energieveld te versterken. Je verdiept je je in de hekau, de ‘magische woorden’ waarmee jij je eigen bestaan kunt creëren en kunt on-creëren wat niet meer bij jou past. Je bevrijdt jezelf van gedachten die jouw kracht en zelfvertrouwen ondermijnen. Je creëert een optimale gezondheid. De energie van de Egyptische god Thoth, de meester van het woord en de klank, staat je hierin bij. In een geleide meditatie wordt je je bewust van je innerlijke alchemie en geef je je Ka-lichaam (het lichaamsbewustzijn) een boost.

Met behulp van de godin Isis leer je om gouden Bronenergie te laten stromen. Zo kun je jezelf helen en/of (oneindig) geven zonder dat je je eigen energie uitput.
We zijn op weg naar de donkere tijd van het jaar. De herfst komt eraan en als je weerstand in orde is, krijg je geen last van winterse kwaaltjes. We staan al stil bij je intenties of voornemens voor de komende tijd.

Innerlijke autoriteit en leiderschap

4 uur

Zou je je leven willen vormgeven vanuit je eigen authenticiteit, vanuit je eigen innerlijke kracht?
Heb je behoefte aan meer congruentie in je leven, waarbij je vanuit je zuivere innerlijke autoriteit jezelf in de wereld zet? Vanuit jouw vrijheid en plezier, terwijl je trouw bent aan jezelf ?

In deze workshop gaan we werken met de energie van de Egyptische valkgod Horus, symbool voor het hoger zelf en het eenheidsbewustzijn. Hij was de innerlijke leiding van de farao. Vanuit zijn hogere perspectief kon hij raad geven en zicht geven op de dagelijkse zaken.

Horus staat ook symbool voor jouw magische kind, dat jou kan vertellen wat je behoeften en verlangens werkelijk zijn.
Door middel van oefeningen, vragen en meditaties leer je vanuit je zuiverheid jouw talenten, kwaliteiten en mogelijkheden bezien en een plan maken hoe je die kunt inzetten in je relatie, je werk of je leven. Als je luistert naar je eigen innerlijke autoriteit en je innerlijke kind zul je doen wat je het liefste doet en dat met kracht in de wereld zetten!

Creatie workshop

4 uur

We staan stil bij de numerologisch waarde van het nieuwe jaar. Wat kun je dit jaar gaan neerzetten op een hogere energiefrequentie? Met behulp van de Isis Mysteriekaarten ga je kijken naar de thema’s die in het voorgaande jaar speelden en je nu niet meer dienen.

Je gaat ruimte creëren voor je ware zelf. Om dat te manifesteren, werken we met de energie van de oergodin Mut. Deze godin wordt ook wel de moeder van de goden genoemd en ze is dus beschermend en heel krachtig. Ze geeft je de discipline (aarde) om wat je wilt (vuur) in de wereld neer te zetten. Zij is de oerkracht van het universum, en geeft ons de levenskracht om onszelf en ons verlangen in de wereld te zetten. We ervaren haar kracht in een meditatie met de 5 elementen en de ankh. Vervolgens ga je de levensenergie van de ankh in je lichaam voelen; je gaat van verlangen naar werkelijkheid.

Een meditatie naar de Orionnevel gaat je helpen nog meer inzicht te krijgen in het nieuwe jaar én te aarden wat je wenst.

Midwinter workshop

3,5 uur

In deze donkere tijd van het jaar vraagt onze binnenwereld om aandacht. We kunnen nu gemakkelijker inzicht krijgen in de onderbewuste inhoud van ons Zelf en deze aan het licht brengen. Zo kun je je bewust worden van dat wat jou eventueel belemmert, waar je stagneert of niet durft te stralen.

We gaan de hemelse energieën van dat moment gebruiken tijdens deze workshop. Door middel van je geboortegegevens krijg je een korte persoonlijke schets van je bestemming in dit leven. Ook doen we een thymusklier-activatie en je krijgt de remedie “hogere hartchakra”. Dit helpt karma en angst te transformeren en verbindt je met anderen vanuit dit geopende hartcentrum. De remedie en activatie brengen je bewust in contact met het goddelijke. Ook brengen ze je talenten aan de oppervlakte waardoor je ze ziet en kunt gebruiken. Twee meditaties helpen je zicht te krijgen op jouw innerlijk licht. De Egyptische zonnegod Ra, die iedere avond begint aan zijn reis door de onderwereld en ’s morgens weer herboren wordt, past prachtig bij dit thema. Zijn energie begeleidt je als je je bevrijdt van oude ballast. Shine!

Reis naar de bibliotheek van je ziel

3 uur

Aan de hand van de Egyptische mythe van Isis en Osiris krijg je zicht op de ontwikkeling van ons menselijk bewustzijn. Ook wij lopen het pad van Osiris (het ware zelf) en Isis (de Ziel) helpt ons op onze weg naar heelwording.
Tijdens deze workshop reis je met Isis naar je innerlijke bibliotheek, je Huis van Licht.
Na een schrijfopdracht kun je daar je oude verhaal loslaten en archiveren.
Dat oude verhaal heeft je naar het heden gebracht, en heeft je gemaakt tot wie je nu bent.

Vanaf hier ga je een nieuwe start maken: Je gaat bewust je eigen levensverhaal creëren vanuit vrijheid, zonder oude beperkingen.
Daarvoor krijg je toegang tot je eigen kronieken. Je herinnert je de evolutie van je eeuwenoude Ziel, krijgt moeiteloos toegang tot je diepere lagen van bewustzijn en tijdens de twee meditaties krijg je persoonlijke informatie, om zo ruimere staten van Zijn te ervaren.
En maak je een nieuwe start. Laat je iets beperkends achter en loop je jouw Pad bewuster en met meer vrijheid.

Workshop Van duister naar licht

4 uur

Tijdens deze workshop reis je met zonnegod Ra door de Egyptische onderwereld (symbool voor je onderbewuste). Je verkent je dierlijke natuur en ontdekt daarin een kracht en een valkuil.Doordat je de illusie van je schaduw doorziet, kun je je ware potentie gaan neerzetten in het licht. De sterrenbeelden geven zicht op karakter en tijdens de tweede meditatie begeleidt sterrengodin Nut je tijdens je wedergeboorte.

Lente workshop

4 uur

Op deze dag als licht en donker (bijna) in balans zijn tijdens het Lentepunt, gaan we werken met de energie van de Egyptische ramsgod Chnoem. Hij is de kunstenaar en de schepper van alles dat leeft op deze aarde en brengt het hogere lichtlichaam in ons aardse lichaam. Je gaat je goddelijke creativiteit vormgeven.

Tijdens de meditaties verbinden we ons met de godin Isis en de ster Sirius, krijg je een DNA-activatie. Je leert je KA-lichaam (etherische lichaam) te versterken en je hoger hartchakra wordt geopend. Tevens krijg je de energetische remedie ‘Sneeuwklokje’ die helpt de spirituele energie te aarden, losbreken uit een oud patroon en geeft vertrouwen om te doen waarvoor je hier gekomen bent.

De Grote Ontwaker (lente)

4 uur

Op deze dag als licht en donker bijna in balans zijn (rond het Lentepunt), gaan we werken met de energie van de Egyptische ramsgod Chnoem. Hij is de kunstenaar en de schepper van alles dat leeft op deze aarde en brengt het hogere lichtlichaam in ons aardse lichaam. Je gaat je goddelijke creativiteit vormgeven.

Tijdens de meditaties verbinden we ons met de godin Isis en de ster Sirius, krijg je een DNA-activatie. Je leert je KA-lichaam (etherische lichaam) te versterken en je hoger hartchakra wordt geopend. Tevens krijg je de energetische remedie ‘Sneeuwklokje’ die helpt de spirituele energie te aarden, losbreken uit een oud patroon en geeft vertrouwen om te doen waarvoor je hier gekomen bent.

Helder zien en voelen

3 uur

Je gaat werken met de leeuwgodin Sekhmet. Ze geeft je een helder zicht op je emoties, overtuigingen en gedragspatronen. Met haar vurige kracht, die wordt gesymboliseerd door haar leeuwengestalte, bevrijdt ze je van karma, en laat je situaties vanuit een nieuw perspectief zien. Je realiseert je dat je een vrije keuze hebt. Het leven kan (weer) een genot worden. Sekhmet wordt ook wel het Oog van Ra genoemd, wat aangeeft dat ze het heldere inzicht van haar vader, de zonnegod Ra vertegenwoordigt.

Bovendien staat de (bijna nieuwe) Maan in Leeuw! We gaan ons dus ook verbinden met de hemelse Leeuwkrachten.
Sirius staat sinds eind augustus weer bij ons boven onze horizon. Deze ster wordt wel het hogere zelf van ons zonnestelsel genoemd, de inwijder, de goddelijke leraar, levensbrenger en bron van kennis. We gaan ons met deze ster van de inwijding verbinden, en je krijgt een Egyptische inwijding in het
openen van je 3e oog.

Je krijgt ook een flesje Parel-tinctuur: Parel brengt je in contact met de echte Jou en helpt je te handelen vanuit je centrum, stabiliseert lang ingehouden emoties en helpt je (zekerheid in) Jezelf te vinden en daar trouw aan te zijn.

Wil je je losmaken van oude, beperkende emoties en die omzetten in kracht, wil je een heldere blik op jezelf krijgen en meer trouw zijn aan jezelf? Dan is deze bijzondere zomerworkshop een ware eye-opener!

Werken met de Isis Mysteriekaarten

2,5 uur

Deze kaarten geven je via betoverende beelden en inspirerende teksten een helder antwoord op een vraag of inzicht in een situatie.
Wil je kennis maken met deze kaarten en ervaren hoe de Egyptische goden en symbolen je kunnen helpen je je heelheid te herinneren? Kom dan naar de Isis Mysteriekaarten workshop!

De kaarten zijn gebaseerd op het boek ‘Isis en de 14 sleutels tot heelwording’ maar zijn ook los te gebruiken. Ze volgen eveneens de weg van Osiris, de Egyptische mysterieweg. Deze orakelset geeft je een mooie tool voor diepere inzichten en praktische tips voor dagelijks gebruik. Kaarten die je raken!
De workshop wordt gegeven door de auteurs, Petra Stam en Els Lijesen. Door informatie, meditatie en het werken met de kaarten kom je in aanraking met je innerlijk weten en word je je bewust van je eigen kracht en grootsheid.

Contact

Gebruik onderstaand contactformulier voor vragen, aanmeldingen of andere berichten.

Nieuwsbrief

    * Gegevens worden niet aan derden verkocht. Van abonnees op de nieuwsbrief worden uitsluitend de naam en het emailadres bewaard. Petra Stam verzendt zelf de nieuwsbrief, hiervoor wordt geen externe partij ingeschakeld.