Midwinter workshop

Midwinter (21 of 22 december) is de kortste en donkerste dag van het jaar. Maar het is ook een keerpunt, want na deze dag gaat de kracht van de Zon weer toenemen: de dagen zullen langer worden, de energie gaat langzaam weer naar buiten. Het is de start van een nieuwe cyclus.

Tijdens de workshops rond of tijdens Midwinter gaan we stilstaan bij de hemelse invloeden, het licht dat buiten en in jezelf toeneemt, en ga je intenties neerzetten die in je in de komende cyclus wilt gaan waarmaken.

In de tabs kun je zien welke soorten workshops er rond krachtdieren zijn.
In de agenda is te zien of een bepaalde workshop in de planning staat.

De deur naar 2020

2,5 uur

Deze workshop wordt gegeven tijdens of rond Midwinter (21 of 22 december), de tijd vlak voordat het Grote Wiel draait en een nieuwe cyclus inluidt. We gaan stilstaan bij de terugkeer van het licht in de natuur en in onszelf. Informatie, hemelse invloeden, doelen stellen. Je krijgt een ‘direction stone’ waarmee we gaan mediteren. De Keltische godin Arianrhod, Koningin van het hemelse zilveren (sterren)wiel staat ons bij; zij is de weefster van het leven, van kosmische tijd en het lot en zij neemt ons mee naar haar plek van transformatie in de sterren.

Het 2edeel is praktisch. Neem je eigen kaarten mee als je die hebt – het maakt niet uit welke en je hoeft ook niet per se ervaring te hebben. Je krijgt een kaartlegging over Oud-en-Nieuw, die ga je voor elkaar leggen. Je gaat je deze avond bewust worden van wat je achter kunt laten, wat jouw mogelijkheden zijn, wat je valkuilen zijn, kortom: de richting en thema’s die in het nieuwe jaar gaan spelen.

De terugkeer van het licht

Interactieve lezing tijdens of rond Midwinter (21 / 22 december).
Over de terugkeer van het licht van de Zon, je zicht op en de groei van het licht in jezelf.
Besproken wordt: de cycli en symboliek van licht, tarotkaarten de Heremiet, de Gehangene en de Ster, het berekenen van je jaarkaart, de mythe van Inanna (uitgebreid!).

Tarot is een symboolsysteem dat door middel van beelden zicht geeft op innerlijke processen, kwaliteiten en ontwikkelingen. De 22 kaarten van de Grote Arcana tonen de ontwikkelingsweg en de bewustzijnsniveaus van de mens, vanaf het eerste ontwaken tot het al-bewustzijn. Een van de draden die door de Grote Arcana-kaarten loopt, toont hoe het licht (het bewustzijn, inzicht, helderheid, stralend hoger zelf) steeds meer een deel van het zelf wordt.

In de natuur hebben we rond deze tijd het punt van Midwinter bereikt, de zonnewende, het keerpunt, waarna het licht weer zal gaan toenemen. Een mooie tijd om bij je eigen innerlijk licht stil te staan met behulp van de kaarten, symboliek en de mythe van Inanna. Wat neem je mee en wat laat je achter in de volgende cyclus?

Het tweede deel zal actiever zijn. Neem pen en papier mee en tarotkaarten (als je die hebt). Je gaat de kaarten voor elkaar leggen – met gebruik van drie tarotkaarten krijg je zicht op je eigen licht en mogelijkheden. Ervaring met tarot is zeker niet noodzakelijk (en ik help duiden als nodig).

Contact

Gebruik onderstaand contactformulier voor vragen, aanmeldingen of andere berichten.

Nieuwsbrief

    * Gegevens worden niet aan derden verkocht. Van abonnees op de nieuwsbrief worden uitsluitend de naam en het emailadres bewaard. Petra Stam verzendt zelf de nieuwsbrief, hiervoor wordt geen externe partij ingeschakeld.