Tarot consulten

Tarotkaarten helpen je bewust te worden van wat er onderbewust al speelt; dat leidt tot zelfkennis. De kaarten zijn als een geestelijke spiegel, waarin je niet alleen jezelf kunt herkennen, maar ook jezelf grondig kunt onderzoeken en bestuderen. Een tarot consult is een goede manier om jezelf en ook je omgeving beter te begrijpen.

Tarot is voor iedereen die vragen heeft of inzicht zoekt en zich aangetrokken voelt tot symboliek. Symbolen zijn krachtige tekens die herkenbaar zijn; als je ze duidt, laten ze je zien wat je eigenlijk ergens al wist. Het gaat om her-kenning. Je trekt bijvoorbeeld een kaart die precies laat zien hoe je je voelt, of waar je mee bezig bent. Omdat je je ergens bewust van wordt, kun je het snappen en/of stappen gaan nemen om iets te veranderen.

Je krijgt informatie over de komende drie maanden, op elk levensgebied. Petra gebruikt de kaarten voor inzicht en bewustwording en dus een kleine blik naar de toekomst. De kaarten zijn niet bedoeld om exact de toekomst te voorspellen of in het leven van derden te kijken.

Consulten in het Nederland en Engels.

Wat is tarot

De tarot is een uit oude tijden overgeleverde collectie van kaarten. Het is een verzameling van 78 kaarten: 22 grote Arcana- en 56 kleine Arcana-kaarten.
Arcana betekent ‘geheimen’. De Grote Arcana geeft de grote levensprocessen aan, de krachten en valkuilen daarvan en de verschillende bewustzijnsniveaus.
Tarotkaarten helpen je bewust te worden van wat er onderbewust al speelt; dat leidt tot zelfkennis. De kaarten zijn als een geestelijke spiegel, waarin je niet alleen jezelf kunt herkennen, maar ook jezelf grondig kunt onderzoeken en bestuderen. Het is een goed middel om jezelf en ook je omgeving beter te begrijpen.

Op de een of andere manier stemmen de kaarten precies overeen met je innerlijke toestand en tegelijk ook met je omstandigheden in de wereld. Daardoor kun je ineens je bestemming begrijpen, of beseffen waarom het lot je bijvoorbeeld altijd naar dezelfde situatie terugvoert. Via de kaarten leer je begrijpen hoe de oorzaken van je lotsbestemming binnenin jezelf liggen. Als je zelf verandert, zal immers ook je ‘lot’ veranderen.
Een kaartlegging kan duidelijkheid geven over alle soorten levensgebieden (werk, relatie, gesteldheid, omgeving etc.) en over verleden, heden, en toekomst. Je toekomst staat niet zomaar vast – als jij verandert en/of een andere weg inslaat, verandert je toekomst natuurlijk ook.
Tijdens een tarotconsult ben je op een andere manier bezig met jezelf en zul je nieuwe invalshoeken zien of nieuwe oplossingen ervaren. Het geeft je in-zicht.

Tarot is voor iedereen die vragen heeft of inzicht zoekt en zich aangetrokken voelt tot symboliek. Symbolen zijn krachtige tekens die herkenbaar zijn; als je ze vertaalt, laten ze je zien wat je eigenlijk ergens al wist. Het gaat om her-kenning. Je trekt bijvoorbeeld een kaart die precies laat zien hoe je je voelt, of waar je mee bezig bent. Omdat je je ergens bewust van wordt, kun je het snappen en/of stappen gaan nemen om iets te veranderen.

Kaartleggingen

Meestal liggen de kaarten in de astrologische cirkel: 12 kaarten zoals een horoscoop (naar de 12 astrologische huizen). Zo kunnen alle levensgebieden aan de orde komen. Het gaat natuurlijk om de verbanden en ik maak gebruik van mijn intuïtie en wat er verder doorkomt tijdens het duiden van de kaarten. Zo vertaal ik de kaarten in een verhaal dat speciaal voor jou geldt.

Heel simpel uitgelegd ziet de astrologische cirkel er zo uit:

1. Jij en hoe je overkomt
2. Financiën, bezit, eigenwaarde
3. Dagelijks leven, korte contacten (broers/zussen, kennissen, buren), communicatie
4. Je huis, je thuis, emoties
5. Kinderen, vrije tijd
6. Werk, lichamelijke energie
7. Relatie (de partner of hoe jij tov relaties staat)
8. Verdieping v/d relatie; wat onbewust is en bewust gaat worden
9. De les / het advies
10. Carrière, plaats in de maatschappij
11. Vrienden
12. Geestelijke gesteldheid

Tarotlegging: relatie-inzicht

Deze tarotlegging geeft je meer inzicht in een bepaalde relatie. Je kunt zelf de kaarten pakken, terwijl je je partner, familielid, vriend(in), etc. in gedachten houdt.

Bepaal van tevoren hoe ver je wilt kijken (voor de komende maand(en) – dat is kaart 7.

  1. Wat is belangrijk voor jou ten opzichte van de relatie?
  2. Wat is belangrijk voor hem/haar ten opzichte van de relatie?
  3. Toont jouw gevoel naar de ander toe.
  4. Toont het gevoel van de ander naar jou toe.
  5. Hoe kun je verbetering aanbrengen in de relatie: advies voor jou.
  6. Hoe kan de ander verbetering aanbrengen in de relatie: advies voor hem/haar.
  7. Resultaat – de samenkaart voor de komende maand(en).

Kosten

Consulten in het Nederlands en Engels
Live (in Alkmaar), of op afstand via telefoon, Skype of FaceTime.

€45,- per half uur
€65,- per uur

Contact

Gebruik onderstaand contactformulier voor vragen, aanmeldingen of andere berichten.