Project omschrijving

Tarot cursus

Leer de tarotkaarten begrijpen, duiden en leggen.
Een uitgebreide tarotcursus over de 78 (Rider) Waite/Smith tarotkaarten. Daarin komen symboliek, mythologie, duiding, intuïtie-training en de kaarten voor elkaar leggen aan bod. De lessen zijn deels gebaseerd op Petra’s boek: Pythia, de hogepriesteres – symboliek en mythologie in de tarot. Voorlopig geeft Petra geen live tarot cursussen meer, maar is ze bezig met de opzet van een video tarot cursus.

Tarot is een uit oude tijden overgeleverde collectie van kaarten. De 78 kaarten bestaan uit 22 grote Arcana- en 56 kleine Arcana-kaarten. 
Arcana betekent ‘geheimen’. De Grote Arcana kaarten tonen de ontwikkelingsweg van de mens; ze de bewustzijnsniveaus en geven inzicht in grote levensprocessen. De Kleine Arcana kaarten gaan over karakter en hoe je omgaat met dingen in het dagelijks leven.
Tarotkaarten helpen je bewust te worden van wat er onderbewuste al speelt; dat leidt tot zelfkennis en waarschijnlijk bevestiging. De kaarten zijn als een geestelijke spiegel, waarin je niet alleen jezelf kunt herkennen, maar ook jezelf grondig kunt onderzoeken en bestuderen. Het is een goed middel om jezelf en je omgeving beter te begrijpen.

Iedereen kan leren de kaarten te begrijpen en te duiden. Daarbij speelt basiskennis een rol, maar ook de eigen interpretatie en intuïtie.

Dit boek omvat de lesstof voor het eerste deel van haar tarotcursus: de Grote Arcana.

 

Cursus inhoud

De cursus bestaat uit twee delen:

Tarotcursus deel 1 – de Grote Arcana

Hierin komen in de 22 Grote Arcana kaarten uitgebreid aan bod (in woord en beeld). Symboliek, mythologie, archetypische beelden, kaartduiding. Daarop volgt een korte meditatie of visualisatie en een intuïtie-oefening. Je krijgt op het eind van iedere les een kaartlegging, van simpel naar uitgebreid, zodat je ook de kaarten steeds zelf gaat leggen en interpreteren.

Bij deel 1 kun je mijn boek ‘Pythia, de hogepriesteres – symboliek en mythologie in de tarot’ gebruiken als uitgebreid naslagwerk.

Tarotcursus deel 2 – de Kleine Arcana

Hierin komen de 56 Kleine Arcana kaarten aan bod. Deze kaarten bestaan uit 16 hofkaarten en 40 genummerde element-kaarten.

Staven – vuur
Bokalen – water
Zwaarden -lucht
Pentakels – aarde

Online cursus tarot

Op 20 maart 2021 zal Petra een online tarot cursus starten. Bekijk regelmatig de website of de nieuwsbrief om hiervan op de hoogte van te blijven. Je kunt ook een email sturen om vooraf alvast vrijblijvend in contact te komen.

Contact

Gebruik onderstaand contactformulier voor vragen, aanmeldingen of andere berichten.

Bedankt voor je aanmelding, het bericht is verstuurd.
Er was een probleem tijdens het versturen van het bericht, probeer het aub opnieuw.

Nieuwsbrief

    * Gegevens worden niet aan derden verkocht. Van abonnees op de nieuwsbrief worden uitsluitend de naam en het emailadres bewaard. Petra Stam verzendt zelf de nieuwsbrief, hiervoor wordt geen externe partij ingeschakeld.