11-daagse reis naar Egypte

Twee keer per jaar organiseren we een magische 11-daagse reis naar Egypte. Eigenlijk zijn de reizen zo, dat je alleen maar hoeft in te pakken en in te stappen, want alles is perfect geregeld! Meteen op de eerste dag hebben we een privébezoek aan de Grote Piramide, een magische ervaring, zelfs een inwijding te noemen. Verder verschillen de reizen inhoudelijk. Je ervaart de oude wijsheid en de energie die nog in dit land hangt. Omdat je altijd wel ergens wordt ‘aangeraakt, doe je inzichten op of ervaar je een grotere waarheid (die boven je stoffelijke ikje uitstijgt).

Onze magische reis start in principe altijd in Caïro, met een privébezoek aan de Grote Piramide. Vaak is er een thema en Yvon Arendsen en ik hebben bedacht welke plekken daarbij passen om te bezoeken. Ik zorg voor meditaties, uitleg over mythen en waar mogelijk geef ik spirituele uitleg, ook geef ik horoscoopduidingen, een kaartje hier en daar of een kleine ceremonie. Yvon zet in samenwerking met Sycamore Travel de reis in elkaar, op zo’n fantastische manier dat je verder bijna nergens aan hoeft te denken. De bezoeken zijn soms diepgaand maar de hotels en verblijven zijn heerlijk om bij te komen. Vrijheid is belangrijk in onze reizen: natuurlijk reizen we samen en eten we samen, maar je kunt verder altijd je eigen gang gaan. Een ander extra is onze gids Hamada. Hij is Egyptenaar, heeft Egyptologie gestudeerd en spreekt Nederlands. Door hem gaan deurtjes open, kunnen we specifieke bezoeken afleggen, en aan hem kun je ook altijd vragen stellen of uitleg vragen.

Roept Egypte jou ook? Neem een kijkje in de reizen die we momenteel gepland hebben.
Vragen over de inhoud kun je aan mij stellen, vragen over het reizen aan Yvon.

Achtergrond

Vanaf het moment dat ik op school voor het eerst over Egypte leerde, was ik in de ban van dit oude land. Van de beelden, hiërogliefen, tempels, de Grote Piramide en de goden, en dan natuurlijk alle raadsels die eromheen hangen. Ik las boeken, maar had ook dromen over een inwijdingstest en over een geheime ruimte in de Grote Piramide mogen bezoeken, ‘de bibliotheek’. De werkelijke reis erheen in dit leven kwam echter pas in 2017, enkele jaren na het boek ‘Isis en de 14 sleutels tot heelwording’ dat ik samen met Els Lijesen had geschreven. Toen Yvon Arendsen en Mariëlle van der Giessen elkaar tijdens onze jaartraining ontmoetten, raakten ze bevriend en zetten hun passie voor reizen naar Egypte om in een georganiseerde reis. Het was fantastisch! De eerste twee reizen verbonden we aan de Isis Mysterieschool, maar daarnaast ging ik samen met Yvon reizen organiseren rondom (kracht)dier thema’s (veel Egyptische goden hebben immers ook een diergedaante), astrologie en meer. Sinds 2018 hebben we een heel fijne samenwerking. Yvon heeft 23 jaar in Egypte gewoond en kent het land, de mensen, de taal en heeft met haar Egyptische ex samen hun reisbureau Sycamore Travel. Ik bood de eerste twee jaar de reizen aan in mijn krachtdiercursussen, inmiddels ook daarbuiten.

Astro-Egypte Reis maart 2022

Met Petra Stam en Yvon Arendsen.

De oude Egyptenaren voelden de verbinding met de sterren en planeten heel intens, zij wisten al van de bewegingen van de planeten en kenden verschillende sterrenstelsels en sterrenbeelden (soms onder andere namen). In het dagelijks leven en de godsdienst draaide ook alles hierom. Zo Boven, zo Beneden. Zij waren zich ervan bewust dat alles cyclisch is en dat na de dood een wedergeboorte zou plaatsvinden. Veel van die kennis is lange tijd verloren geweest, maar in de laatste jaren komt er weer steeds meer informatie los over de kennis die de oude Egyptenaren toen al bezaten. In deze reis dompelen we ons onder in deze oude kennis en kijken we naar wat het ook nu nog voor ons kan betekenen. Wellicht brengen de mystieke plekken en ervaringen jou een wedergeboorte tijdens het leven!
We volgen Petra’s motto: ‘Hoofd in de sterren, voeten op de (Egyptische) aarde’. Tijdens de reis zal Petra ieders horoscoop duiden, met bijzondere aandachtspunten daarin.

 • 16 maart: Aankomst op het vliegveld van Caïro, transfer naar het Pyramids Park hotel, dichtbij de piramides.
 • 17 maart: Bezoek aan Sakkara: Op het terrein betreden we de trappiramide van Djoser en de piramide van Unas met de oudste piramideteksten. Diner in het hotel.
 • 18 maart: In de vroege morgen hebben we een twee uur durend privé bezoek aan de Grote Piramide! Daarna het Giza plateua en de Sfinks. Volle maan deze dag! Diner in het hotel.
 • 19 maart:  Transfer naar het vliegveld, we vliegen naar Luxor. El Baieraat hotel, aan de Nijl. De rest van de dag is vrij te besteden. Diner in het hotel.
 • 20 maart: Bezoek aan Deir el Bahri: de tempel van Hatsjepsut en Deir el Medina, waar de vakmensen en kunstenaars woonden die de Vallei der Koningen hebben gemaakt. Diner in het hotel.
 • 21 maart: Bezoek aan Karnak en aan de Mut tempel, voor bijzondere ontmoetingen met Sekhmet in al haar gedaantes. Daarna koshari eten in de stad. Rest van de dag vrij te besteden.
 • 22 maart: Transfer per bus van Luxor naar Dendera, bezoek aan de Hathor tempel. Daarna rijden we door naar Abydos. / House of Life Hotel. Diner in hotel. ‘s Avonds Blauwe Lotus ceremonie.
 • 23 maart: Bezoek aan de tempel van Abydos. Daarna rijden we terug naar Luxor. Diner in het El Baieraat hotel.
 • 24 maart: Vrije dag in Luxor met in de middag een late lunch om daarop naar het vliegveld te gaan voor de vlucht naar Caïro. Transfer naar het Pyramids Park Hotel.
 • 25 maart: Bezoek aan het museum in de stad. Diner en afsluiting.
 • 26 maart: Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Amsterdam.

Minimaal van 10 maximaal 16 deelnemers.

Het 11-daagse arrangement is inclusief hotels, ontbijt en diner (eventuele lunches zijn niet inbegrepen). Alle bezoeken met entreegelden. We gebruiken een zogenaamde stille gids, Hamada, die alleen op aanvraag ons informatie verschaft en gedurende de hele reis ons begeleidt; hij spreekt Nederlands. Alle transport onderweg.  De vlucht van Cairo naar Luxor en terug naar Cairo. Het privé bezoek aan de Grote Piramide in Giza.

Prijs is €1450 p.p.
Een éénpersoonskamer kost €220 extra.

De kosten voor een visum (te koop in Caïro airport) is ongeveer €25.

Voor de gezamenlijke fooienpot betaalt ieder €60.

De reis wordt uitgevoerd door Sycamore Travel Egypt

Foto’s vorige Egypte reizen

Contact

Gebruik onderstaand contactformulier voor vragen, aanmeldingen of andere berichten.

Nieuwsbrief

  * Gegevens worden niet aan derden verkocht. Van abonnees op de nieuwsbrief worden uitsluitend de naam en het emailadres bewaard. Petra Stam verzendt zelf de nieuwsbrief, hiervoor wordt geen externe partij ingeschakeld.