11-daagse reis naar Egypte

Twee of drie keer per jaar organiseren we een magische 11-daagse reis naar Egypte. Eigenlijk zijn de reizen zo, dat je alleen maar hoeft in te pakken en in te stappen, want alles is perfect geregeld! Bijna iedere reis hebben we meteen op de eerste dag een privébezoek aan de Grote Piramide, een magische ervaring, zelfs een inwijding te noemen. Tijdens de woestijn-Rode Zee reizen bezoeken we individueel het Giza Plateau. Tijdens de reizen ervaar je de oude wijsheid en de energie die nog in dit land hangt. Omdat je altijd wel ergens wordt ‘aangeraakt, doe je inzichten op of ervaar je een grotere waarheid (die boven je stoffelijke ikje uitstijgt).

Onze magische reis start in principe altijd in Caïro, met een (privé)bezoek aan de Grote Piramide. Vaak is er een thema en samen met Yvon Arendsen bedenken we welke plekken erbij passen om te bezoeken. Ik zorg voor meditaties, uitleg over mythen en waar mogelijk geef ik spirituele uitleg, soms ook horoscoopduidingen, een kaartje hier en daar, een energetische remedie op in te stellen of een kleine ceremonie. Via Yvon zet Sycamore Travel de reis in elkaar, op zo’n fantastische manier dat je verder bijna nergens aan hoeft te denken. De bezoeken zijn soms diepgaand maar de hotels en verblijven zijn heerlijk om bij te komen. Vrijheid is belangrijk in onze reizen: natuurlijk reizen we samen en eten we samen, maar je kunt verder altijd je eigen gang gaan. Een ander extra is onze gids Hamada. Hij is Egyptenaar, heeft Egyptologie gestudeerd en spreekt Nederlands. Door hem gaan deurtjes open, kunnen we specifieke bezoeken afleggen, en aan hem kun je ook altijd vragen stellen of uitleg vragen.

Roept Egypte jou ook? Neem een kijkje in de reizen die we momenteel gepland hebben.
Vragen over de inhoud kun je aan mij stellen, vragen over het reizen aan Yvon.

Achtergrond

Vanaf het moment dat ik op school voor het eerst over Egypte leerde, was ik in de ban van dit oude land. Van de beelden, hiërogliefen, tempels, de Grote Piramide en de goden, en dan natuurlijk alle raadsels die eromheen hangen. Ik las boeken, maar had ook dromen over een inwijdingstest en over een geheime ruimte in de Grote Piramide mogen bezoeken, ‘de bibliotheek’. De werkelijke reis erheen in dit leven kwam echter pas in 2018, enkele jaren na het boek ‘Isis en de 14 sleutels tot heelwording’ dat ik samen met Els Lijesen had geschreven. Het was fantastisch! Sinds 2019 organiseer ik samen met Yvon Arendsen Egypte reizen. We hebben een heel fijne samenwerking. Yvon heeft 23 jaar in Egypte gewoond en kent het land, de mensen, de taal en heeft met haar Egyptische ex samen hun reisbureau Sycamore Travel. Vaak organiseren we de reis rond een thema dat via mijn boeken, kaarten of consulten bekend is en dat ik mooi met het oude Egypte kan verweven kan worden (bijvoorbeeld dierengoden, astrologie, sterrenwezens, enz). We kennen de weg, weten de bijzondere plekjes te vinden en zorgen voor een magische reis op alle lagen!

Astro-Egypte Reis maart 2022

Met Petra Stam en Yvon Arendsen.

Het prachtige verhaal van Isis en Osiris is voor deze reis ons uitgangspunt. De mythe gaat over luisteren naar de ziel, je ware zelf weer vinden, herinneren en heel worden. Wij hebben beide op onze eigen manier een magische band met dit verhaal en zullen er tijdens de reis over vertellen. Ook in de tempels die we bezoeken staat dit verhaal centraal. We kennen vele ins en outs (zowel van de diepere betekenis van het verhaal als de plekken die we bezoeken), want samen nemen we inmiddels al vijf jaar mensen mee naar ons Egypte.
Deze Oud-Egyptische mythe van Isis en Osiris kent vele lagen en tijdens de reis kun je in contact komen met de archetypische betekenis ervan. In de tempels lopen is al een inwijding op zich, want je voelt de oude energie en wekt als het ware je zintuigen om een diepere waarheid op te vangen. De inzichten kun je integreren in je huidige leven. In Egypte zijn de sluiers heel dun en na ons privé bezoek aan de Grote Piramide staan we al helemaal aan. De prachtige tempels, de Nijl en het vriendelijke en lichtvoetige karakter van de mensen bieden alle mogelijkheden tot ontspanning en plezier, evenals exploratie en verdieping.
In deze duale wereld zijn wij op zoek naar verbinding met elkaar, met gelijkgestemden, maar ook in onszelf zoeken we naar verbinding. Geen eenvoudige zaak in een wereld die in grote chaos verkeert. Hoe houden we onze eigen ‘sacred balance’, blijven we dichtbij onze eigen kern en waarden, dichtbij onze eigen passie en dromen? De warme Egyptische zon zal daar haar gouden licht op laten schijnen.

 • 01 maart: Aankomst op Cairo Airport, transfer naar het hotel. / Pyramids Park Hotel.
 • 02 maart: Privé bezoek aan de Grote Piramide van Giza, daarna verkennen we ook nog de rest van het terrein. In de middag een bezoek aan het GEM (als het dan geopend is en anders naar het Egyptisch museum).
 • 03 maart: Vlucht naar Aswan in de morgen, transfer naar het hotel en in de namiddag een boottochtje op de Nijl / Nubian Holiday House.
 • 04 maart: Bezoek aan Philae – het tempelcomplex van Isis, en aansluitend een maaltijd op Bigeh Island (ook wel het eiland van Osiris genoemd).
 • 05 maart: Bezoek aan de graven van de nobelen, die in de heuvels liggen op loopafstand van ons hotelletje, dan een korte wandeling door de woestijn naar het St Simeon klooster, dan komen we weer terug aan de Nijl, waar een bootje ons oppikt om een naar de Nubische markt in Garb Sehel te gaan.
 • 06 maart: Met de bus vertrekken we naar Kom Ombo om daar de tempel te bezoeken. Daarna rijden we door naar Luxor/ El Baieraat Hotel.
 • 07 maart: Bezoek aan de tempel van Hatsjepsut en de Vallei der Koninginnen.
 • 08 maart: Met de bus naar Dendera voor een bezoek aan de Hathor tempel.
 • 09 maart: Bezoek aan Karnak tempelcomplex, waar we uiteraard weer een bijzondere ontmoeting met leeuw-godin Sekhmet hebben gepland. In de namiddag/avond vlucht naar Cairo, terug naar Pyramids Park Hotel.
 • 10 maart: Vrij te besteden in Cairo. Afscheidsdiner.
 • 11 maart: Transfer naar het vliegveld voor de vlucht terug naar huis

Groepsgrootte is minimaal 10 maximaal 16 deelnemers.

Prijs is 1745 euro p.p.

Een éénpersoonskamer kost 260 euro extra.

De kosten voor een visum (ter plaatse te koop, of online ) zijn ongeveer 25 euro en voor de gezamenlijke fooienpot verzamelen we 60 euro p.p.

We hebben helaas te maken met behoorlijke prijsstijgingen, maar we blijven ons best doen om onze reizen zo betaalbaar mogelijke houden voor iedereen. Dat uiteraard wel met behoud van het uniek karakter.

Het 11 daagse arrangement is inclusief hotels, maaltijden: ontbijt
en diner. Alle bezoeken met entreegelden. We gebruiken een zogenaamde stille gids, die alleen op aanvraag ons informatie verschaft en gedurende de hele reis ons begeleidt. Alle transport onderweg. De vlucht van Cairo naar Aswan en van Luxor naar Cairo. Privé bezoek aan de Grote Pyramide in Giza.

Niet inbegrepen zijn: lunch, de internationale vluchten, visum, fooien, verzekeringen, lunches, drankjes, andere persoonlijke uitgaven.

Mocht je op deze data niet kunnen, er is van 28 maart tot 7 april nog een reis gepland met vrijwel hetzelfde programma.

Aanmelden via : yarendsen25@gmail.com

De reis wordt uitgevoerd door Sycamore Travel Egypt.

Astro-Egypte Reis maart-april 2022

Met Petra Stam en Yvon Arendsen.

Het prachtige verhaal van Isis en Osiris is voor deze reis ons uitgangspunt. De mythe gaat over luisteren naar de ziel, je ware zelf weer vinden, herinneren en heel worden. Wij hebben beide op onze eigen manier een magische band met dit verhaal en zullen er tijdens de reis over vertellen. Ook in de tempels die we bezoeken staat dit verhaal centraal. We kennen vele ins en outs (zowel van de diepere betekenis van het verhaal als de plekken die we bezoeken), want samen nemen we inmiddels al vijf jaar mensen mee naar ons Egypte.

Deze Oudegyptische mythe van Isis en Osiris kent vele lagen en tijdens de reis kun je in contact komen met de archetypische betekenis ervan. In de tempels lopen is al een inwijding op zich, want je voelt de oude energie en wekt als het ware je zintuigen om een diepere waarheid op te vangen. De inzichten kun je integreren in je huidige leven. In Egypte zijn de sluiers heel dun en na ons privé bezoek aan de Grote Piramide staan we al helemaal aan. De prachtige tempels, de Nijl en het vriendelijke en lichtvoetige karakter van de mensen bieden alle mogelijkheden tot ontspanning en plezier, evenals exploratie en verdieping.
In deze duale wereld zijn wij op zoek naar verbinding met elkaar, met gelijkgestemden, maar ook in onszelf zoeken we naar verbinding. Geen eenvoudige zaak in een wereld die in grote chaos verkeert. Hoe houden we onze eigen ‘sacred balance’, blijven we dichtbij onze eigen kern en waarden, dichtbij onze eigen passie en dromen? De warme Egyptische zon zal daar haar gouden licht op laten schijnen.

 • 28 maart: Aankomst op Cairo Airport, transfer naar het hotel. / Pyramids Park Hotel.
 • 29 maart: Privé bezoek aan de Grote Piramide van Giza, daarna verkennen we ook nog de rest van het terrein. In de middag een bezoek aan het GEM (als het dan geopend is en anders naar het Egyptisch museum).
 • 30 maart: Vlucht naar Aswan in de morgen, transfer naar het hotel en in de namiddag een boottochtje op de Nijl / Nubian Holiday House.
 • 31 maart: Bezoek aan Philae – het tempelcomplex van Isis, en aansluitend een maaltijd op Bigeh Island (ook wel het eiland van Osiris genoemd).
 • 01 april: Bezoek aan de graven van de nobelen, die in de heuvels liggen op loopafstand van ons hotelletje, dan een korte wandeling door de woestijn naar het St Simeon klooster, dan komen we weer terug aan de Nijl, waar een bootje ons oppikt om een naar de Nubische markt in Garb Sehel te gaan.
 • 02 april: Met de bus vertrekken we naar Edfu om daar de Horus tempel te bezoeken. Daarna rijden we door naar Luxor/ El Baieraat Hotel.
 • 03 april: Bezoek aan de tempel van Hatsjepsut en de Vallei der Koninginnen.
 • 04 april: Met de bus naar Dendera voor een bezoek aan de Hathor tempel.
 • 05 april: Bezoek aan Karnak tempelcomplex, waar we uiteraard weer een bijzondere ontmoeting met leeuw-godin Sekhmet hebben gepland. In de namiddag/avond vlucht naar Cairo, terug naar Pyramids Park Hotel.
 • 06 april: Vrij te besteden in Cairo. Afscheidsdiner.
 • 07 april: Transfer naar het vliegveld voor de vlucht terug naar huis.

Groepsgrootte is minimaal 10 maximaal 16 deelnemers.

Prijs is 1745 euro p.p.

Een éénpersoonskamer kost 260 euro extra.

De kosten voor een visum (ter plaatse te koop, of online ) zijn ongeveer 25 euro en voor de gezamenlijke fooienpot verzamelen we 60 euro p.p.

We hebben helaas te maken met behoorlijke prijsstijgingen, maar we blijven ons best doen om onze reizen zo betaalbaar mogelijke houden voor iedereen. Dat uiteraard wel met behoud van het uniek karakter.

Het 11 daagse arrangement is inclusief hotels, maaltijden: ontbijt
en diner. Lunches zijn niet inbegrepen. Alle bezoeken met entreegelden. We gebruiken een zogenaamde stille gids, die alleen op aanvraag ons informatie verschaft en gedurende de hele reis ons begeleidt. Alle transport onderweg. De vlucht van Cairo naar Aswan en van Luxor naar Cairo. Privé bezoek aan de Grote Pyramide in Giza.

Niet inbegrepen zijn: de internationale vluchten, visum, fooien, verzekeringen, lunches, drankjes, andere persoonlijke uitgaven.

Mocht je op deze data niet kunnen, er is van 1 maart tot 11 maart nog een reis gepland met vrijwel hetzelfde programma.

Aanmelden via : yarendsen25@gmail.com

De reis wordt uitgevoerd door Sycamore Travel Egypt.

Foto’s vorige Egypte reizen

Contact

Gebruik onderstaand contactformulier voor vragen, aanmeldingen of andere berichten.

Nieuwsbrief

  * Gegevens worden niet aan derden verkocht. Van abonnees op de nieuwsbrief worden uitsluitend de naam en het emailadres bewaard. Petra Stam verzendt zelf de nieuwsbrief, hiervoor wordt geen externe partij ingeschakeld.