Reizen naar Egypte

Enkele keren per jaar organiseren we een magische reis naar Egypte. Eigenlijk zijn de reizen zo, dat je alleen maar hoeft in te pakken en in te stappen, want alles is perfect geregeld! Bijna iedere reis hebben we meteen op de eerste dag een privébezoek aan de Grote Piramide, een magische ervaring, zelfs een inwijding te noemen. In oktober 2023 hebben we een privébezoek bij de Sfinx, en in het voorjaar 2024 bij het Osireion in Abydos (maart) en een maand later in de Grote Piramide (april) Tijdens de woestijn-Rode Zee reizen bezoeken we individueel het Giza Plateau. Tijdens de reizen ervaar je de oude wijsheid en de energie die nog in dit land hangt. Omdat je altijd wel ergens wordt ‘aangeraakt’, doe je inzichten op of ervaar je een grotere waarheid (die boven je stoffelijke ikje uitstijgt).

Onze magische reis start in principe altijd in Caïro, met een (privé)bezoek aan de Grote Piramide. Vaak is er een thema en samen met Yvon Arendsen bedenken we welke plekken erbij passen om te bezoeken. Ik zorg voor meditaties, uitleg over mythen en waar mogelijk geef ik spirituele uitleg, soms ook horoscoopduidingen, een kaartje hier en daar, een energetische remedie op in te stellen of een kleine ceremonie. Via Yvon zet Sycamore Travel de reis in elkaar, op zo’n fantastische manier dat je verder bijna nergens aan hoeft te denken. De bezoeken zijn soms diepgaand maar de hotels en verblijven zijn heerlijk om bij te komen. Vrijheid is belangrijk in onze reizen: natuurlijk reizen we samen en eten we samen, maar je kunt verder altijd je eigen gang gaan. Een ander extra is onze gids Hamada. Hij is Egyptenaar, heeft Egyptologie gestudeerd en spreekt Nederlands. Door hem gaan deurtjes open, kunnen we specifieke bezoeken afleggen, en aan hem kun je ook altijd vragen stellen of uitleg vragen.

Roept Egypte jou ook? Neem een kijkje in de reizen die we momenteel gepland hebben.
Vragen over de inhoud kun je aan mij stellen, vragen over het reizen aan Yvon.

Achtergrond

Vanaf het moment dat ik op school voor het eerst over Egypte leerde, was ik in de ban van dit oude land. Van de beelden, hiërogliefen, tempels, de Grote Piramide en de goden, en dan natuurlijk alle raadsels die eromheen hangen. Ik las boeken, maar had ook dromen over een inwijdingstest en over een geheime ruimte in de Grote Piramide mogen bezoeken, ‘de bibliotheek’. De werkelijke reis erheen in dit leven kwam echter pas in 2018, enkele jaren na het boek ‘Isis en de 14 sleutels tot heelwording’ dat ik samen met Els Lijesen had geschreven. Het was fantastisch! Sinds 2019 organiseer ik samen met Yvon Arendsen Egypte reizen. We hebben een heel fijne samenwerking. Yvon heeft 23 jaar in Egypte gewoond en kent het land, de mensen, de taal en heeft met haar Egyptische ex samen hun reisbureau Sycamore Travel. Vaak organiseren we de reis rond een thema dat via mijn boeken, kaarten of consulten bekend is en dat ik mooi met het oude Egypte kan verweven kan worden (bijvoorbeeld dierengoden, astrologie, sterrenwezens, enz). We kennen de weg, weten de bijzondere plekjes te vinden en zorgen voor een magische reis op alle lagen!

Astro-Egypte Reis oktober 2023

Al jaren organiseren Petra Stam en Yvon Arendsen samen reizen naar Egypte, hun gedeelde belangstelling voor de mystiek van het oude Egypte geeft steeds weer volop stof voor nieuwe ondernemingen. En jullie kunnen weer mee!

We beginnen met een privébezoek aan de Sfinx, waar we tussen de poten van deze machtige leeuwin mogen staan, waar ook de stèle te zien is met het verhaal van haar uitgraving door de farao nadat zij vele jaren verzwolgen was door het woestijnzand. Wie weet wat we nog meer ontdekken en we wachten af wat zij ons te vertellen heeft. Misschien geeft ze iets van haar geheimen prijs.

Daarna gaan we het Giza Plateau op om ook de piramides daar te bezoeken.

Later in de reis zullen we ook drie piramides in de Fayoum oase bezoeken, nl. Hawara, Lahun en Meidum, waarbij we er twee mogen betreden. Het hele piramideveld rijkt van Giza tot in de Fayoum en als je dit vanuit de ruimte bekijkt lijkt het erop dat de Nijl een afspiegeling is van de Melkweg en de piramides sterren(clusters) representeren. Op dit thema zullen we ook mediteren onder de heldere sterrenhemel in de oases. Zeker op de 28ste oktober wanneer er een volle maan is en een maansverduistering, magische momenten in de maankalender. In de oases is weinig bijlicht is om de sterren extra op ons in te kunnen laten werken.

De dag erop bezoeken we met jeeps de Witte Woestijn, een gebied met veel kalkstenen rotsformaties uit de tijd dat er in dit gebied zee was. Getuige ook de fossielen die je hier soms aantreft. We spenderen een heel dag in dit magische gebied, dat ook iets weg heeft van een maanlandschap. In Bahariyya oase verblijven een prachtige lodge aan de rand van de oase. De andere dag gaan we, nadat we ons hebben ondergedompeld in de heilzame natuurlijke baden, in de avond de woestijn in, eten bij het kampvuur en kunnen liggen en/of mediteren onder de heldere sterrenhemel.

Kortom er valt weer veel veel nieuws te beleven en ervaren!

We eindigen in Cairo waar we de laatste dag naar eigen wens kunnen invullen om daarna af te sluiten met een laatste diner samen.

 • 25 oktober: Aankomst in Cairo, transfer naar een hotel vlakbij de piramides.
 • 26 oktober: Privébezoek aan de Sfinx met daarna een bezoek aan de piramides van Giza.
 • 27 oktober: Bezoek aan het museum. Als het GEM opengesteld wordt voor het algemene publiek zullen we dat bezoeken anders bezoeken we een ander museum.
 • 28 oktober: Transfer naar de oase van Bahariyya naar onze prachtige lodge. We genieten van de volle maan en maansverduistering die avond met een mooie meditatie.
 • 29 oktober: Met jeeps gaan we verder naar het zuiden naar de Witte Woestijn met haar rotssteen formaties. We lunchen daar en wandelen er rond in dit bijzonder gebied. ’s Avonds terug in onze lodge in Bahariyya
 • 30 oktober: We bezoeken het stadje Bawiti waar een aantal van de gouden mummies liggen, die in dit gebied gevonden zijn en bezoeken een dubbelbron met heilzaam water dat door scheuren in de aardkorst naar boven komt. ’s Avonds genieten we weer van een waanzinnige sterrenhemel met Bedoeïenen maaltijd in de woestijn.
 • 31 oktober: We vertrekken met jeeps richting Fayoum oase en gaan al één van de piramides bezoeken, in Hawara. ’s Avonds eten we in het hotel.
 • 1 november: We bezoeken vandaag nog Meidoum and Lahun en rijden dan terug naar Cairo naar ons hotel.
 • 2 november: Vrij te besteden dag in Cairo. Afscheidsdiner.
 • 3 november: Vroeg vertrek naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.

Groepsgrootte is minimaal 10 maximaal 16 deelnemers.

Prijs is 1795 euro p.p.

Een éénpersoonskamer kost 260 euro extra.

De kosten voor een visum (ter plaatse te koop) zijn ongeveer 25 euro en voor de gezamenlijke fooienpot verzamelen we 60 euro p.p.

We hebben helaas te maken met behoorlijke prijsstijgingen, maar we blijven ons best doen om onze reizen zo betaalbaar mogelijk te houden voor iedereen. Dat uiteraard wel met behoud van het unieke karakter.

Het 10 daagse arrangement is inclusief hotels, maaltijden: ontbijt en diner. Lunches zijn inbegrepen buiten Cairo. Alle bezoeken met entreegelden. We gebruiken een zogenaamde stille gids, die alleen op aanvraag ons informatie verschaft en gedurende de hele reis ons begeleidt. Alle transport onderweg, bussen en jeeps. Privé bezoek aan sfinx in Giza.

Niet inbegrepen zijn: de internationale vluchten, visum, fooien, verzekeringen, lunches in Cairo, drankjes, andere persoonlijke uitgaven.

Aanmelden via : yarendsen25@gmail.com

De reis wordt uitgevoerd door Sycamore Travel Egypt.

Foto’s vorige Egypte reizen

Contact

Gebruik onderstaand contactformulier voor vragen, aanmeldingen of andere berichten.

Nieuwsbrief

  * Gegevens worden niet aan derden verkocht. Van abonnees op de nieuwsbrief worden uitsluitend de naam en het emailadres bewaard. Petra Stam verzendt zelf de nieuwsbrief, hiervoor wordt geen externe partij ingeschakeld.