10-daagse reis naar Egypte

Twee keer per jaar organiseren we een magische 10-daagse reis naar Egypte. Eigenlijk zijn de reizen zo, dat je alleen maar hoeft in te pakken en in te stappen, want alles is perfect geregeld! Meteen op de eerste dag hebben we een privébezoek aan de Grote Piramide, een magische ervaring, zelfs een inwijding te noemen. Verder verschillen de reizen inhoudelijk. Je ervaart de oude wijsheid en de energie die nog in dit land hangt. Omdat je altijd wel ergens wordt ‘aangeraakt, doe je inzichten op of ervaar je een grotere waarheid (die boven je stoffelijke ikje uitstijgt).

Onze magische reis start in principe altijd in Caïro, met een privébezoek aan de Grote Piramide. Vaak is er een thema en Yvon Arendsen en ik hebben bedacht welke plekken daarbij passen om te bezoeken. Ik zorg voor meditaties, uitleg over mythen en waar mogelijk geef ik spirituele uitleg, ook geef ik horoscoopduidingen, een kaartje hier en daar of een kleine ceremonie. Yvon zet in samenwerking met Sycamore Travel de reis in elkaar, op zo’n fantastische manier dat je verder bijna nergens aan hoeft te denken. De bezoeken zijn soms diepgaand maar de hotels en verblijven zijn heerlijk om bij te komen. Vrijheid is belangrijk in onze reizen: natuurlijk reizen we samen en eten we samen, maar je kunt verder altijd je eigen gang gaan. Een ander extra is onze gids Hamada. Hij is Egyptenaar, heeft Egyptologie gestudeerd en spreekt Nederlands. Door hem gaan deurtjes open, kunnen we specifieke bezoeken afleggen, en aan hem kun je ook altijd vragen stellen of uitleg vragen.

Roept Egypte jou ook? Neem een kijkje in de reizen die we momenteel gepland hebben.
Vragen over de inhoud kun je aan mij stellen, vragen over het reizen aan Yvon.

Achtergrond

Vanaf het moment dat ik op school voor het eerst over Egypte leerde, was ik in de ban van dit oude land. Van de beelden, hiërogliefen, tempels, de Grote Piramide en de goden, en dan natuurlijk alle raadsels die eromheen hangen. Ik las boeken, maar had ook dromen over een inwijdingstest en over een geheime ruimte in de Grote Piramide mogen bezoeken, ‘de bibliotheek’. De werkelijke reis erheen in dit leven kwam echter pas in 2017, enkele jaren na het boek ‘Isis en de 14 sleutels tot heelwording’ dat ik samen met Els Lijesen had geschreven. Toen Yvon Arendsen en Mariëlle van der Giessen elkaar tijdens onze jaartraining ontmoetten, raakten ze bevriend en zetten hun passie voor reizen naar Egypte om in een georganiseerde reis. Het was fantastisch! De eerste twee reizen verbonden we aan de Isis Mysterieschool, maar daarnaast ging ik samen met Yvon reizen organiseren rondom (kracht)dier thema’s (veel Egyptische goden hebben immers ook een diergedaante), astrologie en meer. Sinds 2018 hebben we een heel fijne samenwerking. Yvon heeft 23 jaar in Egypte gewoond en kent het land, de mensen, de taal en heeft met haar Egyptische ex samen hun reisbureau Sycamore Travel. Ik bood de eerste twee jaar de reizen aan in mijn krachtdiercursussen, inmiddels ook daarbuiten.

Egypte Reis 14-23 oktober 2020

Met Petra Stam en Yvon Arendsen.

 • 14-10: Aankomst in Cairo, transfer naar het hotel / Cataract Pyramids Hotel
 • 15-10: Privé bezoek aan de Grote Piramide in Giza. Terug naar het hotel voor ontbijt en bijkomen.
 • 16-10: Dagtrip naar Bubastis in de delta, waar de ruïnes van de tempel van Bastet staan.
 • 17-10 Bezoek aan Memphis, hoofdstad van het Oude Rijk en haar dodenstad Saqarra. Daar bezoeken we ook het pas geopende interieur van de trappiramide van Djoser en de piramide van Unas, prachtig gedecoreerd met teksten uit het Dodenboek.
 • 18-10: Bezoek aan Dashur net buiten de stad met de Rode en de knikpiramide, die ook vanbinnen te bezoeken zijn. Daarna rijden we door naar Fayoum oase ten zuidwesten van Cairo, overnacht in de oase/ Zad el Musafir camp (kleine bungalowtjes in een tuin)
 • 19-10: Rondkijken in de oase en bezoek aan de pottenbakkers in Tunis, een kunstenaarsdorp in de oase.
 • 20-10: Bezoek aan de Wadi Hitaan aan de rand van de oase waar fossiele resten van prehistorische walvissen zijn gevonden in de woestijn. We rijden verder zuidelijk naar een andere oase door Bahariyya genaamd. / Aliya ecolodge.
 • 21-10: Bezoek aan de Witte Woestijn, overnacht in de oase.
 • 22-10: Oase bekijken en terug naar Cairo in de namiddag, overnacht in een airporthotel. / Le Passage Hotel
 • 23-10: Vlucht terug naar huis Caïro – Amsterdam

Prijs €1395 bij een minimum van 6 pax.
Een single room is 220 euro extra. Alle maaltijden zijn inbegrepen, meereizende stille gids, entrees en alle vervoer in Egypte.

De vlucht naar en van Egypte boek je zelf (is voor eigen rekening). We geven op tijd een vluchtnummer door zodat we samen heen en terug kunnen reizen.
De kosten voor een visum (te koop in Caïro airport) is ongeveer €25.
Voor de gezamenlijke fooienpot betaalt ieder €60 p.p.

Astro-Egypte Reis 23 maart – 1 april 2021

Met Petra Stam en Yvon Arendsen.

De oude Egyptenaren voelden de verbinding met de sterren en planeten heel intens, zij wisten al van de bewegingen van de planeten en kenden verschillende sterrenstelsels en sterrenbeelden (soms onder andere namen). In het dagelijks leven en de godsdienst draaide ook alles hierom. Zo Boven, zo Beneden. Zij waren zich ervan bewust dat alles cyclisch is en dat na de dood een wedergeboorte zou plaatsvinden. Veel van die kennis is lange tijd verloren geweest, maar in de laatste jaren komt er weer steeds meer informatie los over de kennis die de oude Egyptenaren toen al bezaten. In deze reis dompelen we ons onder in deze oude kennis en kijken we naar wat het ook nu nog voor ons kan betekenen. Wellicht brengen de mystieke plekken en ervaringen jou een wedergeboorte tijdens het leven!
We volgen Petra’s motto: ‘Hoofd in de sterren, voeten op de (Egyptische) aarde’

 • 23 maart: Aankomst op het vliegveld van Caïro, transfer naar het Cataract Pyramids hotel.
 • 24 maart: Privé bezoek aan de Grote Piramide, bezoek aan het nieuwe museum (GEM) als dat tegen die tijd al open is of anders het Egyptische Museum in de stad.
 • 25 maart: Bezoek aan het complex van Saqarra met oa de trappiramide van Djoser en de piramide van Unas met teksten uit het Dodenboek. Inmiddels is het
  labyrint van gangen onder de eeuwenoude trappiramide opengesteld en kun je er voor kiezen dat ook nog te bezoeken.
 • 26 maart: Transfer naar het vliegveld, we vliegen naar Luxor. De rest van de dag is vrij te besteden.
  El Baieraat Hotel, aan de Nijl.
 • 27 maart: Bezoek aan Deir el Bahri: de tempel van Hatsjepsut en een privébezoek aan de graftombe van astroloog Senenmut TT353.
 • 28 maart: Vrije dag in Luxor. Petra zal oa Egyptische aspecten in de horoscopen duiden. ’s Avonds gaan we naar de woestijn: onder de sterren + een Blauwe Lotus ceremonie.
 • 29 maart: Transfer per bus van Luxor naar Dendera, bezoek aan de Hathor tempel. daarna rijden we door naar Abydos. / House of Life Hotel
 • 30. maart Bezoek aan de tempel van Abydos. Na en een vroege lunch gaan we rond 14:00 uur per trein naar Caïro. Na een mooie tocht door de Nijlvallei komen we ’s avonds aan in Cairo. Transfer naar het hotel.
 • 31 maart: Bezoek aan Dashur waar we op het terrein de eeuwenoude Knikpiramide en de Rode Piramide kunnen bezoeken en betreden. Prachtige locatie midden in de woestijn.
 • 1 april: Vlucht terug naar huis Caïro – Amsterdam

Minimaal van 10 maximaal 16 deelnemers.

Het arrangement is inclusief hotels, ontbijt en diner (op 20-10 is dat lunch en een eenvoudige maaltijd in de trein; andere lunches zijn niet inbegrepen). Alle bezoeken met entreegelden. We gebruiken een zogenaamde stille gids, Hamada, die alleen op aanvraag ons informatie verschaft en gedurende de hele reis ons begeleidt; hij spreekt Nederlands. Alle transport onderweg.  De vlucht van Cairo naar Luxor en de trein dichtbij Abydos tot Cairo. Privé bezoeken aan de Grote Piramide in Giza en TT353 in Luxor.

Prijs is €1395 p.p.
Een éénpersoonskamer kost €190 extra.

De kosten voor een visum (te koop in Caïro airport) is ongeveer €25.

Voor de gezamenlijke fooienpot betaalt ieder €50 p.p.

Foto’s vorige Egypte reizen

Contact

Gebruik onderstaand contactformulier voor vragen, aanmeldingen of andere berichten.

Bedankt voor je aanmelding, het bericht is verstuurd.
Er was een probleem tijdens het versturen van het bericht, probeer het aub opnieuw.

Nieuwsbrief

  * Gegevens worden niet aan derden verkocht. Van abonnees op de nieuwsbrief worden uitsluitend de naam en het emailadres bewaard. Petra Stam verzendt zelf de nieuwsbrief, hiervoor wordt geen externe partij ingeschakeld.