Nieuwe maan 6 juli 2024

0:57 uur

Midzomer, het hoogtepunt van het licht, is geweest. Dit betekent dat we ons heel langzaam naar de donkere kant bewegen, omdat de dagen iedere dag ietsje korter zullen zijn. Het thema van deze maanperiode is ‘rijping’. In de natuur heeft de groei van veel gewassen een hoogtepunt bereikt en gaat het nu om rijpen. Volgroeien, volwassen worden, zich verder ontwikkelen, tot volle wasdom komen – het zijn processen die zich in eerste instantie van binnen afspelen. In de natuur zullen daar later letterlijk de vruchten van kunnen worden geplukt! Voor ons is dit een goed moment om stil te staan bij de rijping van plannen, doelen en wensen. Wat heeft zich ontwikkeld in jou? Welke (nieuwe, uitgebouwde) vorm wens jij? Geef de ideeën en dromen die je hebt gezaaid de tijd en ruimte om zich te ontplooien en de juiste vorm te krijgen. Waar hoef je niets te doen, waar moet je bijsturen?

De nieuwe maan staat naast de zon in Kreeft. Maan en Kreeft horen bij elkaar en versterken elkaar in gevoeligheid, kwetsbaarheid en dromerigheid. Voel goed wat jij nodig hebt. Vraag je wat je nodig hebt of zend je andere signalen uit? Jij bent verantwoordelijk voor het laten volgroeien van je wensen, maar jij kunt ook bijstellen waar dat nodig is. De Maan gaat langs Ceres, wat deze onderwerpen versterkt. Welke emotionele voeding geef je en welke heb jij nodig? Ben je alleen vooral moederlijk (gevend) of kun je ook ontvangen? Maak een fijn plekje om je terug te trekken en in rust te voelen wat jij nodig hebt qua veiligheid, verbinding, steun en koestering. Is dit in balans met wat je geeft?
Vanaf 30 juni gaat de Zwarte Maan van Maagd naar Weegschaal. Tot half april 2025 zal ze af en aan in dit teken staan. Weegschaal gaat over relaties, gelijkwaardigheid en samenwerken (business partner). De Zwarte Maan gaat over zielenweten, vanuit de ziel waarnemen, waardoor je dus door de uiterlijke vorm heen kunt kijken. Zwarte Maan in Weegschaal kan helpen te zien wat een ‘perfecte relatie’ is, maar ook het besef geven dat perfectie op dat gebied niet bestaat. Het kan soms maken dat je je eenzaam voelt. Of dat je de redder bent in de relatie, omdat je voelt wat de ander nodig heeft. Het is belangrijk dat je jezelf kent alsook jouw eigen ruimte inneemt. Wat is voor jou van werkelijke waarde in de liefde en in samenzijn? Gelijkwaardigheid betekent dat beide evenveel waarde hebben. De ziel wil ervaren, in dit geval op het gebied van relaties en samenzijn. Wat niet gelijkwaardig of ‘echt’ is, zal komend jaar (zowel persoonlijk als mondiaal) overduidelijk worden. Vertrouw op je waarnemingen, trek het je niet persoonlijk aan als er verstoringen zijn, maar zie ze als iets wat om verandering vraagt. Als je vanuit een groter perspectief ziet dat alles met elkaar is verbonden, dan zie je ook dat afgescheidenheid een illusie is.

Mijn artikelen graag alleen delen mvv deze website.

De afbeelding is (van) een van de Lichttaal-kaarten https://petrastam.com/product/lichttaalkaarten/