Petra Stam

Petra Stam is opgegroeid op Texel, bij spirituele (groot)ouders. Symboliek, mythologie, de natuur en spiritualiteit zijn altijd belangrijk voor haar geweest. Hoewel ze haar gevoeligheid vroeger lastig vond, is het nu meer een kracht: voeten op de Aarde en hoofd in de sterren. Op deze manier is ze verbonden met beide werelden, kan ze een brug zijn en beide kanten verbinden.

Haar vooropleiding is HBO Maatschappelijk Werk. Daarna werkte ze elf jaar in de jeugdhulpverlening waar ze onder andere minderjarige asielzoekers en tienermoeders begeleidde. Ondertussen volgde ze de 5,5 jaar durende opleiding voor Klassieke Homeopathie en sloot die af in 1999. Haar twee zonen zijn ook in deze periode geboren. De homeopathische geneesmiddelbeelden van planten, bomen, mineralen en vooral dieren spreken haar zeer aan omdat ze zijn te herkennen in de mens. Het meest passende geneesmiddel voor iemand stuurt het zelfgenezend vermogen aan om de energetische balans te herstellen. Ze gebruikt homeopathie inmiddels niet meer op zich, alleen nog als een onderdeel van spirituele coaching, krachtdier consulten en tijdens de krachtdier jaarcursus.

Tarotkaarten had Petra al in haar jeugd, maar een intensieve cursus volgde ze pas later. De kaarten duidt ze met behulp van haar kennis over symbolen, mythen, psychologische processen, intuïtie en heldervoelendheid. Ze geeft consulten in haar praktijk, telefonisch, of via Skype / FaceTime. Haar jarenlange ervaring geeft ze door in de cursus tarot, verdiepingsavonden en workshops; daarin is intuïtie-training een vast onderdeel. Ze is opgenomen in de lijst tarotdeskundigen Nederland.
Ook astrologie heeft haar altijd geboeid. Na een basiscursus volgde een 3,5 jaar cursussen spirituele astrologie. Sinds enkele jaren betrekt ze ook dit onderdeel in haar consulten – het geeft inzicht in grotere processen zoals levensmissie, zielenweten, karmische processen, etc.

Dieren komen voor in de tarot, in de sterren, in de homeopathie en in de Egyptische mythologie. Via meditatie en dream proving (slapen op dierremedies) kwamen de teksten over Krachtdieren tot haar. In haar boeken, cursussen, workshop en consulten nemen de krachtdieren inmiddels een grote plek in.

Nadat ze in 2007 stopte in de jeugdhulpverlening kwam haar passie voor schrijven dringender dan ooit weer naar boven. Het kreeg eerst vorm middels nieuwsbrieven, artikelen, een column, fantasyverhalen en sprookjes. Ze bedacht een opzet waarin ze haar bezieling en veel van haar kennis en ervaring kon delen en zo is het boek ‘In het licht van de Maan’ in 2011 ontstaan (met co-auteur Marja de Zeeuw). Daarop volgde haar tarotboek ‘Pythia de hogepriesteres’, de ‘13-manen Verjaarskalender’, ‘Isis en de 14 sleutels tot heelwording’ (met Els Lijesen) en ‘Krachtdieren’. De kaarten die ze daarbij maakte zijn: Maankaarten, Isiskaarten en Krachtdierkaarten. Het laatste boekenkind is een kinderboek: De sterrenpas. Allen zijn uitgegeven door A3 boekenIn 2014 heeft ze samen met Els Lijesen de Isis Mysterieschool opgericht.

Fotografie is een passionele hobby; de meeste foto’s in haar boeken zijn dan ook door haarzelf gemaakt. Op de kaarten staan eigen foto-collages.

De grote overeenkomst in alle werkzaamheden is de beeldtaal, de symboliek en de natuurlijke weg. In haar consulten en coaching staat het streven naar zelfbewustzijn, eigenheid en vrijheid centraal.

Petra woont en werkt in Alkmaar, maar geeft workshops en cursussen door het hele land.