Volle maan 13 juli 2022

20:38 uur

Deze maan heeft nog steeds alles te maken met het hoogtepunt van het licht. Deze periode van licht en warmte nodigt je uit om je bewust en actief op de buitenwereld te richten en te genieten van het buitenleven. In de natuur heeft de groei van veel gewassen een hoogtepunt bereikt en gaat het nu om het rijpen. Je kunt dit op jezelf betrekken door na te gaan wat er in jou is gegroeid de afgelopen maanden en wat zich aan het ontwikkelen is. Bepaal ook waarop jij meer licht wilt schijnen: welk stukje van jou mag duidelijker gezien worden? Licht geeft energie, dus gebruik die om jezelf of een project doelgericht en actief in de buitenwereld te laten zien.

Deze volle maan staat in haar baan het dichtst bij de Aarde en wordt daarom ook wel een supermaan genoemd. Maan in Steenbok maakt betrouwbaar en verantwoordelijk, maar spoort ook aan om niet teveel op je te nemen. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid te dragen. Sterker nog: misschien neem jij wel iemands levensles weg als jij andermans zaken op je neemt. Probeer te voelen wat jij nodig hebt en wat jij als plicht ervaart. Stilstaan bij je gevoel kan lastig zijn onder deze maan, maar het is wel nodig om de keuzes te maken waar jij achter staat en die jou energie geven.
Asteroïde Juno in Vissen richt de aandacht op het bereiken van je hoogste ideaal via je relatie. De kracht hierin ligt in vertrouwen, de valkuil ligt in niet willen zien wat er niet goed is in de relatie (illusie dus). Juno staat harmonieus ten opzichte van de Zon en de Maan. Hierdoor kun je goed onderscheid maken tussen jouw eigen verlangens en individualiteit en die van je geliefde. Je kunt zijn wie je bent zonder afhankelijk te zijn van een ander, en laat anderen dat ook zijn. Je kunt aanvoelen wat de ander nodig heeft en hem/haar daarin ondersteunen zonder dat dit ten koste gaat van jezelf. Niet alleen in de liefde is dit een fijne kwaliteit, ook voor counselors, bemiddelaars en kunstenaars die in opdracht werken is dit handig.
Saturnus met Venus maakt aan de ene kant plichtbewust en zorgzaam, aan de andere kant laat het zien wie werkelijk een vriend of goede partner is. Als er een moeilijke tijd met een geliefd persoon was of als je een armoedige situatie hebt gehad, ontstaat er bloei en blijheid onder deze hemel.

Tekst en foto: Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!

TIP: Leer meer van de sterrenbeelden via krachtdieren! Bijvoorbeeld Geit of Steenbok staan beschreven in mijn tweede krachtdieren boek. Zo ook Ram (Schaap), Schorpioen, Stier en Kreeft (door de oude Egyptenaren Scarabee genoemd)!