Volle maan 27 februari 2021

09:18 uur

Na de periode van de IJsmaan, stappen we nu in de periode van de Sneeuwmaan. Na een week vrieskou met dikke pakken sneeuw stappen we ineens de lente in! De Sneeuwmaan heeft als thema ‘kiemkracht en ontkiemen’. Het prille groen dat onder een laag sneeuw was bedekt, trekt zich er niets van aan en groeit stevig door vanuit de opgewarmde aarde. Na de lente-equinox zijn de dagen langer dan de nachten en dat is iedere dag beter waar te nemen. Knoppen groeien, zaad begint te ontkiemen, en hoewel zich dit veelal nog op het onzichtbare vlak afspeelt, is het begin van de lente duidelijk te voelen. De magie van groei begint klein en groeit dan uit. De blauwdruk is al aanwezig in het kleinste beginsel. Daarom zal een kastanje uitgroeien tot een prachtige kastanjeboom. Wij mensen hebben extra mogelijkheden, want wij kunnen keuzes maken over wat we geloven, creëren of ontwikkelen. Het vraagt je wel om je bewust te zijn van je geloof en overtuigingen, want die bepalen deels hoe jij jezelf programmeert. De Sneeuwmaan is een goede tijd om stil te staan bij het feit dat je alles wat je maar wilt, kunt creëren. Word je bewust van je mogelijkheden! Stuur je energie uit naar wat jij het liefst wilt laten groeien. Waar je aandacht aan geeft, dat groeit. Voed de gedachten, acties en datgene waarvan jij wilt dat het groter wordt. Je bent veel meer dan je DNA, maar zorg er wel goed voor. Je bent veel meer dan je gedachten, maar zorg ervoor dat ze voeding zijn voor jou en niet destructief zijn. Je hebt emoties en iets wat je hebt, kun je veranderen (in een emotie die positief is, constructief is, en zo meehelpt het menselijk energieveld positief te veranderen). Kijk en denk in mogelijkheden, doe je eigen onderzoek en handel vanuit liefde. Alles is mogelijk – hoe handel jij, wat stuur jij uit, wat laat jij groeien?

De volle maan in het sterrenbeeld Maagd maakt dienstbaar, betrouwbaar, ordelijk en ijverig. De innerlijke drang om verstandig te zijn en de controle te houden, kan wel ten koste gaan van je spontaniteit. Maagd is ook het beeld van de zorgende, voedende Grote Moeder die zorgt voor (haar) kinderen, zwakkeren of zorgbehoevenden, hen beschermt, voor hen opkomt en geeft vanuit haar grote hart. Vanuit dit punt maant Maan in Maagd je aan om ook goed voor jezelf zorgen. Maak je voldoende tijd om op te laden, uit te rusten, iets leuks voor jezelf te doen, vanuit je gevoel een beslissing te maken?
De enige planeten die een aspect met de Maan maken, zijn Uranus en Saturnus. De driehoek tussen Maan en Uranus maakt dat je verlangt naar vrijheid, zelfbeschikking en uitgaat van je eigen intuïtie. Positieve veranderingen komen aan het licht en zijn makkelijker te realiseren. Er hangt spanning in de lucht en als je gevoelig bent, pik je die op en heb je een uitlaatklep nodig zodat je zenuwen niet te strak gespannen staan. De Maagdmaan helpt je te beseffen welke last(en) je draagt, of die (nog) wel van jou zijn en/of het wel jouw verantwoordelijkheid is die te dragen. Bevrijd jezelf van te zware of oude bagage (werkzaamheden, gedachten, plichten, emoties, etc.) en erken wat jij werkelijk wenst om jouw leven lichter te maken. Je kunt plots een nieuw inzicht krijgen of een ingeving die jou zal helpen met hervorming in je leven, een besluit te nemen, te handelen vanuit intuïtie of om een teveel aan spanning los te laten.
Tussen de Maan en Saturnus heersen spanning en onbegrip: wat jij (emotioneel) nodig hebt, kan heel anders zijn dan wat de buitenwereld van jou verlangt en verwacht. Als je warmte zoekt maar kilheid krijgt, als je eindelijk eens uitspreekt wat jij wenst maar meteen kritiek krijgt of voor egoïst wordt uitgemaakt, of als je bang wordt gemaakt terwijl je voelt dat het niet jouw angst is. Doe zelfonderzoek, bouw stiltepunten in op een dag, zodat je in rust weer helemaal met jouzelf kunt uitlijnen. Zo blijf je dichter bij jezelf en ben je weerbaarder. Door Uranus en Saturnus heerst er nog steeds spanning tussen vrijheid en beperking, intuïtie en regels, verandering en afremming. Met openheid (geestelijk en in bijvoorbeeld geschriften), samenwerking en opbouwen kunnen er wel stapjes worden gezet, zowel in je persoonlijke leven als mondiaal.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!!

Ons Maanboek is al weer bijna uitverkocht! Nog enkele boeken, en dan gaan we naar de 3e druk!