Volle maan 7 januari 2023

00:08 uur

De langste nacht ligt achter ons, maar pas rond de dag van deze volle maan is het lengen van de dagen een beetje waar te nemen. De Maan van de Kortste Nacht straalt het licht van hoop naar de Aarde en opent de deur naar een nieuw begin. Nogmaals een moment om nog even terug te kijken naar het afgelopen jaar en te bepalen: Welke ervaring was belangrijk? Wat is klaar en laat je achter? Wat wil je laten groeien het komende jaar? Schrijf je intentie duidelijk op, vanuit je hart en zonder ideeën over beperkingen. Zie het voor je als een deur waar je voor staat en die je steeds verder gaat openen. Weef mee aan jouw lot, stuur mee aan een gewenste uitkomst!

Net na middernacht staat de volle maan in Kreeft. Dat maakt gevoelig, richt de energie op (t)huis en geeft nog even behoefte aan een warm, veilig holletje. Zorg dat je basis goed en stevig voelt en niet afhankelijk is van anderen. Je innerlijk thuis is net zo belangrijk, want als de fundering in jezelf stevig is, wankel je niet mee met anderen. Je inlevingsvermogen is groot, maar zorg voor ‘openingstijden’ en creëer een sfeer waarin jij blijdschap, rust en harmonie ervaart.
Uranus helpt mee om de stem van je intuïtie de ruimte te geven en te vertrouwen op je ingevingen. Als je prikkelbaar bent, geef dan toe aan de verandering die jij wenst of aan de behoefte om met gelijkgestemden te zijn. Doelen kunnen gericht worden nagestreefd en bereikt.
Asteroïde Vesta steunt de maanenergie: de godin van huis en haard en de bewaakster van je innerlijk vuur is ook een aspect dat in jou huist. Geef haar de ruimte door zuiverheid, zelfrespect en toewijding na te streven. Voel jouw innerlijke, heilige vlam. Wat is van werkelijk belang voor jou, hier en nu? Durf je te leven vanuit je essentie en passie? Zuiverheid van geest, lichaam en emoties is van belang, omdat de ziel zich dan daadwerkelijk kan uitdrukken.
De ster Canopus staat vrijwel op dezelfde graad als de Maan. Canopus is deel van het hemelse schip dat naar onbekende plaatsen en werelden zeilt. Je kunt thuis (vanuit rust en veiligheid) dit schip betreden in de geest. Vaar over de hemelse oceaan en vind nieuwe paden en ingangen, nieuwe manieren om een probleem te benaderen en laat wegdrijven wat klaar is. Zet je leiderschapskwaliteiten in zonder dominant te zijn. In het groot kunnen nieuwe filosofieën over gezondheid gepresenteerd worden. Onderzoek wat jij nodig hebt voor je gezondheid – hoe duidelijker je dat weet, hoe beter je ernaar kunt leven. Op jouw eigen manier!

Terwijl ik dit post, is het 31 december. Ik wens iedereen een nieuw jaar vol liefde, kracht, eigenheid, vrijheid en licht.
Liefs Petra

Alleen delen mvv deze website

LAATSTE KANS: Mijn Krachtdieren jaarcursus gaat half januari van start – voor de laatste keer.
Wil je alles leren over krachtdieren, je eigen bevindingen hebben en die op jouw manier een deel van je leven (en werk) laten worden? Doe mee! Ook via astrologie leer je over jezelf. En de thema’s, de wijsheid en kracht van de dieren, allemaal maakt het je bewuster en steviger.