Volle maan en maansverduistering 8 november 2022

12:02 uur

De blaadjes blijven vallen bij vlagen. Wolken, regen, wind en lauwe zonnestralen wisselen elkaar af. De herfst liet zich even tegenhouden, maar zet nu door. De herfstkleuren laten zien dat iedere vorm verandert, je met ieder proces meekleurt, en dat je soms oude zaken mag loslaten zodat de nieuwe energie meer ruimte krijgt. De volle Jachtmaan laat je ervaren wat je wilt wegjagen en wat je wilt najagen. Wat wil of kun jij loslaten omdat je het niet meer nodig hebt in de komende periode? (Denk aan een gewoonte, gedrag, aanname, etc.) En waarvoor wil je meer ruimte, plaats of tijd maken de komende tijd? Het licht buiten ons neemt af, maar van binnen is het tot in je cellen aanwezig. Er is een totale maansverduistering deze dag, wat betekent dat de Maan langzaam verduistert en dan weer lichter wordt. Symbolisch gebeurt dat met ons ook: emoties en gevoelens kunnen de komende tijd een reset ondergaan, om dan weer langzaam maar duidelijk een nieuwe (gezonde) manier van beleven te vinden. Is er een gevoel dat je ‘verdonkeremaand’ hebt? Welke erkenning wil dat weggestopte gevoel? Op welke manier verdient het bestaansrecht, zodat jij heelt? Het thema van de Jachtmaan, ‘overleven en transformatie’, kun je hier mooi toepassen.

De Maan in Stier legt de nadruk op alles wat voor jou van waarde is. Het kan zijn dat materie of bezit een belangrijke plek inneemt, of dat eigenwaarde een belangrijk thema is. Ga na hoe veilig jij je in jezelf voelt en wat je aan houvast zoekt om je steviger te voelen staan in de wereld. Maak tijd om je fundering te verstevigen, bouw aan een fijn herfst/winternest. Stabiliteit, rust en veiligheid zullen een thema zijn de komende maanden.
Uranus staat op dezelfde graad als de Maan. Omdat dit samenvalt met de maansverduistering, voorspelt dat een grillige, veranderende en vernieuwende tijd, vooral op het gebied van materiële bases en waarden. De invloed van een verduistering (vooral een totale) speelt maanden door. De uranische invloed op de Maan geeft aan dat er (plotse) veranderingen zullen zijn en die kunnen al enkele dagen ervoor beginnen. Dat kan gaan over je gevoelsleven, over wetten omtrent aardse bezittingen, over nieuws dat stof doet opwaaien of zicht krijgen op een nieuw levenspad. Let goed op de tekens in en om je heen, luister naar je innerlijke stem, weeg een beslissing af in je hart en beslis dan pas.
De Noordknoop staat vlakbij de Maan en Uranus. Dat maakt dit een karmische volle maan en maansverduistering: je kunt je plots bewust worden (Uranus) van een nieuwe levensmissie (Noordknoop) die zo sterk voelt (Maan) dat die niet te negeren valt. Week jezelf los van een beperkt zelfbeeld, verbind je met al je potenties en voel welke passie er werkelijk geleefd wil worden! Onder een Stiermaan wil je vasthouden aan zekerheid, maar door Uranus kijk je als het ware om de hoek en zie je een nieuw pad, een mooi toekomstbeeld of de mogelijkheid die jou zal bevrijden uit een te krappe jas. Welke nieuwe richting ontdek jij?
Enkele uren na de eclips staat Saturnus vierkant de Maan en Uranus. De spanning tussen ‘vasthouden aan het oude, strenge regels’ versus ‘vernieuwing, vrijheid, individuele gelijkheid maar uniekheid’ neemt af. Maar Saturnus met de Maan geeft verkramping en kan neerslachtig maken. Probeer steeds je gevoel bij een beslissing te betrekken, want als je slechts vanuit logica knopen doorhakt, ga je spijt krijgen. Ook mondiaal kan het zijn dat er harde besluiten worden genomen zonder enige compassie. Uranus is echter gewekt en daardoor zal er steeds meer tegenwoord of tegenactie zijn!
De afgelopen zonsverduistering speelt hierbij nog steeds een rol. Vergeet niet de (Venus)energie van liefde in te zetten, door je heen te laten stromen en uit te sturen. Je hart is je centrum, je hart weet en kan lagere energieën verhogen en zuiveren.

De totale maansverduistering start om 09:01 uur, is maximaal om 11:59 uur en eindigt om 14:58 uur. Bij ons is de Maan al onder dus de eclips is niet zichtbaar bij ons.

Mijn tekst alleen delen mvv deze website!!

TIP: De laatste Krachtdierkaarten (1) liggen bij mij – verderop dit jaar komt er weer een herdruk <3