Krachtdier consult

Een krachtdier is de geestelijke of energetische verschijning van een dier. Dit dier is een spirituele gids, een geestelijke helper. De verbinding met een krachtdier kan als een medicijn werken, helend zijn. Iedereen heeft een krachtdier dat past bij de essentie van de persoon. Er zijn ook hulpdieren en diergidsen, die zijn tijdelijk bij je, op het moment dat je ze nodig hebt.

Tijdens een gesprek zoeken we naar het krachtdier dat momenteel dicht bij je staat, jou kan helpen of gidsen, welke energie bij jou aansluit en jou bekrachtigt – jouw ‘spirituele medicijn’. Ook je geboortehoroscoop kan aanknopingspunten geven: de spirituele punten, maar ook sterrenbeelden en sterren buiten onze bekende Dierenriem, denk bijvoorbeeld aan het sterrenbeeld Zwaan en de elementen. De (tarot)kaarten kunnen helpen om zaken te verduidelijken. Je krijgt de dier-remedie mee of opgestuurd. De remedie is om bij je te dragen, om op te slapen of om ermee te mediteren. Als je wilt, krijg je ook adviezen over hoe je je (nog) meer met het krachtdier kunt verbinden.

Het dier dat zich meldt of naar voren komt, hoeft niet jouw persoonlijke krachtdier te zijn. Het kan ook een dier zijn dat jij op dit moment nodig hebt, bijvoorbeeld om je meer kracht te geven, uit je comfortzone te stappen, speelser met de dingen om te gaan, focus te hebben, etc. Afhankelijk van jouw uitgangspunt, wat jij wenst of nodig hebt, zoeken we het krachtdier dat daarbij past. Petra’s kennis, intuïtie en tools begeleiden het consult natuurlijk.
Het astrologische deel is geen horoscoop duiding! Maar specifieke astrologische kenmerken die voor dit soort consult van belang kunnen zijn, zijn een deel van het gesprek.

Als we een afspraak hebben gemaakt, mail je een foto van jezelf, en geef je je geboortegegevens door. Leg kort uit of je algemeen wilt weten welk dier (nu) bij je past, of waar je momenteel krachtdier-hulp bij wenst.

Het consult kan live (in Alkmaar) of via telefoon of Skype / FaceTime.
De dier-remedie is een deel van het consult. Ik heb niet een remedie van íeder dier en niet alle remedies bestaan ook nog, dus misschien moet ik het bestellen, of krijg je een remedie mee dat er dichtbij ligt.

Wat is een krachtdier

Een krachtdier is de geestelijke of energetische verschijning van een dier. Dit dier is een spirituele gids, een geestelijke helper. Niet voor niets ben je gek op of gefascineerd door een bepaald dier, kruist het je pad via verschillende wegen, verschijnt het in je domen of heb je er afbeeldingen van. Grote kans dat dat je krachtdier is en dat de bijbehorende specifieke kwaliteiten je kunnen helpen in je leven of in een levensfase! Maar een krachtdier kan ook onverwacht in je bewustzijn of in je leven komen en dan resoneren – vele puzzelstukjes kunnen op zijn plek vallen als je over dat dier leest of ervan leert.

What happens to the beast, also happens to the man. All things are connected.
– Chief Seattle

Dier-remedies

Petra is klassiek homeopaat – de 5,5 jaar durende opleiding (inclusief het medisch basisjaar) volgde ze in Amersfoort en in 1999 heeft ze haar diploma gehaald.

Tijdens een gesprek zoekt de klassiek homeopaat een remedie die bij het totaalbeeld van de persoon past. ‘Similia Similibus Curentur’is de hoofdregel: het gelijksoortige geneest het gelijkende. Het gaat erom bij de individuele mens dat homeopathische geneesmiddel te vinden dat specifiek bij die persoon past. Zo wordt het zelfgenezend vermogen aangewakkerd, kom je meer in balans en in je kracht.

Een homeopathische remedie bevat de energie van een stof. Die wordt op specifieke wijze, naar de grondlegger Hahnemann, geschud en verdund – het is als het ware een alchemistisch proces waardoor de energie uit de stof vrijkomt. Vandaar dat ik het ook wel energetische middelen noem. Er zijn remedies van mineralen, planten, bomen en ook van dieren. Van Raaf bijvoorbeeld is de remedie gemaakt van een stukje veer en 1 druppel bloed. De remedie van Wolf is gemaakt van wolvenmelk. Er zijn dus GEEN dieren gedood om de remedies te maken. Er wordt in de homeopathie ook niet op dieren getest, maar op gezonde vrijwilligers. Die kunnen immers aangeven wat ze voelen, wanneer iets beter of slechter voelt, welke sensaties of dromen ze hebben, etc.

Extra uitleg uit haar boek Krachtdieren:

“Ik heb steeds zo’n week op de homeopathische remedie van het dier waaraan ik werkte geslapen. Deze ‘droom-provings’ gaven via het onderbewuste informatie over het betreffende dier en zelfs de sensaties die erbij horen leefde ik steeds meer uit. Dromen zijn boodschappen uit het onderbewuste, dus via die weg kwamen thema’s die met het betreffende dier(collectief) te maken hadden. Via dromen kunnen ook belangrijke onderwerpen omhoogkomen zonder dat je ze daadwerkelijk hoeft te beleven. Bijvoorbeeld als het gaat over grenzen die worden overschreden, taboes of ‘ander-wereldse-zaken’. De droomthema’s geven een sfeer aan, onthullen diepere lagen van het betreffende dier. Bovendien hielpen ze mij en zullen ze mede-homeopaten een aanvulling kunnen zijn en helpen om een dier-beeld te herkennen bij een cliënt.

Het was zo wonderlijk hoe de droomthema’s veranderden zodra er een ander energetisch dier onder het kussen lag! De dromen en sensaties van mijn partner waren ook soms anders, bijvoorbeeld meer actiegericht, meer beschermend of rustelozer. Zelf kwam ik, naast dromen, steeds meer in de betreffende energie: er kwamen beelden of zinnen voor het slapen gaan of bij het ontwaken. Ook overdag werden sensaties sterker, kon mijn stemming zelfs beïnvloeden en het duurde dan even voordat ik doorhad dat het met het dier te maken had!”

Alles is energie, en zoals de hoofdregel in de klassieke homeopathie luidt ‘het gelijke kan worden genezen door het gelijksoortige’, zo kan in dit geval een gelijksoortige dierenergie je zelfbewust maken en helen. Weten welk krachtdier bij je is of hoort, kan daarbij helpen dus!

In de beschrijvingen van de krachtdieren zijn de psychologische kenmerken opgenomen, niet de fysieke. Petra gebruikt de remedies voor psychologische en spirituele groei (een apart homeopathie consult geeft ze niet meer, alleen tijdens spirituele coaching en het krachtdier consult betrekt ze de homeopathie. Tijdens de Krachtdier jaarcursus is homeopathie een vast onderdeel.

Krachtdier-beelden

Van augustus 2015 tot mei 2017 werkte Petra aan haar boek ‘Krachtdieren – wijsheid en inspiratie uit het dierenrijk’.

Om tot het schrijven over de kracht van het dier te komen, schreef ze meestal eerst de andere onderdelen en sliep gedurende een week op de homeopathische dier-remedie. Ze ontdekte al meteen dat als ze zich tijdens de meditatie instelde op het betreffende diercollectief, het ‘geestesdier’ verscheen. Ze zag beelden, voelde dingen, en ondertussen schreef haar hand een uur lang alles op. Dit werkte wonderlijk goed. Het vertrouwen in haar bevindingen en woorden nam steeds verder toe.

Pas ná haar eigen meditatie las ze wel eens wat andere informatie over de betreffende krachtdieren. Die bevestigde sommige dingen, maar door juist niets van te voren te lezen over krachtdieren, maakte het haar vrij: ze was ‘leeg’ en kon de informatie via haar eigen doorgeefluik door laten stromen zonder dat ze zich liet beperken door gedachten dat sommige kenmerken misschien wel uit een boek kwamen, want dat kwamen ze niet!

Ook het lezen over de homeopathische dierenbeelden stelde ze uit tot ná mijn meditatie en na een week te slapen op de betreffende remedie. Ze heeft in de beschrijvingen van het krachtdier ook stukjes informatie over homeopathische dierenbeelden betrokken (voor zover er iets over bekend was, uit boeken en naar aanleiding van nascholingen).

Kosten

60 minuten: €80,-
Herhaling*: €30,-

*) Een herhaling bestaat uit de herhaling van dezelfde remedie.

Contact

Gebruik onderstaand contactformulier voor vragen, aanmeldingen of andere berichten.