Volle maan 4 juni 2023

05:42 uur

Onder de volle Bloemmaan is de natuur op weg naar een hoogtepunt. Steeds meer bloemen delen hun kleur, schoonheid en geur met ons. Insecten zoemen af en aan en bestuiven de bloemen. Zowel het licht als de warmte nemen verder toe. Het thema ‘groeikracht en verbinding’ speelt een belangrijke rol in deze tijd – niet alleen voor de natuur, ook voor ons! Om te groeien heb je ervaringen nodig, moet je je diepten betreden en daarna kun je weer nieuwe hoogten beleven. Alle stromen gaan op en neer. Om in verbinding te blijven met jouw wensen en levenspad is het goed om bijzaken en hoofdzaken van elkaar te scheiden. Waar gaat het momenteel echt over voor jou? Wat is van (levens)belang? Welke afleidingsmanoeuvres gebruik je? Denk aan afleiding zoeken, uitstellen om te doen waarnaar je hart uitgaat of oppervlakkig blijven. Sta stil bij je eigen groei en inzet, en vergeet vooral niet te kijken naar wat je al hebt bereikt de afgelopen maanden.

De volle maan in Boogschutter wekt vuurkracht, ondernemingslust en het verlangen naar vrijheid. De energie van deze maan kan onrust geven, de behoefte om te vertrekken als het lastig wordt, maar ook nieuwe idealen wekken. In een maatschappij die langzaam wordt dichtgetimmerd met wetten en regels, kun je je nu extra bewust worden van de droomzaadjes die in jou willen ontkiemen. Wat wil je écht? En hoe kun je (daarmee) helpen om groeimogelijkheden te creëren in plaats van hekken te bouwen? Wees de held in jouw eigen verhaal!
Mercurius en Uranus staan weer samen, net zoals op 20 april tijdens de nieuwe maan en zonsverduistering, toen Mercurius retrograde ging lopen. Welke inzichten heb je opgedaan in de afgelopen weken? Deze dagen kun je je plots bewust worden van iets (in jezelf of buiten jezelf) dat je niet meer kunt ont-zien. Kijk het aan, kijk jezelf aan, uit jezelf, deel jouw eigenzinnige ideeën, luister naar je intuïtie en onderneem iets wat jou meer onafhankelijk maakt van anderen (het systeem of mensen om je heen). Biologisch gezien heeft deze hemelse stand invloed op je evenwicht(sorgaan) – luister naar je lichaam, leef volgens jouw eigen ritme, voer een gewenste verandering niet haastig door, maar pas als je weer een stevige basis voelt in jezelf.
De Maan en de Zwarte Maan bekrachtigen elkaar, waardoor je sneller vanuit zielenweten kunt handelen in plaats van onder invloed van emotionele verwachtingen van anderen. Wat heb jij nodig? Wat kun jij delen met de wereld? Waar en met wie voel jij je thuis? Cheiron kan je bewust maken van een voorouderlijke overdracht die je wilt eren of juist doorbreken. Gebruik de optimistische energie van de Maan om jouw geliefde (zielen)pad schoon te vegen en te belopen.

Tekst alleen delen mvv deze website

TIP: de online workshop ‘Activeer je mogelijkheden’ kan net het duwtje zijn of het inzicht wekken dat je nodig hebt tijdens deze maan!