Nieuwe maan 19 mei 2023/strong>

17:53 uur

In de periode van de Bloemmaan schiet het groen omhoog. De groeikracht is op weg naar een hoogtepunt. Alles groeit ontzettend hard, ook wat je niet hebt gezaaid en wat is komen aanwaaien. Om enigszins de orde te bewaren, kan het belangrijk zijn om te bepalen wat voor jou onkruid is en wat je wilt laten uitgroeien. Tijdens deze nieuwe maan is het goed om ook je innerlijke tuin te wieden. Wat wil jij laten groeien en wat niet? Wat is gewenst en wat ongewenst? Gebruik jij je energie doelgericht? Welke verbindingen zijn belangrijk om aan te gaan? Denk aan horizontale en verticale verbindingen – welke mensen heb je nodig, welke spirituele lijntjes wil je versterken?

De nieuwe maan in Stier maakt je bewust op wat je hebt, wat van waarde is buiten jezelf en in jezelf. Welk talent of welke vaardigheid wil jij inzetten? Welke zekerheid heb je nodig (en is dit echt zo)? Hoe kun je je fundament verstevigen, zodat je meer kunt leven in plaats van overleven? De natuur geeft je energie: met je handen in en je voeten op de aarde. Wat je zaait, zal uit kunnen komen! Ook de Zon, Uranus en de Noordknoop staan in Stier. Ze maken je attent op het doel dat jij hier en nu in je leven wilt nastreven en de vraag of daar een nieuwe richting bij hoort.
Jupiter loopt vanaf 16 mei ook in Stier en blijft een jaar lang in dat teken. Het kan in eerste instantie een innerlijke strijd aanwakkeren, een strijd tussen behouden versus veranderen. Het gaat erom voor jezelf duidelijk te krijgen wat rijkdom is voor jou. Je ‘moet’ wellicht het komende jaar je comfortzone verlaten om jouw wereld te vergroten en meer voldoening te ervaren in wat je doet en bereikt. Alle begin is spannend, vooral als de planeet van voorspoed (Jupiter) meteen een week lang vierkant Pluto staat. Laat je niet overheersen, overtuigen of verleiden door anderen, maar blijf trouw aan jouw hart.
De Maan en Mars zorgen ervoor dat je moed hebt om te handelen vanuit je gevoel. Neptunus werkt samen met de Maan en Mars. Dat maakt extra gevoelig en zelfs mediamiek (met de Maan) en dat je dromen in daden kunt omzetten (met Mars). Misschien heb je fysiek wat minder energie, geestelijk kun je bergen verzetten en visies kun je vertalen naar werkelijkheid.

Praktisch (een variatie uit ‘In het licht van de Maan’ handboek): https://petrastam.com/product/in-het-licht-van-de-maan/
Teken een bloesem of bloem met vijf blaadjes. Schrijf in ieder blad iets wat jou beweegt, welk enthousiasme je ervaart of wat je wilt laten uitgroeien. Geen beperkende gedachten hierbij toelaten!
Schrijf dan op een ander papier welke ja-maar-gedachten, angsten of onzekerheden jou tegenhouden. Het geeft je zicht op je wensen én de beperkingen (die je ervaart of jezelf oplegt). Teken nu een tak aan de bloesem of een stengel aan de bloem. Daarop schrijf je welke krachten jou juist helpen en die jouw wensen voeden. Laat het een week liggen en kijk dan welke zielenwens(en) je echt wilt naleven en hoe je die gaat vormgeven de komende tijd. De onnodige zorgen laat je als uitgebloeide bloesemblaadjes naar beneden vallen – dit kun je erbij tekenen of in een ritueel loslaten.

Tekst en foto door Petra Stam
Delen alleen mvv deze website