Nieuwe maan 2 maart 2022

18:35 uur

Het weer gaat alle kanten op: van storm naar lenteweer en dan ineens weer nachtvorst. Toch is ‘kiemkracht’ het thema van deze maan. De eerste bolgewassen met hun felgekleurde bloemen laten zich zien, de ontwikkeling van knoppen in bomen en struiken zijn ook zichtbaar, maar de groei van het nieuwe leven is veelal nog weggestopt achter vliesjes. Het is een wonderlijk groeiproces dat zich in stilte en vanbinnen in de natuur afspeelt. Ieder zaadje weet waartoe het zal uitgroeien, die informatie ligt opgeslagen in de blauwdruk. Ga eens bij jezelf naar binnen en vind je stiltepunt. Voel dat je verbonden met alles, dat jij met jouw energie en intentie meebepaalt wat er in de wereld in en buiten jezelf gebeurt. Wat wil jij laten groeien? Geef er woorden aan en stuur het dan uit met je intentie. Alles is energie, ook wat jij met je bedoelingen uitzendt. Bedenk ook welke concrete stap je kunt zetten voor een gewenst doel tussen deze nieuwe maan en de volle maan van 18 maart.

De nieuwe maan staat naast de Zon in het teken Vissen. Dit maakt gevoelig en empathisch. Je hebt meer tijd nodig om in rust met jezelf te zijn, zodat je de energie van anderen kunt afschudden en weer voelt waar jij staat en wat voor jou belangrijk is. Kies bewust met welke flow jij wilt meegaan. Maan in Vissen kan de neiging geven om liever in een illusie te leven dan in een harde wereld of binnen een ongewenste waarheid.
De Maan (en Zon) en Uranus staan in harmonisch contact met elkaar. Dat kan nog meer geprikkelde gevoelens geven alsook impulsiviteit en onbezonnenheid. Op een plotselinge belevenis wil je meteen reageren. Het leven kan een plotselinge wending nemen (in het groot of in het klein), maar zowel je wilskracht als je vindingrijkheid is groot. Als je een besluit moet nemen, zorg er dan voor dat je niet afhankelijk bent of wordt van anderen, want daarvan ga je wellicht nog diezelfde dag balen. Als je spanning voelt, zoek dan weer je stiltepunt op en voel wat voor jou belangrijk is. Wacht nog even, want in de avond staan de Maan en Jupiter samen: dat geeft optimisme en tevredenheid en maakt sociaalvoelend. Als je nog steeds achter je besluit staat, hak dan de knoop door. De invloed van Jupiter geeft succes, expansie en grootmoedigheid. Voel wat écht belangrijk is voor jou, voel waar jij vrijheid nodig hebt (Jupiter en Uranus zijn daar beide erg op gesteld) en voel ook wat jij wilt doen voor jezelf en wat voor anderen. Zorg dat er balans is tussen geven en ontvangen. Mercurius – Saturnus helpt je om logisch te denken en te volharden.
Mars en Venus staan nog op dezelfde graad tot en met 8 maart. In Steenbok vliegen ze niet uit de bocht bij ieder verlangen, maar geven ze je wel de mogelijkheid om een passie na te leven en werkelijkheid te maken. Voelen en doen zijn in evenwicht, maar maak wel verbinding met je gevoel en plan daarna de stap die je wilt zetten. Op 3 en 4 maart staan Venus en Mars samen met Pluto. Dat geeft grote daadkracht en zelfvertrouwen, kunstzinnige gaven en kan maken dat je ergens helemaal in opgaat. Omdat Mars samen met Pluto wel waarschuwt voor geweld, oplopende spanning en ‘met dwang dingen gedaan krijgen’, vraagt het deze dagen ook alertheid…
Tegenover Maan en Zon staat Zosma. Deze ster wordt in verband gebracht met lijden en slachtofferschap. Laat jij anderen lijden of lijd jij onder anderen? Deze dag kan je je bewust worden van een schaduwstuk in jezelf. Streef er op je eigen manier naar om het donker lichter te maken! Hoe kun je hieraan bijdragen?

De afbeelding is een van mijn Maankaarten: de nieuwe Sneeuwmaan

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!