Nieuwe maan 23 april 2020

04:27 uur

Hoewel het pas een maand lente is, zijn de temperaturen buiten vaak zomers. De sapstroom is volledig op gang, het groen laat zich steeds meer zien en de bloesems knallen tevoorschijn. Er is volop groei, de natuur gonst van het leven. Bijen en insecten brengen stuifmeel over en zorgen voor bevruchting. Zo kan de soort voortbestaan en later in het jaar fruit dragen. Wat bij de vorige maan nog nieuw en pril was, is niet meer zo kwetsbaar en manifesteert zich nu duidelijk. Dit is de periode van de Maan van het Ontwaken, die gaat over het ontwaken van de levenskracht in de natuur en in de mens. Passie en hartstocht voelen we momenteel allemaal in een of andere vorm, soms zelfs in uitersten. Zet liefde in als de grootse kracht die ze is: de energie die saamhorigheid brengt, energie geeft, die weerstand verhoogt en de lage trilling van angst transformeert naar een hogere energie. Door je af te stemmen op de energie van het hart, op liefde en verbondenheid, door die energie te laten stromen, verhoog je niet alleen je eigen weerstand, maar help je ook mee aan het verhogen van de wereldenergie. Angst is nooit een goede raadgever, want die haalt je weg van je intuïtie. Kijk verder dan je eigen wereldje, vorm je eigen mening en denk voor jezelf, voel wat jouw waarheid is, wat voor jou waar is. Hoe kun jij meewerken aan een betere wereld? Wat heb jij te brengen? En wat is voor jou vrijheid? Deze nieuwe Maan van het Ontwaken geeft je dagen van inkeer, rust om je plannen en projecten uit te werken voordat je ze in de buitenwereld presenteert. Houd je intenties zuiver, zorg ervoor dat je niet afdwaalt van jouw eigen persoonlijke bestemming of levensmissie. Waar roept jouw ziel om? Wat heb jij nodig voor de ontwikkeling van je plannen of doelen? Waar ligt je passie op dit moment en hoe ga je daaraan richting geven?

De nieuwe maan in het sterrenbeeld Stier maakt je bewust op wat je hebt, waar je blij van wordt, wat voor jou van waarde is of waar je trouw aan wilt zijn. Je kunt iedere dag een lijstje maken van drie dingen waar jij dankbaar voor bent. Dat kan je helpen om hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden en bewust te gaan voor wat echt belangrijk is voor jou. Het maakt ook dat je zoekt naar de warmte en koestering die jij nodig hebt. Dit is een tijd van transparantie waarin je waarschijnlijk exact ziet wat je aan wie hebt en wie je vrienden zijn. De nieuwe maan is een evaluatietijd: wat laat je los en wat neem je mee in een volgende cyclus? Voel wat jou inspireert, waar je energie in wilt stoppen en hoe. Welke oude gewoonte laat je gaan en welk nieuw voornemen ga je meer ruimte geven?
Toch kan er ook ineens van alles veranderen zonder je eigen toedoen door Uranus die slechts enkele graden van de Maan verwijderd staat. Onverwachte veranderingen kunnen zich voordoen in je eigen leven, in je gevoel of in een bezigheid. Zowel enthousiasme als rebellie vlammen makkelijk op, want vrijheid en vrij breken van restricties of beperkingen bepalen het gevoel. Dat brengt in eerste instantie ongeduld, rusteloosheid of nervositeit. Zorg dat je een uitlaatklep hebt zodat opgebouwde energie kan stromen en frustraties zich niet ophopen en daardoor fysieke klachten geven. Juist op de momenten waarop je je aandacht naar binnen brengt, kun je nieuwe inzichten opdoen, flitsen van helderheid krijgen of diepe bezieling ervaren. Als je daarop actie onderneemt de komende twee weken, dan zullen nieuwe deuren zich aandienen en openen. Vertrouw erop dat de deur waarvoor jij een sleutel hebt, zich zal openen voor jou!
Ga niet ondoordacht of impulsief te werk, want door de invloed van Saturnus kunnen nieuw ingezette acties leiden tot onenigheid of kritiek. In het groot kan dit bijvoorbeeld betekenen dat nieuwe ontdekkingen die naar een grotere vrijheid zouden leiden, de kop in worden gedrukt. Restricties en uitstel kunnen worden ervaren, als ook eenzaamheid en neerslachtigheid. Probeer toch jouw inbreng te delen en positieve veranderingen in je wereld door te voeren, want alle beetjes helpen! Saturnus en Uranus strijden tot en met februari 2021 en dat leidt tot conflicten tussen vrijheid en norm, tussen oud en nieuw. Laat je in het klein niet stilzetten. Leer, ontwikkel je en zet je in voor de vernieuwing die echt wel gaat komen!

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!