Nieuwe maan 28 oktober 2019

04:40 uur

Langs de prachtige herfstkleuren, tussen de regenbuien door en in het afnemende licht worden we dieper de herfst in geleid. De kracht van de onderwereld wordt groter: in de natuur speelt het proces van verteren en vergaan, en paddenstoelen verschijnen nog steeds uit de ondergrondse wereld. Het is een tijd van introspectie en verborgen activiteit, waarin ook onze binnenwereld een belangrijkere plek gaat innemen. Wat zou jij willen transformeren de komende maanden? Denk bijvoorbeeld aan beperkende gedachten, angsten of blokkades. Doe onderzoek in je eigen onderwereld (onbewuste), want pas als je weet wat er in jou speelt, kun je bewust keuzes maken. Het is nog steeds de periode van de Jachtmaan met het thema ‘overleven en transformatie’. Wat is nodig in jouw leven om mee te nemen en wat kun je beter achterlaten of transformeren zodat je een nieuw begin kunt maken?

De nieuwe maan staat in Schorpioen, wat maakt dat je emoties en gevoelens ten diepste beleeft. Alles wat verborgen en geheimzinnig is, oefent een sterke aantrekkingskracht uit. Dat kunnen zowel zaken zijn die je fascineren als die je angst inboezemen, dus bepaal bewust waaraan je energie geeft. Je voelt overduidelijk waarvan je hart opspringt of waarvan je een afkeer hebt en het is moeilijk daar niet meteen op te reageren. Ook de Zon, Mercurius en Venus staan in Schorpioen. Met charme en diplomatie kun je veel gedaan krijgen, maar waak voor jaloezie en achterdocht. Spreek dingen uit, vraag opheldering, zorg voor duidelijkheid zowel buiten jezelf als in jezelf. Op 31 oktober (Samhain / Halloween) gaat Mercurius retrograde lopen, dus hoe duidelijker je voor die tijd bent in wat je wilt, waar je voor gaat en hoe, des te minder kans er is in de weken erna dat er misverstanden ontstaan.
De enige planeet die in verbinding staat met de Maan en de Zon is Uranus die er recht tegenover staat. Zowel persoonlijk als op het wereldtoneel kunnen rusteloosheid, onvoorspelbaarheid, zelfs gekte de boventoon voeren. Uranus brengt aan de ene kant drang naar vrijheid, dwarsheid, rebelsheid of zelfs revolutie – vooral bij degene die zich in het nauw gedreven en onvrij voelt. Onverwachte (re)acties kunnen een stabiele relatie, leefgewoonten, instellingen, een regime, etc. doen wankelen. Let goed op jezelf, maak geen ondoordachte beslissingen en wees alert op je omgeving.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website

TIP: Boek In het licht van de Maan