Nieuwe maan 4 februari 2019

22:05 uur

We bevinden ons nog in de periode van de IJsmaan met het thema ‘zuivering en diepgang’. In de natuur sluimert het nieuwe leven, maar is het tegelijk nog veilig verstopt in de buik van de Aarde. Om te voelen wat er van binnen bij jou wil ontwaken en uitgroeien, moet je de diepte in bij jezelf. Als je je eigen binnenwereld betreedt, kom je tegen wat daar aan wensen ligt opgeslagen: voel in je hart wat je écht wilt. Welke ambities heb je? Durf jezelf bewust te worden welke droomzaadjes jij wilt zaaien de komende tijd. Zoals de aarde eerst moet worden omgeploegd voordat er wordt gezaaid, is dit een goed moment om jezelf te doorgronden en je voornemens duidelijk te hebben. Het is nog niet de tijd voor actie, maar wel om je plannen uit te diepen en zo een goede basis te geven. De hemelse invloed werkt hierbij mee.

De nieuwe maan staat in Waterman. Hierdoor voel je een grote(re) vrijheidsdrang, onafhankelijkheid en ben je eigen-wijzer dan anders. Contacten en activiteiten zijn fijn, want het moet vooral niet saai worden! Bij alles wat je doet, is vrijheid belangrijk – zowel voor jezelf als voor anderen. Misschien kom je wat koeler over, omdat emotionele betrokkenheid niet je sterkste punt is deze dagen. Ook de Zon en Mercurius staan direct naast de Maan in Waterman. Dit geeft voortreffelijke inzichten, originele ideeën en inspiratie. Waterman is het teken dat oude waarden omverwerpt om ze door nieuwe te vervangen. Gelijkheid in de wereld kan een thema zijn, maar ook oude kennis die omhoog komt en vernieuwing brengt. Neem de tijd om naar binnen te gaan en te luisteren naar je ingevingen! De Maan en Mercurius staan dicht bij elkaar, waardoor gevoel en verstand makkelijker kunnen samenwerken, je opmerkzaam bent en je ideeën reëel en haalbaar kunt maken.
De gunstige invloed van Jupiter op de Maan geeft optimisme en enthousiasme. Vooral idealen of nieuwe zingevende gevoelens kunnen opborrelen en aandacht vragen. Gulheid, betrokkenheid, zelfvertrouwen en blijheid kleuren deze nieuwe maan. Jupiter – Mercurius geeft drang om te streven naar hogere inzichten. Dat helpt om vol moed je binnenrijken te bezoeken om daar je wensen duidelijk te krijgen en er concreet betekenis aan te geven. Probeer te communiceren van binnen naar buiten – zo houd je contact met je gevoel en je wensen terwijl je ook oprecht duidelijk bent. Acties die je onderneemt tussen deze nieuwe maan en de volle maan van 19 februari kunnen leiden tot groei op het gebied waar jij voor gaat (dus materieel, spiritueel, etc.).
De verbinding tussen Saturnus en Neptunus geeft kracht om vaste structuren te geven aan een wens of droom. Dit biedt een vruchtbare bodem voor jouw droomzaadjes.

Tekst en foto © Petra Stam
Tekst alleen delen mvv deze website

In de Maan-nieuwsbrief dit keer extra:
-Saturnus en Neptunus (twee uitersten)
-Mars en Eris
-Vaste ster Sualocin (sterrenbeeld Dolfijn)
-Praktisch: Krachtdier Dolfijn – plezier en balans