PLUTO – 2

Pluto staat ver weg van de Aarde en loopt dus vanaf het aardse gezien heel langzaam zijn ronde om de Zon. Op 23 maart ging Pluto voor het eerst naar Waterman We kregen slechts een voorproefje van deze energie, want de planeet liep vanaf 1 mei retrograde en zal vanaf 11 juni weer teruggaan naar Steenbok. Daar zal Pluto blijven tot en met 22 januari 2024.

Pluto in Steenbok gaat over transformatie in alle grote instituten (politiek, kerk, banken, industrieën, scholen, enz.). Pluto maakt zichtbaar wat verborgen is en transformeert wat niet vanuit liefde bestaat. We hebben even kunnen ervaren hoe Pluto in Waterman voelt, wat het met ons gevoel voor vrijheid doet, wat de afgelopen drie jaar hebben betekend vanuit een autonomer zicht. Waterman is een luchtteken en geeft inzichten, nieuwe conclusies en denkbeelden. Je gaat vanaf een hoger perspectief dingen zien, wil eigen verantwoordelijkheid nemen, als je maar de vrijheid hebt om eigen besluiten te nemen en zelfbeschikkingsrecht ervaart. In de laatste graden van Steenbok worden de teugels (opnieuw) strak aangetrokken door heersende instituten (die hun macht niet willen verliezen). Als Pluto daar terugkeert, kan er een nog grotere controle ontstaan, dwang en drang worden uitgeoefend, maar steeds meer mensen doorzien de motieven – en als die niet ten bate voor de mensheid zijn maar voor het grote gewin (geld, macht, controle), zal ook dat steeds zichtbaarder zijn en zelfs tot revoluties kunnen leiden. Als je lucht hebt ervaren de afgelopen maanden, probeer het dan vast te houden! Wat is jouw individuele manier van Zijn binnen het collectief? Welke plek en ruimte heb jij nodig en wil je veiligstellen? Waarin denk je een overheersende macht nodig te hebben of een structuur van buitenaf, en waarin wens je zélf te bepalen en verantwoordelijkheid te nemen? Schrijf het op, houd het bij je… Want als Pluto weer in Steenbok gaat lopen, kan het heel goed zijn dat er meer regels komen, wetten worden doorgedrukt en de controlestaat vergroot. Waar macht wil worden behouden en er geen bereidheid is om die los te laten, kan dictatuur ontstaan. Maar ‘het volk’ (met velen) heeft vrijheid geproefd, voelt het belang van een samen-leving en doorziet steeds sneller welke spelletjes (door weinigen) worden gespeeld. Mensen gaan zich niet zomaar meer conformeren en laten zich niet zomaar meer uitspelen. Waterman gaat over vrijheid, gelijkheid en BROEDERSCHAP. We zijn één als mens, dus als je elkaar steunt, helpt, samenwerkt en in vrijheid maar tegelijkertijd ook voor het grote goed jouw kunnen inzet, zal de wereld voor iedereen het welvarende paradijs kunnen zijn dat het is!

Pluto her-innert je aan jouw zielencode, jouw unieke levenspad en hoe dat uitgelijnd is met je ziel. Daarbij hoort vanzelf dat je rekening houdt met anderen en met respect omgaat met de planeet. Waterman brengt nieuwe inzichten en maakt dat je losbreekt uit hokjes. Je bent niet slechts dit of dat, je bent ALles, hebt alles in je, je bent uniek en groots en past in geen enkel hokje! Gebruik je creativiteit, verhoog je trilling, weet dat je een multidimensionaal wezen bent! Alles is zichtbaar, op te zoeken, na te lezen dus bouw jouw eigen visie op door je eigen onderzoek én eigen ervaringen en (in)zichten op te doen. Pluto helpt je om licht te schijnen op donkere zaken (zowel in jezelf als in de buitenwereld) en confronteert met wat niet langer werkt. Het is een tijd van omwentelingen, dingen onder ogen moeten zien, helen en groeien – zowel voor jou als individu, de maatschappij én de Aarde.