Volle maan 18 maart 2022

8:17 uur

Het is bijna lente en overdag is het al heerlijk warm. Het nodigt uit om naar buiten ta gaan, je te richten op zaken in de buitenwereld en plannen te maken voor het komende seizoen. De volle Sneeuwmaan met het thema ‘kiemkracht en ontkiemen’ daagt je uit te ontdekken wat jij wilt ontwikkelen of laten groeien de komende tijd. Je bent geen geïsoleerd wezen, maar een deel van het grote geheel en staat in verbinding met alles. Dat maakt dat je in staat bent om alles te creëren wat je wilt! Word je bewust van je mogelijkheden (niet wat je ervaart als onmogelijkheden!), voel je potentie en erken wat jij echt en het liefst wilt laten groeien. Net zoals in de natuur zal niet íeder wenszaadje uitkomen, maar als je energie geeft aan je geliefde plan(nen), ze hier en daar bijstelt en aarde geeft om te groeien, zul je zien dat jouw voornemen tussen deze volle maan en de volgende al wortels heeft gekregen. Leef niet van buiten naar binnen (dat is reactie), maar van binnen naar buiten (dat is creatie).

De volle maan in het teken Maagd brengt verlangen naar orde, gezondheid, volmaaktheid, en dat kan maken dat je heel kritisch bent (zowel naar anderen als naar jezelf). Omdat je het zo graag goed wilt doen, je nuttig wilt maken en behulpzaam wilt zijn, moet je ook uitkijken voor de drang alles onder controle te willen hebben. Kies er juist af en toe voor om iets leuks te doen in plaats een plicht te vervullen! Laad ook jezelf op, niet alleen de mensen in je omgeving. Onder een Maagdmaan streef je naar zuiverheid en wil je dat alles vlekkeloos verloopt. Omdat de wereld niet perfect is en mensen dat ook niet zijn, kan dat teleurstelling opleveren. Via de Zon in Vissen en de Maan in Maagd ben je als een as verbonden met de aardse dualiteit en de hemelse eenheid. Wees mild en zorg voor momenten van rust om je te verbinden met het grote goed of een hoger doel – dat helpt om de betrekkelijkheid van de kleine aardse beslommeringen en imperfecties te zien.
De invloed van de Zwarte Maan maakt je attent op de zorg voor de ziel en brengt je in contact met een ander levensaspect, namelijk het mysterie van het menselijk lijden en de illusie van het probleemloos leven. Toch zijn het juist de scheuren in het bestaan die je in contact brengen met het zielenleven. De Zwarte en ‘witte’ Maan staan niet harmonisch, waardoor je kunt ervaren dat jij anderen helpt of probeert te redden, terwijl je er geen waardering voor krijgt. De uitdaging is om aan te geven wat jij (emotioneel) nodig hebt. Zelfzorg is dus dubbelop een aandachtspunt onder de volle Sneeuwmaan.
De invloed van Pluto is ondersteunend en krachtig. Het helpt je om onbevreesd je innerlijke (gevoels)wereld te betreden en/of te zoeken buiten jezelf wat er verborgen is. Die behoefte om te weten wat er onder het tapijt is verstopt, kan zowel in je persoonlijke leven als in de wereld geheimen blootleggen. Als je jezelf niet kent of ervaart dat je afhankelijk bent van anderen, kun je deze dagen makkelijk in de ban raken van iemand anders. Blijf weg van vicieuze cirkels van macht en onmacht, probeer te leven vanuit je eigen ervaringen, visie en gevoel. Ja, dan ben je verantwoordelijk voor jezelf, maar dan ben je ook vrijer! De verbinding die Mercurius maakt met Uranus helpt om eigenzinnig te zijn en je niet aan te sluiten bij een bepaald denksysteem, maar zélf zaken te onderzoeken en eigen conclusies te trekken.

Op 20 maart, als de Zon om 16:35 naar Ram gaat, start de lente. Dag en nacht zijn dan even lang, maar daarna zal het iedere dag (tot Midzomer) steeds langer licht zijn. Sta tijdens de volle maan ook eens stil bij de weegschaal van je leven. Waar ervaar je balans en wat mag ietsje meer of minder worden? De Maan staat in Weegschaal van 18 maart 12:26 uur tot en met 20 maart 16:44 uur. Stuur dan op de 20e je verlangen of voornemen uit. Plant bijvoorbeeld een wens tegelijk met wat zaadjes of een bolletje en zorg er goed voor. Laat los wat minder mag, bijvoorbeeld door het te bedanken voor de functie die het had en dan symbolisch uit je hand te blazen en mee te geven aan de wind. Maak er je eigen ritueel van. Stuur een intentie voor jezelf uit én voor de wereld. Intentie is een krachtig iets en wij zijn krachtmensen die de wereld (en onszelf) kunnen steunen en ook bewuster en mooier maken.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!

TIP: Mijn nieuwste kaartendeck is uit: Krachtdieren-junior. 22 krachtdierkaarten voor kinderen. Komt met een logboekje waarin ze hun eigen ervaringen, gevoel en inzichten kunnen opschrijven of tekenen. Met vele leuke praktische onderdelen. Om op een speelse, liefdevolle manier (via krachtdieren) hun eigen-wijsheid te ontwikkelen.