Volle maan 18 mei 2019

23:12 uur

We zijn over het middelpunt van de lente heen. De dagen worden steeds langer, warmte en frisheid wisselen elkaar af en het groen bekleedt inmiddels alle kale takken. De levenskracht in de natuur is volledig ontwaakt. Onze levenskracht bloeit ook op, maar het is belangrijk die af te stemmen op het ‘klimaat’ om je heen: geef niet al je energie tegelijk weg als je ergens voor warm loopt, verbind je steeds met je innerlijk weten voordat je bepaalt waar jij voor gaat. De Bloemmaan heeft als thema ‘groeikracht en verbinding’. Zoals het groen nu maximaal voedingsstoffen uit zonlicht, water en aarde kan halen om verder te groeien, is het voor ons ook belangrijk te beseffen welke soorten voeding wij nodig hebben om tot bloei te komen. Hoe voed jij je lichaam, je geest, je doelen of je wensen? Kun je hoofddoelen onderscheiden van de bijzaken?

Onder de volle maan in Schorpioen worden emoties heel intens beleefd en kun je goed voelen waarnaar jouw passie wel of niet uitgaat. Er is een grotere behoefte aan diepgang en psychologisch (zelf)onderzoek, want diepzielduiken helpt je te voelen wat of wie bij jou past, wat om verdieping of transformatie vraagt. Transformatie betekent dat je een bestaande vorm verandert en dat je er dus iets voor moet loslaten. Wat dient jou niet meer? Denk aan een gewoonte, gedachte, situatie of persoon. Schorpioen draagt een hoger beeld in zich: Adelaar. Het vraagt je om te gaan leven volgens jouw hogere waarheid. De Zon in Stier schijnt licht op de Maan en daagt uit om niet vast te houden uit veiligheid, maar vrijheid te zoeken door los te laten wat als een blok aan je been hangt. Welke emoties koester je (on)bewust en houd je daarom dus in stand?
Mercurius tegenover de Maan maakt het lastig om gevoel en verstand op elkaar af te stemmen of gevoelens te delen. Het kan maken dat je dingen vooral ‘onder voorbehoud’ doet, zodat je je altijd kunt terugtrekken als iets toch niet helemaal verloopt zoals jij het voor je zag. Zo houd je jezelf in, durf je niet echt ergens voor te gaan en zul je dus ook geen grote resultaten boeken. Pluto helpt je om inzicht te krijgen in zowel je eigen aard als die van andere mensen. Gebruik deze kennis constructief: je kunt mensen voor jouw standpunt winnen, maar gebruik jouw weten niet tegen hen (dat kan zich weer tegen jou keren).
Dwergplaneet Sedna staat tegenover de volle maan en naast de Zon. Sedna kan een stil verdriet, een oude pijn waarvan je dacht dat die diep begraven was, naar boven halen. Ze vraagt je in te zien welke (zielen)kwaliteit in jou leeft, maar ondergewaardeerd werd of jou zelfs in de problemen heeft gebracht. Hoe kun je slachtofferschap transformeren naar kracht? Mars en de Zwarte Maan geven daadkracht om dit aan te gaan en er op jouw manier sterker uit te komen. Venus en Uranus helpen je om vernieuwing aan te gaan in de liefde – dat kan zijn naar jezelf (eigenliefde) of buiten jezelf (relatie).

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen mijn tekst delen mvv deze website.

In de Maan nieuwsbrief (abonnement) deze keer extra:
-Ster Algol
-Positieve invloeden
-Godin en dwergplaneet Sedna
-Praktisch: inzicht in en afrekenen met een emotie die jouw leven bepaalt

TIP: workshops rond de zonsverduistering (2 juli in Amersfoort) en maansverduistering (16 juli vlakbij Deventer) www.petrastam.com