Volle maan 19 februari 2019

De Sneeuwmaan dankt haar naam aan het feit dat er, vooral in februari, onverwacht toch nog sneeuw kan vallen. Hoewel de temperatuur stijgt en het verborgen leven in de natuur zich roert, zal in deze tijd ook blijken wat wel en niet levensvatbaar is. Niet ieder zaadje zal uitkomen, niet alles zal de winter overleven. Voor jezelf is dit een goede tijd om te onderzoeken waarnaar jouw energie (bewust of onbewust) uitgaat. Wat trekt aan je, wat roept je, waar wordt je hart blij van? Welk verborgen talent sluimert in jou en wil ontdekt worden of verder ontwikkeld worden? Maak voor jezelf duidelijk waarin jij je energie wilt stoppen en naartoe wilt uitsturen. Niet alleen de grenzen van de buitenwereld, maar ook de grenzen van de binnenwereld zijn eindeloos; onze mogelijkheden en creatiekrachten zijn oneindig. Wat ga je zaaien de komende tijd? Wees de magiër die je bent: geef richting aan je inspiratie, talenten en mogelijkheden, gebruik je wilskracht. Welke actie ga je ondernemen, welke nieuwe stap ga je zetten?

De volle maan staat in Maagd, wat een praktische kijk op het leven geeft, kieskeurig maakt en ook controledrang kan wekken. Wees niet té voorzichtig, kritisch of perfectionistisch, want als het nooit goed genoeg is, verlaat je nooit je comfortzone en houd je jezelf in feite klein. Zuiverheid en dienstbaarheid staan hoog in het vaandel, maar mogen niet ten koste van jouzelf gaan. Zorg ervoor dat je toekomt aan datgene wat jou voedt, oplaadt of gewoon plezier geeft. Wat of wie kost energie en wat of wie geeft energie? Intoleranties horen ook bij Maan in Maagd – let dus op je voeding, maar ook op je eigen gedachten en op jouw reacties op anderen. Onderzoek de helende werking van je handen en gebruik die.

Mars en Uranus staan samen en dat kan vrijheidsstrijd geven. Het is handig om de dagen in aanloop naar de volle maan te weten welke ruimte jij nodig hebt en hoe je dat gaat bewerkstelligen – zo heb je geen plotse ontlading (van onderdrukte behoefte aan een grotere vrijheid of autonomie) tijdens de volle maan. Door de positieve invloed van Mars – Uranus op de Maan en de Zon kun je je prima laten leiden door intuïtie of nieuwe inzichten, ontdek je nieuwe doelen of wegen en voel je wat het juiste moment is om in actie te komen. Handel vanuit je innerlijk weten en met de bereidheid om iets nieuws aan te gaan.

Asteroïde Pallas Athena vergroot de behoefte aan onafhankelijkheid en helpt actie te ondernemen op creatieve ideeën. Zij maakt intuïtief, maar geeft ook de mogelijkheid om weldoordachte plannen strategisch en moedig ten uitvoer te brengen. Als je merkt dat je gedachten alle kanten op gaan of dat je zenuwen beginnen te gieren, geef je hoofd dan even rust en je gevoel meer de ruimte; zo voorkom je grillig of tegendraads gedrag.

© Petra Stam
Als je mijn teksten deelt, dan mvv deze website!

In de maan-nieuwsbrief (abonnement via https://petrastam.com/shop/) deze keer extra:
– Mercurius-Neptunus
– Venus-Saturnus
– Ster Regulus (in Leeuw)
– Praktisch: meditatie met godin Isis: ontdek een zielenkwaliteit