Volle maan 8 april 2020

04:36 uur

De volle Eimaan heeft het thema ‘zorg en bescherming’. In de natuur is het nieuwe leven nog kwetsbaar, ook als het nog niet (helemaal) zichtbaar is. Ondanks de stijgende temperaturen kan er zomaar ineens weer een dag met vorst aan de grond zijn. Ook voor ons is dit een thema in deze tijd en in deze wereldsituatie: de zorg draait overuren, wij beschermen ons extra en zorgen voor onszelf en anderen. Stappen naar buiten zetten, zichtbaar worden, dat gaat gewoon door in de natuur, terwijl wij juist zijn aangewezen op onze binnenwereld: thuis zijn en/of tijd maken om je op jezelf af te stemmen en naar je innerlijke stem te luisteren. Misschien voel je je tegengehouden, beperkt, maar dit is juist ook een mooie kans om vanuit verstilling dichter bij je ziel(sverlangen) en dromen te komen. In deze tijd van hectiek, onduidelijkheid en misschien ook angst, is de grootste wegwijzer je intuïtie. De stem van je intuïtie kun je horen door je af te stemmen op jezelf, in rust, neutraal en via je hart. Visualiseer die gouden jas om je heen om je energie te beschermen, zie de tijdlijn voor je waarin het jou en de wereld goed gaat. Tijdens de volle maan gaat de energie naar buiten, voel je wat er te vieren valt. Misschien kun je dat niet te uitbundig doen, maar wat je wel kunt doen, is vorm geven aan je inspiratie, nieuwe inzichten of doelen. Sta niet stil, maar weeg af wat voor jou waarheid is en help die mee te creëren. Voel wat voor jou de balans is tussen innerlijk weten en uiterlijke actie, tussen trouw zijn aan jezelf en luisteren naar een ander.

De volle maan staat in Weegschaal. Dat maakt aan de ene kant fijngevoelig en diplomatiek, en geeft behoefte aan een vreedzame omgeving. Aan de andere kant kan de twijfel zo opspelen dat je geen besluiten kunt nemen of dat je ieder mogelijk conflict uit de weg gaat. Altijd aardig zijn en het anderen naar de zin maken is zowel nobel als een valkuil. Mercurius in Vissen maakt dat je meer op je gevoel en op je ingevingen dan op je verstandelijke capaciteiten kunt vertrouwen. Zie en luister; verbind de puntjes met elkaar en luister dan naar wat er van binnenuit komt. Wat zegt de buitenwereld en wat zegt jouw gevoel? De Zon in Ram geeft energie en daadkracht, als ook de bereidheid om de strijd aan te gaan. Maar welke strijd…
Neptunus en de Maan staan onharmonisch en dat geeft onduidelijkheid, vage (lichamelijke en/of geestelijke) klachten en maakt dat er rookgordijnen worden opgetrokken. Onzekerheid en overgevoeligheid maken dat het extra belangrijk is om te zorgen voor momenten van rust, zodat je kunt afstemmen op je wijze innerlijke zelf. De valkuil is namelijk dat je uit je innerlijk weten wordt geslingerd en de waarheid alleen buiten jezelf zoekt. Hygiëne en alle manieren van zuiverheid zijn extra belangrijk de komende twee weken.
De spanning tussen Mars en Uranus maakt (zowel persoonlijk als wereldwijd) onvoorspelbaar, grillig en impulsief. Provocaties (die in deze tijd al gevoeliger liggen) lopen snel uit de hand. Het kan bijvoorbeeld gaan over een persoonlijke uitlaatklep vinden voor je energie of ideeën, of over rebelleren tegen maatschappelijke restricties. Jupiter en Pluto staan naast elkaar, wat leiderseigenschappen vergroot, gevoel geeft voor vernieuwing op sociaal gebied en behoefte geeft de massa te willen leiden. Mercurius hierbij geeft redenaarstalent. De volle maan staat in de middag echter vierkant deze aspecten, waardoor het kan omslaan in campagnes om mensen te beïnvloeden, fanatieke doelstellingen en uitbuiting of conflicten met het gezag.
Blijf dicht bij jezelf, leg vraagstukken op je innerlijke weegschaal voordat je actie onderneemt. Zorg ervoor dat je weerstand goed is en bescherm je energie, je dromen, voornemens of wensen extra goed. Leef je beste, hoogste zelf!

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website !!

Boekentips:
In het licht van de Maan – alles over de 13 manen in een jaar
Maankaarten – 66 mystieke kaarten voor bewustwording
Krachtdieren boek – inspiratie en wijsheid uit het dierenrijk
Krachtdieren kaarten – 66 boodschappen uit het dierenrijk