Volle maan 9 maart 2020

18:49 uur

Na de winterrust zetten de stijgende temperatuur en het toenemende licht langzaam een nieuw seizoen van groei in. ‘Kiemkracht’ is dan ook het thema dat bij de volle Sneeuwmaan hoort. Hoewel vele voorjaarsbloembollen al zijn uitgekomen, speelt het proces van ontkiemen zich nog grotendeels onzichtbaar af, namelijk in de grond en binnen planten en bomen. De eerste knoppen zijn al te zien, maar het nieuwe leven is nog weggestoken onder vliesjes. De informatie die van binnen ligt opgeslagen, zorgt ervoor dat de groei onder de juiste omstandigheden start. Dit magische proces speelt ook in onze binnenwereld. Als je naar binnen keert, je stiltepunt opzoekt, kun je ervaren dat je een deel bent van het Al en dat ook alles zich in een bepaalde mate in jou bevindt. De Sneeuwmaan is een goede tijd om te beseffen dat je eigenlijk alles kunt creëren wat je maar wilt. Welke plannen, doelen of wensen heb je? Welke springt daaruit en is levensvatbaar? Denk niet klein, maar groot! Waarvoor moet je al in actie komen om het te laten uitgroeien tot iets moois? Weet dat je creatiekracht hebt, dat je (met de juiste intentie en acties) jouw inspiratie kunt gaan aarden de komende tijd. Sluit je aan bij de sluimerende krachten in de natuur en ervaar dat de innerlijke magiër ook in jou huist!

De volle maan in het sterrenbeeld Maagd brengt voorzichtigheid, beschouwing en dienstbaarheid. Je kunt het verlangen voelen het extra goed te doen, nuttig te zijn en zuiverheid na te streven. Mooie eigenschappen, alleen moet je uitkijken dat ze niet doorslaan waardoor iets nooit goed genoeg is. Geef jezelf de ruimte, durf spontaan te zijn en geef jouw eigen wensen (ook) bestaansrecht. Controle en verstandigheid zijn veilig, maar soms is het hart betrouwbaarder. Luister naar je innerlijke stem, naar de zielenfluisters en ontwakende inspiratie. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Vissen, wat je helpt om de binnenwereld te betreden en gevoelens een grotere plek te geven. Schrijf je wensen op, pik er twee uit en bedenk een eerste stap die je gaat zetten richting realisatie.
De invloed van Jupiter zorgt voor optimisme, blijheid en openheid. Je voelt je zelfvertrouwen vanzelf toenemen als je doet waarvan je blij wordt en waarin je goed bent. Dus geef aandacht aan dat waarvan je enthousiast wordt en streef jouw ideaal na. Neptunus staat tegenover de Maan, waardoor je moet uitkijken dat je niet in de war raakt van alles wat je voelt, oppikt en verlangt. Laat de Maan in Maagd je helpen om nuchterheid en realisme in te bouwen. Bepaal welke verwachtingen (on)vervulbaar zijn en welke verleiding je (n)ergens brengt. Idealen zijn om na te leven, maar idealiseren of door een roze bril kijken haalt je te ver weg van de realiteit en dat leidt tot teleurstelling. Zorg goed voor je lichaam, je geest en je dromen. Hoofd in de hemel, maar voeten op de aarde!

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!

TIP: workshop zee-krachtdieren, Neptunus en Atlantis
28 maart in Brabant, 30 mei in Amersfoort (25 april Noord-Holland, locatie volgt nog