Nieuwe maan 1 augustus 2019

5:13 uur

De hittegolf van afgelopen week liet ons duidelijk voelen dat we ons in de hondsdagen bevinden: de warmste tijd van het jaar. Deze duurt van ongeveer 20 juli tot 20 augustus.
In deze periode verschijnt Sirius (sterrenbeeld Grote Hond) weer boven de horizon en komt tegelijk met de Zon op. Sirius werd geassocieerd met de Egyptische godin Isis en werd ook wel de ster van Isis genoemd. Sirius was zeventig dagen niet te zien aan de hemel, verbleef die dagen in de onderwereld (de duat) voordat ze weer boven de horizon verscheen. Dit symboliseerde wedergeboorte. Voor de Egyptenaren was dit de tijd dat de Nijl ging overstromen en nieuwe vruchtbaarheid bracht. Vanuit de mythe gezien had Isis zich zeventig dagen verstopt voor haar jaloerse broer Seth en gaf ze nu geboorte aan Horus. Isis gaf geboorte aan de zon (de zoon), die voor het hoger bewustzijn stond. De nieuwe Graanmaan draagt het passende thema ‘overvloed en bestemming’. Welke stappen zijn belangrijk om jouw bestemming of doelen te verwerkelijken?

De nieuwe maan en de Zon staan beide in het sterrenbeeld Leeuw. Een nieuwe maan vraagt om inkeer en evaluatie voordat je nieuwe stappen gaat plannen of zetten. Wat heb je gezaaid de afgelopen tijd en welke eerste resultaten kun je al zien? De Maan in een vuurteken maakt het lastig om naar binnen te keren, want de levenslust is groot en je wilt actief zijn in de buitenwereld. Dit is dan ook geen tijd om klein en bescheiden te zijn, maar weet wel wát je wilt uitdragen of ondernemen voordat je van je laat horen. Maan in Leeuw kan de neiging geven om overdreven, dramatisch of pronkzuchtig te doen. Laat je creativiteit stromen en wees spontaan.
Venus staat bij de Maan en de Zon, wat vriendelijk en liefhebbend maakt. In de omgang met anderen is het gemakkelijk(er) om de harmonie te bewaren en – als je wilt – jezelf ook in de spotlight te zetten of populair te maken. Het vergroot ook de behoefte om met weinig inzet volop te genieten, verfijnt je oog voor schoonheid, maar kan ook lui of ijdel maken.
Uranus staat echter vierkant de Maan, Zon en Venus, wat onverwachte gebeurtenissen kan geven in de liefde en/of op financieel gebied. Het kan ook zijn dat je zelf spanning en uitdagingen opzoekt omdat je je verveelt. Hoe meer je wordt belemmerd of beperkt, hoe harder je tegen de draad in wilt gaan. Probeer geduld te hebben, niet teveel geld uit te geven, geen impulsieve dingen te doen waarvan je later spijt van krijgt. Deze maan kan wel helpen om uit je comfortzone te stappen en een nieuwe uitdaging aan te gaan om jouw geliefde doel kracht bij te zetten. Mercurius loopt vanaf deze dag ook weer vooruit, wat het makkelijker maakt om je uit te spreken over jouw ideeën en wensen.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!

Boeken-tips:

Isis en de 14 sleutels tot heelwording

In het licht van de Maan