Volle maan 15 augustus 2019

14:30 uur

Hoewel we ons nog midden in de zomer bevinden, is de Zon veelal verstopt achter grijze wolken. De zonnestralen die ons wel bereiken zorgen meteen voor flinke warmte, maar regen heeft de overhand in grote delen van het land. Het broeierige weer kan leiden tot onweer. Bliksem kun je zien als symbool voor een flits van inzicht. Het thema bij de periode van de Maan van het Hemelvuur is dan ook ‘inzicht en waarheid’. De nazomer brengt de overgangstijd van buiten naar binnen, van warmte naar kou en van licht naar donker. Dit kan nieuwe ingevingen of levendige dromen geven. Daarbij zorgen de vele zonnevlammen de schommelende elektromagnetische golven in de atmosfeer voor verschuivingen in ons: oude of onderdrukte emoties knallen omhoog als een bal die onder water werd gehouden en confronteren ons aan de ene kant met verlangens en aan de andere kant met de tijdelijkheid ervan: emoties komen en gaan en het is de kunst er niet in op te gaan. Als dat lukt, kun je dichter bij een grotere, innerlijke waarheid komen.

De volle maan staat in Waterman, wat oprecht maakt en zowel nieuwe ideeën doet opkomen als intuïtief scherp maakt. Hoewel je jouw gevoelens niet zomaar deelt met de buitenwereld, is jouw binnenwereld levendig en groeit de behoefte om met anderen van gedachten te wisselen over nieuwe ingevingen en inzichten. Wees alert op gemaakte beloften, want ondanks je grotere verlangen naar vrijheid kunnen anderen zich in de kou gezet voelen als jij ineens afhaakt. Probeer ironie om te zetten in humor, want daarmee open je deuren in plaats van dat je ze dichtgooit. Met de Zon, Mercurius, Venus en Mars in Leeuw weet je duidelijk wat jouw innerlijk vuur doet oplaaien, waarin je jouw energie wilt steken omdat het je vreugde geeft. Volg de waarheid van je hart en probeer eventuele blokkades op te heffen zodat je je vrij(er) voelt.
Venus staat tegenover de Maan, wat een onvervuld gevoel, eenzaamheid of het verlangen naar affectie vergroot. Hierdoor kun je de neiging hebben voor de halve liefde te gaan, zolang je maar niet alleen hoeft te zijn. In een relatie die al niet ideaal is, kunnen conflicten juist oplopen en aan de oppervlakte brengen wat er wordt gemist. Innerlijke gaten kun je tijdelijk vullen door zoetigheid te eten, te shoppen of aandacht te eisen, maar dat is geen oplossing. (H)erken wat jij nodig hebt en onderzoek op welke constructieve manier je dat verlangen kunt verwerkelijken.
Pluto kan de dagen rond de volle maan een gevoel van machteloosheid of uitzichtloosheid oproepen. Let op wat dit gevoel eventueel triggert, want dan kun je er iets mee in plaats van dat je je slachtoffer voelt. In de liefde spelen gemakkelijk obsessie, jaloezie en drama op. Is er misschien een emotie die jij steeds opzoekt omdat je er verslaafd aan bent? Pluto – Maan helpt om zelfonderzoek te doen en Venus naast de Zon helpt je in de omgang met andere mensen.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!

Wil je alles weten over de Maan? Word lid van de Maan-nieuwsbrief (abonnement) Dit keer alles over de Maan en:
•Venus-invloeden
•Pluto-invloeden
•Vaste sterren Salasuud en Alphard
•Praktisch: Uranus retrograde en innerlijke vrijheid