Nieuwe maan 13 december 2023

0:32 uur

We begeven ons vlak voor de langste nacht en de kortste dag van het jaar. In de natuur is het stil. Ze heeft haar energie naar binnengetrokken, zodat ze de winterse kou zal overleven. Er is bijna geen kleur meer te zien, maar de naalddragende bomen blijven groen en staan symbool voor onsterfelijkheid, vruchtbaarheid en voor de eeuwige levensgeest. In deze koude periode zijn wij ook naar binnen gekeerd – letterlijk – en veelal is er ook behoefte aan rust, inkeer en een pas op de plaats. De lichtjes die bomen en huizen versieren, staan symbool voor het licht dat na 22 december weer langzaam zal toenemen. Hoe zie jij jezelf in de wereld staan? Wat wil jij laten herrijzen? Stel je in op jouw licht – zelfs tot in je cellen is licht aanwezig, op vele soorten lagen draag jij licht in je. Laat (met intentie) jouw innerlijke licht groeien, stralen, en verbind je met alle andere lichtjes in de wereld. Stuur onvoorwaardelijke liefde uit, vrede, doe jouw mooiste wens en wens die tegelijk voor iedereen. In het klein of in het groot kun je het licht zijn dat je wilt zien groeien in de wereld.

In de vroege ochtend is het nieuwe maan: Maan en Zon staan naast elkaar op dezelfde graad. Slangendrager wordt wel het dertiende teken genoemd: de Zon gaat van 29 november tot 17 december (anderen zeggen van 21 november tot 16 december) door dit teken. De Slangendrager vertelt over de god Asclepius die de geneeskunst leerde van de centaur Cheiron. Hij wordt vaak afgebeeld met een stok waaromheen een slang kronkelt: een esculaap. Asclepius werd zo goed in het genezen van mensen, dat hij zelfs doden weer tot leven kon wekken. Dat ging oppergod Zeus te ver, dus hij bliksemde Asclepius neer en plaatste hem aan de hemel als Ophiuchus, de Slangendrager. Via de Zon en deze dertiende maan brengt de Slangendrager ons de energie van passie, genezing, vernieuwing, wijsheid en wedergeboorte. De drijvende kracht om te helen wat beschadigd is. In het groot en klein kan dit een doorbraak betekenen in geneeskunde. Er kunnen zowel vergiften als helende invloeden aan het licht worden gebracht. De Slangendrager waarschuwt voor vergiftiging en andere schadelijke invloeden die inwerken op de mens. Wees je heel bewust van wat je tot je neemt!
Door de invloed van de Noordknoop op de Zon en de Maan voel je intuïtief wat jouw levensdoel is of wordt in de komende cyclus, evenals wat gezond voor jou is en wat juist niet. Je gevoel is je kompas en wijst de weg, niet het verstand en ook niet de algemene informatie die (ongewenst) van buitenaf tot je komt. Bepaal zelf welke informatie jij wilt toelaten en welke niet. Er is niks mis mee om even ‘te sluiten’ voor alle invloeden van buitenaf. Neem de tijd om in rust te voelen voordat je een besluit neemt. Stem je af op Jou en je weet!
Mercurius zal vanaf deze dag tot en met 1 januari retrograde lopen. Duidelijkheid is vereist om misverstanden te voorkomen. Mercurius vierkant de Zwarte Maan vraagt extra alertheid om verschil te maken tussen zielenweten of zielenwensen en verstandelijk beredeneren of intellect. Retrograde Mercurius kan maken dat het logische verstand minder duidelijk is dan je intuïtie. Naar binnen keren en luisteren naar je innerlijke stem helpt hierbij.
Pluto staat nog even op de laatste graden in Steenbok, die wel de dictatorgraden worden genoemd. Op 22 januari zal Pluto naar Waterman gaan, maar voor die tijd kan het zijn dat oude machtsstructuren nog extra om zich heen zullen slaan. Zie er doorheen, ga voor jouw lichtpad, volg jouw innerlijk weten, zet routes uit die passen bij jouw ziel. Alles is mogelijk, mensen zijn magische wezens. Kies bewust, wees je bewust en ga voor de Watermankwaliteiten: vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Alleen delen mvv deze website!

AANBIEDING Link: Lichttaal schilderij ‘Kosmische Caduceus’
Twee slangen kruisen elkaar terwijl ze langs de staf omhoog kruipen. De caduceus is de staf van de heler en staat symbool voor het opstijgen van sekhem (vurige levensenergie). De slangenenergie loopt van beneden naar boven, verbindt Aarde en Universum, licht en donker, mannelijk en vrouwelijk. Helpt je tegendelen in jezelf te herenigen, balans te ervaren en blokkades op te lossen zodat je je vleugels kunt uitslaan.

Formaat: 60 x 60 cm
Materiaal: aluminium (voor binnen en buiten)
€75 inclusief verzendkosten en ophangsysteem.