Volle maan 27 december 2023

01:33 uur

De winter start op 22 december, als de Zon naar Steenbok gaat (om 4:27 uur). Buiten bepalen grijze wolken en veel regen het weerbeeld en voelt het meer als herfst dan winter. Na de 22e gaat wel iedere dag het licht ietsje meer toenemen. De winterzonnewende werd daardoor ook wel de geboorte van de Zon genoemd. We bevinden ons als het ware in het middelpunt van de spiraal en gaan nu langzaam weer de weg naar buiten lopen. Voorlopig is dat nog steeds in de binnenwereld: in een warm en gezellig huis, waar je jouw aandacht naar binnen kunt richten in plaats van (teveel) naar buiten. Dit maakt je zelfbewuster en geeft ruimte om te voelen wat belangrijk is voor jou, hier en nu. Zowel Midwinter als de volle maan van 27 december zijn goede momenten om terug te kijken en daarna vooruit te kijken. Wat ga je niet meer op dezelfde manier doen? Welke ervaring(en) neem je mee en waarop ga je voortbouwen? Welke voornemens heb jij? Maak de komende weken met regelmaat echt tijd voor Jou, doe dingen die jij fijn vindt, waarvan je energie of inspiratie krijgt.

In de vroege ochtend van 27 december is het volle maan. Deze eerste volle maan na Midwinter is de Maan van de Langste Nacht en heeft als thema ‘de deur naar een nieuw begin’. De Maan in Kreeft maakt extra gevoelig en geeft de behoefte om je in je veilige warme holletje terug te trekken, weg van de vele prikkels en het gedoe in de buitenwereld. Welk nieuw begin wens jij? Welke emotie(s) wil(len) verwerkt worden om je vrij te voelen voor de nieuwe start? De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Steenbok, waardoor het juist lastig is om echt tijd te maken om je gevoel te onderzoeken. Het kan maken dat je van ‘te emotioneel’ naar ‘niks aan de hand’ vliegt. Neem jezelf serieus, probeer met een opgeruimd emotioneel hart en huis je weg te vervolgen.
Het helpt dat Jupiter de Maan positief beïnvloedt, wat optimisme, enthousiasme en levenszin geeft. Het kan wel zorgen dat je te makkelijk denkt over iets, bijvoorbeeld iets oppakt of aangaat waarvan je later spijt hebt, omdat het meer tijd kost dan voorzien. Houd deze weken een beetje een slag om de arm, bewaak je vrijheid, haal je niet van alles op de hals.

Praktisch:
Bekijk een zaak in je leven die vastzit of stagneert. Neem even de tijd om te bedenken en voelen hoe je er weer beweging in kunt krijgen. Geef vooral de visionair de ruimte! Loop eventueel een labyrint of spiraal met die kwestie in gedachten. Maak dan een symbolische of realistische afbeelding van de positieve beweging of oplossing die eraan komt. Hang deze op (in de kerstboom?), zet hem neer, zie het regelmatig voor je en… zet er ook een eerste stap naar! Zo beweeg je de energie positief en weef je mee aan jouw bestemming.

Mijn teksten alleen delen mvv deze website alsjeblieft!

TIP:
Mijn online tarotcursus is in prijs verlaagd: ieder deel is nu €100 en je hebt een jaar lang toegang en de tijd om alles te volgen: informatie (uitleg, duidingen, symboliek, mythologie), meditaties, intuïtie-oefeningen en zelf de kaart leggen (met vele voorbeelden). https://petrastam.com/product-category/tarot-online-cursussen/