Nieuwe maan 13 november 2023

10:27 uur

De grijze wolken en de vele regen maken het wat mistroostig. Er is weer een eclipsseizoen voorbij en dit heeft zowel deuren geopend als gesloten. Misschien zit je in je bubbel, vind je helderheid nadat de schaduwen (van de eclipsen) wegtrekken en de sluier verder oplost. In deze magische tijd kun je ineens inzichten opdoen, iets zien voor wat het werkelijk is en dromen hebben die sleutels aanreiken voor de komende tijd. Luister naar je binnenwereld, open de ‘post’ die je krijgt, zie de kleuren die ook in de donkere dagen zichtbaar zijn.

De nieuwe maan en de Zon in Schorpioen leggen de nadruk op je binnenwereld: wat ligt daar verstopt aan schatten en spoken? Door onderzoek, luisteren naar beelden, dromen, inzichten en weten dat omhoog komt, kun je jezelf beter begrijpen. Hoe beter jij jezelf kent, hoe meer je van de buitenwereld en het universum begrijpt. Dit is een goede tijd om naar je gevoelens te luisteren en ze serieus te nemen. Niet alleen de leuke en mooie, maar ook de gevoelens die je oncomfortabel maken of die je liever niet zou willen hebben. Als je erin duikt en probeert te begrijpen wat je voelt en waarom, dan zul je achter een geheim komen! Wat mag jij niet vinden of voelen van jezelf? Hoe kun je zo’n gevoel erkennen en constructief bestaansrecht geven?
Mars staat bij de Maan en de Zon, wat impulsief kan maken: je onderneemt actie op wat je voelt. Het is dus belangrijk dat je begrijpt wat je echt voelt en waarom. Wanneer reageer je vanuit teleurstelling, venijn of onbegrip, en waarom? Stel je soms ook kwetsbaar op, zodat anderen de mogelijkheid hebben om (de ware) jou te begrijpen.
Tegenover de Maan en Zon staat Uranus, wat in het klein en in het groot een uitlaatklep kan zijn voor (onderdrukte) revolutionaire gevoelens, onvrede en onrust. Wat onder de oppervlakte borrelt. hoeft maar een vonkje te ontvangen en het verandert in vuur. Actie en reactie, oorzaak en gevolg liggen in elkaars verlengde en zullen extra duidelijk zijn deze dagen. Speel mee met het lot, weet dat als jij iets verandert, de uitkomst ook anders zal zijn. Hetzelfde doen en een andere uitkomst wensen is waanzin! Wat wil jij anders en wat ga je dus anders doen dan hiervoor?
Mercurius staat vierkant de Zwarte Maan, waardoor je moeite kunt hebben om de gevolgen van je acties, woorden en gedachten te begrijpen. Verkeerde oordelen worden nu makkelijk geveld. Als je ervaart dat anderen jou of jouw intenties, ideeën en gevoelens niet begrijpen, probeer dan constructief opheldering te geven. Neem ook verantwoordelijkheid voor de acties die je onderneemt of ondernam. Is er een rol die je speelt, terwijl jouw ziel juist op een andere manier een bijdrage wil leveren? Duik in jezelf, zie jouw zelf – maak tijd voor heling en je zult ervaren dat je meer gemak en helderheid ervaart in je leven.

Mijn teksten alleen delen mvv deze website…

TIP: In mijn krachtdierenkaarten 2 https://petrastam.com/product/krachtdieren-2-kaarten/
vind je ook veel dieren die een sterrenbeeld zijn, bijvoorbeeld Schorpioen: