Nieuwe maan 2 januari 2022

19:35 uur

De langste nacht ligt achter ons en daarmee ook de kortste dag. Het licht neemt weer toe en na enkele nachten vorst gaat de temperatuur flink omhoog de komende dagen. De tijd lijkt zo snel te gaan, dat je bij iedere emotie beter steeds kunt denken: nu is nu. Toch vraagt deze tijd om een terugblik, want voordat je door de deur naar een nieuw begin stapt, is het goed om een pas op de plaats te maken. Als je naar jouw tijdlijn kijkt, jij, hier, nu, waar ben je dan blij om? En wat zou je anders willen? Wat zou jij dus anders kunnen doen zodat je meeweeft aan een nieuwe uitkomst (die jou beter bevalt)? Welke gewoonte laat je achter of ga je veranderen? Jij kunt jezelf als het ware bij elkaar rapen, delen van jou bij elkaar trekken, en de tijdlijn uitzetten en volgen die jij wenst te gaan. Misschien moet je daarvoor dichter bij jezelf blijven, meer naar jouw innerlijke stem luisteren dan naar uiterlijke stemmen, eigen-wijs zijn in plaats van meegaand. Voel wat jij anders wilt gaan doen in deze volgende cyclus. Welk thema speelt er? Hoe ziet jouw perfecte wereld of leven eruit? Hoe ga jij de doelen op dat pad volgen en laten uitkomen? Als je bedenkt dat alles mogelijk is, dat jij met je intentie al de energie en dus ook een uitkomst kunt beïnvloeden, wees dan zorgvuldig in wat je wel en niet gelooft, uitzendt of naleeft. De eerste nieuwe maan van 2022 helpt je om dicht bij je centrum te blijven. Niet als een stilte voor de storm, maar om afgestemd te zijn en blijven op jóu, zodat je vanuit trouw aan jezelf en gefocust op mogelijkheden door de deur zult stappen.

De nieuwe maan staat naast de Zon in Steenbok. Dat maakt serieus, geeft doorzettingsvermogen en discipline. Ook Mercurius, Venus en Pluto staan in Steenbok. Bedenk het geliefde resultaat dat jij wilt bereiken, zet de eerste stappen en voel dat je al bezig bent om een nieuw fundament te leggen! Werk aan je fundering, leef volgens je eigen normen en waarden, zet door, maar neem ook extra de tijd om je gevoel serieus te nemen. Met al deze planeten in Steenbok kan het lastiger zijn om gevoelens te uiten, wil je logisch denken, kun je te veel verantwoordelijkheid op je nemen en is het juist een les om ook je eigen behoeften kenbaar te maken. Bied niet alleen anderen houvast en zekerheid, maar ook jouzelf! Wat heb jij nodig?
De invloed van Mars – Saturnus (de heerser van Steenbok) helpt hierbij: je energie neemt toe, vooral als je die inzet om een doel te bereiken of om iets af te maken. Plan dat vervelende klusje op 2 januari! Baken wel af, want anders ga je aan andere behoeften voorbij. Niet alleen ‘moeten’ dus, maar ook een moment maken om te voelen waaraan jij behoefte hebt en daar tijd voor maken. Je speelse, spontane kant vraagt extra aandacht deze dagen!
Jupiter doorloopt vanaf 30 december het sterrenbeeld Vissen. Tot en met 10 mei zal Jupiter onzelfzuchtigheid en naastenliefde uitsturen naar de Aarde. Als je al heel gevend of zorgzaam bent, is deze periode juist belangrijk om goed voor je eigen ziel te zorgen. Niet alleen je naasten liefhebben, ook jezelf. Je mag heus wel kritisch zijn in het aanbieden van jouw hulp, vooral als je anderen op je nek neemt en hen geen eigen verantwoordelijkheid laat dragen. Het kan namelijk zijn dat je jouw waarde op een gegeven moment laat afhangen van de hulp die je anderen geeft. Is er een rol die jij op je hebt genomen? Wil je dat nog wel? Wissel het af: doe iets voor een ander en daarna iets voor jouzelf.

Praktisch (uit: ‘In het licht van de Maan’)
Maak een spiraal, van binnen naar buiten, met symbolen, voorwerpen, briefjes, etc. die uitbeelden wat jij de komende maanden wilt laten groeien. Enkele voorbeelden: een strookje papier waarop ‘initiatief’ of ‘creativiteit’ staat; een paarse edelsteen die ‘tijd voor spiritualiteit’ uitbeeldt; zonnebloemzaadjes voor je innerlijke zon en ook om buiten te genieten als de zon er is; kaarsjes voor het licht dat jou doet stralen en lichter maakt. Alles kan, zolang het zichtbaar maakt waar jij aandacht aan wil geven de komende maanden. Want waar je aandacht aan geeft, dat groeit!

TIP:
Online workshop ‘Activeer je mogelijkheden’. Een online workshop vol licht, bemoediging, handvatten en de her-innering dat jij alles in je hebt en dat zelf kunt activeren. Je hebt meteen toegang na betaling, en krijgt de Regenboog-remedie door mij toegestuurd.