Nieuwe maan 21 januari 2023

21:53 uur

In deze tijd van het jaar kan het vriezen, stormen en ook ineens weer lenteachtig zijn. De natuur zuivert zichzelf: wat zwak of eenjarig was, is afgestorven en zelfs al voor een deel verteerd. Er heersen nog stilte en rust in de natuur, maar in de diepte ligt het nieuwe leven verborgen te wachten op het juiste moment om naar buiten te treden. Sneeuwklokjes, narcissen en krokussen hebben de stap zelfs al gewaagd. Voor ons is dit nog steeds een tijd om naar binnen te gaan en te voelen wat er in ons ligt te sluimeren. Durf jij te (h)erkennen wat je echt wilt? Kun jij uitspreken wat je echt niet wilt? Wat geeft je hart aan, welk verlangen ligt daar te wachten tot het gezien wordt en het daglicht mag zien? Het is steeds belangrijker te weten wat je wel en wat je absoluut niet wilt, en daarnaar te leven en stappen te zetten. De wereld verandert zo snel en als je trouw wilt blijven aan jezelf, moet je daar wellicht meer moeite voor doen. Vergeet toch niet dat er zoveel mogelijk is! Zuiver je gedachten, zuiver je lichaam en luister naar je hart. Welke voornemens had je en ga je de komende tijd bestaansrecht geven?

De Maan staat in Waterman, wat een elektrische atmosfeer geeft. Misschien ervaar je spanningen in je lijf, voel je dat er van alles in de lucht hangt of kun je je niet meer inhouden om iets te zeggen wat je van het hart moet. Wees eerlijk en besef dat jouw waarheid door jou wil worden geleefd. Anderen hebben hun eigen waarheid en zolang ieder zich uit zonder anderen te schaden of benadelen, kan alles naast elkaar bestaan. De Maan staat nog dicht bij Pluto, wat extra explosief kan maken, maar wat ook een diep inzicht boven water kan halen mits je diepzielduiken aandurft. Wie zoekt, zal vinden. Spreek je niet te snel uit, voel eerst wat je wilt zeggen of doen, wees niet te impulsief. Vermeng idealisme met realisme. Saturnus en Venus helpen je om een ding tegelijk te doen, gestructureerd door te zetten om je geliefde doel te bereiken.
Uranus (de heerser van Waterman) liep vanaf 24 augustus retrograde, maar gaat op 22 januari (op het eind van de dag) weer vooruitlopen. Dat kan de eerste weken spanning geven, terwijl het ook lucht zal geven! Al die weggestoken plannen, gevoelens en energie kunnen nu weer makkelijker naar buiten treden. Rechtvaardigheid, vrijheid en gelijkheid spelen een belangrijke rol. Oude onderdrukte zaken zullen aan het licht komen. Het is of de aarde wordt omgewoeld (in en buiten jezelf) en zowel monsters als schatten blootlegt. Dat kan leiden tot rebellie en nieuwe idealen. Is er iets wat jij zou moeten loslaten zodat je een grotere vrijheid zult ervaren? Bedenk dat je altijd kunt kiezen wat je doet en wat je vindt, maar ook dat je daarvoor verantwoordelijk bent. Niet kiezen is ook een keuze. Wat zoek of verlang jij? Laat je niet bang maken, vertrouw op jouw kracht.
De ster Altair, in het sterrenbeeld Adelaar, staat op dezelfde graad als de nieuwe maan. Deze sterrenkracht actiegericht en geeft doorzettingsvermogen verbonden met menselijkheid en zorgzaamheid. Als je moed nodig hebt om een knoop door te hakken, dan zal die nu tot jouw beschikking staan.

Mijn teksten alleen delen mvv deze website!

Tarotkaart Zwaarden Ridder past wel bij deze maan. Deze Ridder gaat het snelst van allemaal, want hij heeft iets te zeggen, een appeltje te schillen of wil ergens voor opkomen. Het kleine hartje op het halster van het paard geeft aan dat het vanuit zijn hart is. Maar toch moet hij uitkijken niet te snel te gaan, want dan komt er een tegenreactie en moet hij daar weer aandacht aan besteden. Zoals de vogels in de grillige lucht alle kanten opvliegen, zo kan dat gebeuren met zijn gedachten en gevoelens. De kaart laat je beseffen dat het goed is om je te uiten, om duidelijkheid te geven of te vragen, maar dat het belangrijk is eerst even een moment te nemen om innerlijk tot rust te komen en goed te voelen wat je intuïtie zegt.
Alles weten over de tarot? Mijn cursus kun je digitaal volgen (in twee delen). Alle tijd, informatie in woord en beeld, meditaties, kaartleggingen en meer!
https://petrastam.com/product-category/tarot-online-cursussen/