Nieuwe maan 27 augustus 2022

10:17 uur

Voor ons is dit de nazomer en de afname van zonlicht is steeds duidelijker merkbaar. Zonnestralen werken in op je bewustzijn en als dat afneemt, zullen er meer onbewuste prikkels zijn. Dat leidt tot veel of levendige dromen. Als je gevoelig bent voor overgangsfasen (bijvoorbeeld van licht naar donker), kan het zijn dat je even wordt teruggeworpen op jezelf. Onderzoek wat jou een beklemmend gevoel geeft. Waarop wil jij meer zicht krijgen? Probeer inzicht te krijgen in wat je droomt en voelt, want het kan je naar jouw waarheid brengen. Je bent je eigen orakel, wijze man of vrouw, unieke wezen. Luister naar de antwoorden die van binnenuit komen.

De nieuwe maan in Maagd maakt nuchter, praktisch, ijverig en dienstbaar. Het zorgende en gevende aspect vraagt echter om balans, want als je teveel geeft en doet voor anderen, raak je zelf uitgeput en geïrriteerd. Wees niet te kritisch op jezelf en anderen, want als je de lat steeds te hoog legt, loop je op een gegeven moment continu op je tenen en dat gaat pijn doen. Wees lief voor jezelf en heb geduld. Je bent hier om jouw gaven en enthousiasme vorm te geven dus doe dat op jouw manier, niet op andermans manier.
Mars zet de maanenergie onder druk. Dat geeft de impuls om direct actie te ondernemen op je gevoel, maakt onbeheerst en wekt met gemak agressie. Wees je bewust van wat je hebt opgepot, onderdrukt of wat jou irriteert of heeft gekwetst. Dat kunnen namelijk dynamietvaatjes worden die zomaar ontploffen. Onrust en ondoordachte acties in het groot en in het klein leiden tot agressie en veroverdrang. Dit is geen maan om je impulsen te volgen, maar om naar binnen te keren en te voelen wat er speelt en hoe dat constructief opgelost kan worden.
Venus vierkant Uranus vergroot de innerlijke spanning en kan extreme stemmingswisselingen geven. Het maakt onberekenbaar en kan te lichtvoetig maken, waardoor je de waarde van iets of iemand even niet ziet. Ook hier dus weer de waarschuwing: hak niet te snel knopen door en ga niet te snel iets nieuws aan. Bezin je voor je iets heel nieuws aangaat deze dagen.
Asteroïde Pholus gaat over het thema ‘is het wel of niet de tijd voor…’ Als je het fruit te vroeg plukt, is het onrijp. Als je het te lang laat hangen, gaat het rotten. Pholus en de Maan staan harmonieus. Aan de ene kant word je hierdoor op jezelf aangewezen, omdat je geen informatie hebt (gehad) over hoe je iets moet doen. Aan de andere kant moet je dus teruggaan naar je basis: wat heb je geleerd en wil je wel of juist niet zo blijven doen? Welke nieuwe structuur of routine is nodig om jouw eigen-wijsheid te kunen uitdragen? Wat moet je daarvoor achterlaten? Pholus gaat ook letterlijk over je familielijn en dus je DNA. Je bent niet, maar je hebt je familie of je DNA. Je kunt dus bijstellen, activeren en het licht laten toenemen waar jij dat wenst. Waarnaar gaat jouw intentie uit? Stuur daar licht en liefde heen, laat die energie groeien, creëer (mee aan) jouw gewenste uitkomst. Alles is mogelijk – welke tijdlijn ga jij belopen?

Tekst en foto: Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!
De kaart op de nieuwe maan is een van mijn Lichttaalkaarten

NIEUW: Ik heb een Maan-jaarwerkboek gemaakt. Daarin kun je al jouw ervaringen noteren tijdens de nieuwe en volle manen gedurende een jaar. Een persoonlijk werkboek, goed te gebruiken naast het handboek ‘In het licht van de Maan
Al mijn boeken en kaarten zijn uitgaven van A3 boeken.