Volle maan 10 september 2022

11:59 uur

Hoewel het nog niet koud is, kunnen we wel al voelen dat er een overgang is van de zomer naar de herfst. De dagen worden korter en de zonnekracht neemt af. Als dan de onderste lagen van de atmosfeer warmer en vochtiger worden, terwijl de bovenlucht kouder wordt, ontstaan er (nazomerse) onweersbuien. Op momenten dat het spanningsveld tussen een negatief en een positief gebied groeit, kan er een ontlading plaatsvinden – dat zien wij als bliksem. De volle Maan van het Hemelvuur doet waarschijnlijk weer haar naam eer aan!

De volle maan in Vissen maakt dromerig en gevoelig. Net als het weer lijk jij uit verschillende lagen te bestaan en kun je voelen dat je deel uitmaakt van verschillende werelden. Het is makkelijker je te verbinden met andere zielenaspecten, spirituele ervaringen op te doen of je in te leven in alles waarop je je instelt. Dit betekent niet dat je willoos moet meegaan, want je grenzen kennen is net zo belangrijk. Stel jezelf een vraag en laat het antwoord omhoogkomen, luister naar je intuïtie.
In de vroege ochtend gaat Mercurius retrograde lopen. Tot en met 2 oktober kan het zijn dat je minder goed je logische verstand kunt gebruiken. Daarentegen zullen inzichten en intuïtief weten beter werken juist. Zaken rond communicatie, handel, computers, post en reizen kunnen verstoord raken. Probeer de komende drie weken goed te voelen of dat wat je start of uitstuurt klopt, duidelijk is en echt gewenst is. Behalve Mercurius staan inmiddels ook Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto retrograde. Het lijkt of alle planeten die gaan over het collectief en wereldse zaken even op pauze staan! Je moet het zelf uitzoeken, zelf voelen, eigen verantwoordelijkheid nemen en voor jezelf gaan staan… Daarom is zelfonderzoek zo belangrijk – weten wie je bent en je verbinden met jouw essentie helpen je bij de keuzes waarvoor je de komende maanden komt te staan.
Alle verbindingen die de Maan met andere planeten maakt, zijn positief. Onder deze lichte, harmonieuze volle maan kun je opladen en nieuwe lijntjes uitzetten. De Noordknoop helpt je ervaren welk levensdoel belangrijk is om na te streven de komende tijd. Misschien is het iets nieuws, misschien bouw je iets bestaands uit. Het zal duidelijk worden bij wat en wie jij je thuisvoelt. De Zwarte Maan helpt je om vooral je zielenmissie te volgen: welke zielenkwaliteiten willen (h)erkend en geleefd worden? Blijf niet in je comfort zone zitten, maar deel je diepe weten en zorg er tegelijk voor dat jouw ziel ook gevoed wordt. Uranus kan (net als de bliksem dat symbolisch doet) flitsen van inzicht geven. Je hoeft er niet voor te gaan zitten, maar alleen alert te zijn: ineens begrijp je een emotie of een gevoel, of zie je een oplossing voor je. Zoek gelijkgestemden, deel met elkaar, maak elkaar wijzer en sterker. Oude wijsheden en nieuwe waarheden komen aan het licht, zowel in de binnen- als in de buitenwereld. Visualiseer dat je hart jouw innerlijke vuur is. Ga erbij staan, warm je eraan, kijk in de vlammen en zie welke vormen er ontstaan. Voel wat er geleefd wil worden. Wat brengt jou in vervoering? Wat geeft je passie en wat vreugde? Waarin ben je goed (geworden)? Neem het tot je en probeer het mee te nemen in je dagelijkse leven.
Later op de avond staat de Maan bij Neptunus en kun je voorgevoelens hebben of een mystieke ervaring. Wees je eigen medium: stel je vraag, sluit je ogen, en zie, hoor of ervaar het antwoord. Het is een magische volle maan, vooral als je jouw zielenweten en inspiratie volgt en de ruimte gaat geven.
Het enige aandachtspunt ontstaat door het vierkant tussen Venus en Jupiter. Vermijd gemakzucht, doe geen onbezonnen dingen en stel niet te hoge doelen. Maan in Vissen en Zon in Maagd maken dat je in contact bent met je zielenwensen en die ook echt kunt waarmaken. Je bent tweeledig, dus betrek Spirit bij je aardse leven – in die magische samenwerking ligt je manifestatievermogen. Probeer steeds in het moment te voelen (dus niet per se bedenken) wat dat is. Alles is mogelijk, jij kunt kiezen!

Teks ten foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!!

NIEUW: Mijn Maan-jaarwerkboek komt rond de 17e al uit! Een ‘Maandagboek’ om al jouw persoonlijke ervaringen in te noteren gedurende een jaar. Voorbestellen kan – dan post ik het boek zodra ik het heb: https://petrastam.com/product/in-het-licht-van-de-maan-jaarwerkboek/