Nieuwe maan 30 augustus 2019

12:38 uur

Hoosbuien met hagel en tropische hitte, we worden geconfronteerd met uitersten buiten onszelf en wellicht ook in onszelf. De afname van zonlicht maakt duidelijk dat we ons in de overgangsfase begeven van licht naar donker, weldra ook van buiten naar binnen. Deze tijd kan levendige dromen of een onstabiel gevoel geven. Als je tijd maakt om inzicht te krijgen in je gevoelens, kun je meer duidelijkheid krijgen over jouw eigen waarheid. Ontdek wat jou in vervoering brengt, wat vreugde geeft en waarin je goed bent (geworden). De nieuwe Maan van het Hemelvuur valt tussen twee oogstfeesten in. Bekijk jouw bereikte oogst en ook of die overeenkomt met je gewenste oogst. Waardoor heb je iets wel of niet bereikt? Wat kun of wil je bijstellen om in de komende maanden jouw doel te bereiken?

De Maan in Maagd helpt je om nuchter te kijken en praktische stappen te ondernemen. Tegelijk kun je ervaren dat je kieskeurig bent, probeert nuttig bezig te zijn of controledrang hebt. Probeer zekerheid in jezelf te ervaren. Wees niet te kritisch op jezelf, maak tijd om te voelen wat jij nodig hebt en waarnaar jouw hart uitgaat. Zuiverheid is mooi, maar het kan de lat steeds te hoog leggen en dan put je jezelf uit.
Mars staat bij de Maan en de Zon. Daardoor kun je duidelijk voelen welke passie of welk verlangen er in je speelt. Het is een goed moment om iets nieuws te starten, een nieuwe strategie in te zetten of iets nieuwe energie in te blazen. Als je niet meteen richting aan je gevoel kunt geven, kun je in rusteloosheid vervallen. Waak voor impulsiviteit, want als je meteen reageert op een gevoel (vooral als het gaat om irritatie over kleinigheden) kun je sneller iets kapot maken dan je het kunt opbouwen. Gelukkig staat Venus dichtbij, wat helpt om creatief te handelen, diplomatiek te zijn of met charme dingen gedaan te krijgen.
Ook Uranus brengt positieve veranderingen. Let goed op, want nieuwe kansen, uitdagingen of mogelijkheden kunnen een opstapje zijn voor een nieuwe start op het gebied waar jij die wenst. Vooral in zaken en relaties kunnen spannende avonturen de boel weer nieuw leven inblazen. Wat doet jouw innerlijk vuur oplaaien? Aan welke ingeving ga je gehoor geven? Laat jezelf eens van een andere kant zien, wees spontaan, toon je kunnen of je talent, dat maakt je sexy!

Tekst en foto © Petra Stam
Tekst alleen delen mvv deze website

Wil je alles weten over de invloed van de Maan en tijdens iedere nieuwe en volle maan extra informatie en een praktische oefening ontvangen via de mail? Word lid van de Maan nieuwsbrief. Daarin dit keer extra:
• Uranus
• Maan en Zwarte Maan
• Thuban (vaste ster in Draak)
• Praktisch: je eigen stiltepunt vinden en beschermen