Nieuwe maan 4 november 2021

22:16 uur

In deze tijd van het jaar voelt de Andere Wereld dichterbij. In de natuur staan de bovenwereld en de onderwereld nauw in contact met elkaar en ook wij staan in verbinding met de onstoffelijke (onder)wereld. Misschien voel je dingen sneller aan of vang je boodschappen op van goedbedoelde zielen. Geef extra aandacht aan dromen en visioenen, want het kan ook zijn dat jij jezelf iets duidelijk wilt maken. Op allerlei manieren kunnen werelden in elkaar overgaan of samenwerken. Wat onze fysieke ogen zien en onze handen kunnen pakken, is maar zo’n klein percentage van wat er allemaal nog meer aan energie aanwezig is. Alleen is die energie niet compact zoals het aardse. Luister, vraag hulp, voel dat je veel meer bent dan je prachtige aardse stofje! Je bent deel van het Al en wat jij doet. heeft een effect op de wereld om je heen. Dit is een mooi moment om ‘down the rabbit hole’ te gaan om jezelf op een andere manier te onderzoeken, bekijken of leren kennen. Welke oude overtuigingen, gewoontes, gedragingen, misschien ook wel contacten of situaties zou je willen overstijgen? Welke nieuwe, ruimere samenwerkingen zou je willen aangaan omdat die beter jou passen? Roer in je innerlijke bron en zie, luister, voel wat er omhoog komt…

De nieuwe maan in Schorpioen helpt hier uitstekend bij, want die kondigt inkeer aan en geeft de behoefte om onder de oppervlakte te kijken. In je eigen leven of in de buitenwereld kun je helderder zien, als het ware door de vorm heen kijken om te zien wat essentieel is. Onderzoek jezelf, maar kijk ook om je heen en zie wat er in essentie speelt. Waar je blij mee bent, dat kun je laten groeien de komende tijd. Waarvan je voelt ‘nee’, daar steek je minder en minder energie in. Nieuwe maan heeft te maken met een nieuw begin, Schorpioen heeft te maken met het eind van iets. Vertrouw erop dat als de ene deur sluit, een andere deur zal openen. Niets duurt eeuwig en niets raakt verloren – alleen de vorm verandert. De Maan staat deze dagen het dichtst bij de Aarde.
Net als bij de afgelopen nieuwe manen, speelt Uranus weer een belangrijke rol. Deze keer staat de planeet van vrijheid, vernieuwing, revolutie, gelijkheid en broederschap tegenover de Maan. Uranus loopt retrograde en de Maan is niet zichtbaar voor ons aan de hemel – het is alsof de vernieuwingen (nog steeds) in de onderstroom aanwezig zijn, nog niet helemaal zichtbaar, toenemend in kracht, maar toegankelijk voor wie ermee resoneert. Maar net zoals de herfst toont, wat onder de grond groeit, zal de komende tijd doorbreken. Door de spanning tussen Uranus en Venus kan er een onhoudbare situatie ontstaan (in het klein of in het groot) waarbij verdrongen verlangens zoveel spanning geven dat het knalt.
Alphecca staat op dezelfde graad als de nieuwe maan. De invloed van deze ster zorgt ervoor dat de behoefte groeit om iets achter te laten, te delen wat ertoe doet en waaraan anderen (later) iets zullen hebben. Op welke manier zou jij willen worden herdacht? Wat wil jij bijdragen aan de wereld, maatschappij, of in jouw kring? Wat moet je veranderen, loslaten, en wat mag je juist duidelijker maken om dit te bereiken? Alphecca staat in sterrenbeeld Noorderkroon. Zet de sterrenkroon op, laat je inspireren door je hoger bewustzijn, je sterrenbewustzijn. Hoe kun jij je beste zelf zijn in deze wereld, hier, nu?