Volle maan 20 oktober 2021

16:58 uur

In de natuur zijn de eerste tekenen van de herfst al duidelijk zichtbaar: bladeren beginnen te verkleuren en vallen, paddenstoelen verschijnen, vaste planten sterven bovengronds langzaam af. De energie gaat steeds meer naar de ‘onderwereld’, naar de wortels en de basis, want die is blijvend en van daaruit zal er in de lente weer leven omhoog komen. De Jachtmaan draagt het thema ‘overleven en transformatie’. Wat wil jij de komende maanden, in de donkere helft van het jaar, laten overleven? Wat wil je meenemen? Wat is klaar en wil je juist niet meenemen? Denk aan eigenschappen, gedachten, acties. Onderzoek je eigen onderwereld (onderbewuste) en dan ervaar je vast wel wat je in jezelf zou willen veranderen om bijvoorbeeld een groter innerlijk vertrouwen te hebben, positieve(re) gedachten of meer vrijheid te ervaren. Ga niet in de overleefstand, maar wees je bewust wie jij bent en hoe jij de regie over jouw leven op je kunt nemen. Kijk jezelf eens lang aan in de spiegel, kijk als het ware door jezelf heen. Wie zie je? Wat is er fijn, mooi en goed aan jou (en wat je dus houden)? Welke verandering is nodig, wat zou je anders willen? En welke eigenschap moet jij daarvoor loslaten omdat het jouw beste zelf niet dient?

De volle maan staat in het eerste teken van de dierenriem, namelijk Ram. Deze vuurmaan maakt levendig, energiek, impulsief, moedig en eigenzinnig. Je kunt ineens zin hebben in avontuur en spontaan plannen in werking stellen of uitdagingen aangaan. Houd een beetje een slag om de arm, want je voelt wel wat jij op dít moment per se wilt, maar is dat de dag erna nog zo!? De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Weegschaal en maakt je bewust dat je keuzes kunt afwegen, dat je niet op stel en sprong ergens hoeft in te duiken. Maak eerst de balans op en beslis dan wat je wenst na te jagen of juist wil wegjagen.
Maandenlang hebben vele planeten retrograde gelopen. Pluto loopt sinds de afgelopen nieuwe maan weer ‘vooruit’, vanaf 11 oktober Saturnus ook, op 18 oktober volgen Jupiter en Mercurius. Dat kan betekenen dat je meer energie ervaart en dat je spijkers met koppen gaat slaan. Je wil jouw brede denkwijze niet alleen delen, maar bouwt ook volgens je eigen ervaringen een visie op waarnaar je gaat leven. Nieuwe horizonten worden gezocht en wie zoekt, die gaat onder de Jachtmaan ook vinden!
Pluto kan enkele uren voor de volle maan thema’s omtrent macht en onmacht, afhankelijkheid en onafhankelijkheid vergroten. Voel wat het jou eventueel te zeggen heeft, maar vergeet daarbij niet dat je een lichtwezen bent met oneindige mogelijkheden. Waar jij je aandacht op richt, dat wordt vergroot of jouw realiteit. Jij kunt kiezen! Mensen die macht over anderen uitoefenen zijn vaak onzeker van zichzelf, want waarom zou je macht inzetten in plaats van naast elkaar leven in harmonie en overvloed? Schakel niet je gevoel uit, maar gebruik het als leidraad. Iedereen heeft een keuze en je kunt altijd, ieder moment (opnieuw) kiezen wie je bent.
Twee dagen na de volle maan staan Pluto en Mars vierkant, wat doordrammen, wrok, fanatisme en geweld teweeg kan brengen. Luister naar je onderbuikgevoel, want dat vertelt waar jouw persoonlijke grens ligt en waar je wel of niet ‘moet’ zijn. Door de invloed van Mercurius op de Zwarte Maan spreek je eerder vanuit je ziel dan vanuit verstand of voorbedachte rade. Een goede tijd dus om de lucht te zuiveren en anderen (of jezelf) een stukje van jouw ware zelf te tonen.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!