Nieuwe maan 9 februari 2024

23:59 uur

We bevinden ons in het midden van de winter. Hoewel op sommige dagen de lente al in de lucht lijkt te hangen en de dagen zichtbaar lengen, zijn we voorlopig nog niet uit de koudeperiode. In de binnenwereld ontwaken af en toe ideeën, wensen of plannen. Sommige zijn het waard om uit te werken, omdat ze vanuit je hart en ziel geleefd willen worden. Wellicht zijn er ook oude zaadjes die zich even roeren, maar waarvan je voelt dat je die niet mee wilt nemen naar de nieuwe cyclus. Ga de diepte in. Wat roert zich in jou? Waarvan word je blij? Waarvoor ben je bang, want ‘stel dat het niet uitkomt’? In de periode van de IJsmaan is het interessant om te onderzoeken of er een bevroren behoefte is: wat heb je weggestopt uit teleurstelling of na een pijn? Durft jij te ontdekken vanuit welke teleurstelling je jezelf tegenhoudt in een te nemen actie of in de liefde? Wat doe je als er een pijnlijke of moeilijke emotie opkomt? Heb je voorwaarden ingebouwd, zodat je eventuele pijnen kunt ontlopen? Zolang je een deel van jezelf ‘moet’ laten, onderdrukt of ontkent, kun je niet écht dicht bij een ander zijn en/of durf je niet te gaan voor jouw kwetsbare, maar geliefde doel. Net zoals de aarde eerst moet worden omgeploegd voordat er kan worden gezaaid, is het goed om je voornemens door te nemen voordat je besluit wat je daadwerkelijk wilt zaaien. Dit is een perfecte tijd om wensen en plannen uit te diepen en ze een goede basis te geven.

Tijdens de laatste minuut van de dag is het nieuwe maan. De Maan staat naast de Zon in Waterman en samen zorgen ze ervoor dat je nieuwe inzichten opdoet, zowel over jezelf als over de wereld om je heen. Nieuwtjes, andere zienswijzen en plotse verbanden kunnen je helpen een nieuw beeld te vormen. De Watermaninvloed maakt het lastiger om echt je gevoel te onderzoeken, te ervaren welke emoties er spelen en waarom. Toch, als je wilt leven naar je zielsverlangens, is dit belangrijk. Vertrouw erop dat je het aankunt en weet dat jij je eigen keuzes kunt maken. Je intuïtie werkt beter als er geen angst is en als je jezelf kent!
Uranus staat spanningsvol ten opzichte van de Maan en de Zon. Dat kan spanning geven, zowel fysiek als geestelijk – voelen alsof je onder stroom staat of prikkelbaar maken. Geen handige tijd om een snelle beslissing te nemen dus. Uranus maakt dat je voelt welke (kleine of grote) hervorming nodig is in jouw leven. Als je je daartegen verzet, kun je overspannen raken. Besef welke veranderingen jij wenst of nodig hebt in je leven. Daarna, in de weken na de nieuwe maan, ga je rustig kijken hoe je stappen kunt zetten. Laat je leiden door de zachte kracht van Venus, terwijl je praktische stappen voorbereidt. Misschien krijg je commentaar van mensen om je heen, wellicht omdat jij uit een rol stapt waarbij anderen baat hadden of doet wat zij zelf niet durven. Blijf toch trouw aan jezelf!
Op 13, 14 en 15 februari staan Mars en Pluto op dezelfde graad. Ze versterken elkaars kracht die dagen, wat op verschillende manieren kan uitwerken: als buitengewone kracht en zelfvertrouwen om met inspanning grote resultaten te behalen, maar pas deze dagen ook een beetje op, want ook geweld en ongevallen kunnen horen bij deze samenstand. Gebruik je antennes, luister naar je intuïtie en follow your bliss!

Alleen delen mvv deze website! Dank je wel.

TIP: In het online deel van Krachtdieren-1 deel 6, met het thema ‘doorgronden’, komt ook als subthema ‘bevroren emoties’ voor. De diepte in met behulp van krachtdieren? ->https://petrastam.com/product/krachtdieren-1-online-cursus-6/