Nieuwe maan 9 september 2018

Tijdens de periode van de Maan van het Hemelvuur is de afname van zonlicht steeds duidelijker merkbaar. Zonnestralen werken op ons bewustzijn en in de overgang van zomer naar herfst zijn er meer onbewuste prikkels. Dit kan invloed hebben op het centrale zenuwstelsel, op de hersenactiviteit, en ook op gedrag. Als je gevoelig bent voor schemer- of overgangsfasen, kun je in deze tijd levendiger dromen hebben en misschien ook angsten ervaren. Daarbij (b)lijkt ook het licht van de zon anders te zijn, waardoor onze ogen meer moeite hebben om te focussen. Probeer in-zicht te krijgen in wat je voelt, ervaart of droomt. Welke ingevingen heb je? Welke grens heb je bereikt en wat ga je daaraan doen? Wat brengt jou vreugde, wat geeft energie? Om jouw waarheid te vinden, moet je naar binnen keren, je geestelijke ogen gebruiken. Neem jezelf serieus en dus zorg goed voor jezelf.

De nieuwe maan staat (net als de Zon) in het teken Maagd. Dit maakt serieus en geeft behoefte aan orde en netheid. Observeer jezelf, want zelfkritiek kan aan de orde van de dag zijn. Zie in wat jouw verdiensten zijn, waar jij goed in bent, wat jij brengt. Als je anderen helpt voel je je misschien nuttiger, maar het is belangrijk om ook op te laden. Doe wat je voor anderen wilt doen, niet alleen wat je denkt dat je móet doen. We zijn op weg naar de Oogstmaan en Mercurius in Maagd helpt je ideeën te ordenen, details te zien die nodig zijn om een gewenst resultaat (oogst) te behalen.
De Maan tegenover Neptunus maakt je ontvankelijker voor alles om je heen, terwijl je niet meteen duidelijk weet wat het eigenlijk betekent. Je voelt veel, hebt verlangens of dromen die waarschijnlijk niet helemaal reëel zijn, en dat kan tot verwarring leiden. Als je liever door een roze bril kijkt of té lief bent, kun je met open ogen bedrogen worden of een illusie achterna jagen. Denk twee keer voor je je vastlegt, voor je iets aankoopt of een geheim aan iemand vertelt, want waarheden en onwaarheden kunnen moeilijk uit elkaar te houden zijn…
Gelukkig staan Jupiter en Pluto zeer gunstig ten opzichte van de Maan en elkaar. Dat geeft onverwachte maar positieve mogelijkheden voor groei en succes. Dus als je iets wilt veranderen in je leven, is dit een goede tijd. Niet alleen omdat je simpelweg geluk hebt, maar ook doordat jouw opgewektheid, positieve inslag of gulheid overslaat op anderen en dat wat je geeft in drievoud terugkomt. Het is tevens een goede tijd om je gevoelens te delen en diepgaande gesprekken aan te gaan. Als er een misverstand is, helpt het om gevoelens en ideeën uit te wisselen om tot een oplossing te komen. Zo kun je de nieuwe maan gebruiken om met een schone lei verder te gaan. Zorg voor een spirituele component in alles wat je doet en wees bescheiden, dan zullen je acties opleveren wat je wenst.

Tekst © Petra Stam
Delen alleen mvv deze website

TIPS:
Healing workshop (Amersfoort) op 16 september
Workshop Verbinden met het Veld van Overvloed (Schipluiden) op 22 september
–> www.isismysterieschool.nl

In de Maan-nieuwsbrief (abonnement) dit keer extra:
-Maan – Neptunus
-Venus vierkant Mars
-Zwarte Maan en de Maansknopen
-De 9-9 poort