Volle maan 26 augustus 2018

Het lijkt of we direct van de volle zomer in de nazomer zijn beland. Als de wolken even weg zijn is de warmte nog wel te voelen, maar de grijze hemelmantel brengt vooral afkoeling en regen. Het zonlicht neemt af en de dagen worden merkbaar korter. We bevinden ons in de periode van de Maan van het Hemelvuur met het thema ‘inzicht en waarheid’. In de nazomer leidt benauwd weer of een overgang in het weer nogal eens tot onweer. Bliksem is een symbool voor een flits van inzicht. Dit is een overgangstijd van buiten naar binnen, van warmte naar kou en van licht naar donker. Probeer inzicht te krijgen in wat je voelt, ervaart, droomt. Zijn er angsten die in je leven? Waarin ben je goed (geworden)? Neem je de tijd om te luisteren naar je ingevingen? Het kan allemaal duidelijkheid geven over jouw zienswijze en waarheid.

De Maan staat in het sterrenbeeld Vissen. Dit maakt hoog sensitief en geeft heftige gevoelens: je bent ontvankelijk voor gevoelens van anderen, pikt (onbewust) energieën op, kan extra geraakt zijn door een kritische of scherpe opmerking, etc. Het kan voelen of je huid dunner is, of alles harder binnenkomt. En tegelijk pik je dus ook onuitgesproken zaken, bedoelingen en bedoeningen op. Lessen in deze tijd zijn: uit de buurt te blijven van voortdurend negatieve mensen en voor jezelf opkomen of je grenzen aangeven. Door je bewust te worden van wat je voelt en te checken of dat waar is, weet je dat je kunt vertrouwen op je intuïtie en heldervoelendheid. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het sterrenbeeld Maagd. Daardoor speelt zuiverheid een belangrijke rol – niet alleen wil je zelf zuiver in contact treden of in de wereld staan, je verwacht dat ook dubbel en dwars van anderen.

De Maan wordt subtiel beïnvloedt door Saturnus. Aan de ene kant kan het je doen voelen dat je een oude ziel bent en geeft het je overzicht en zelfbeheersing, aan de andere kant doe je je best om goedkeuring van anderen te krijgen. Voel echter ook vooral wat goed voor jou is, want je kunt je niet voor alles en iedereen verantwoordelijkheid dragen!

De invloed van Uranus op de Maan geeft een sterke behoefte aan vrijheid om je gevoelens op jouw manier te uiten. Stereotype rolpatronen staan je tegen, maar alle vormen van eigenheid waardeer je juist. Je kunt in deze periode inzichten krijgen over hoe je vastgeroeste gewoontes of werkwijzen kunt veranderen. Nieuwe mensen op je pad kunnen plezier en nieuwe waarheden in je leven brengen. Je intuïtie is sterker, dus maak vooral tijd om daarnaar te luisteren voordat je een beslissing neemt. Als je te snel reageert of onder druk knopen doorhakt, loop je het risico dat je achteraf spijt hebt of dat de vrijheid die je wenst juist wordt beperkt omdat gedane acties een staartje hebben…

Tekst en foto © Petra Stam
Tekst alleen delen mvv deze website!

In de Maan-nieuwsbrief (abonnement) dit keer extra:
-De aarde driehoek Zon-Saturnus-Uranus
-Venus vierkant Pluto
-De sterren Sadalmelek en Formalhaut
-Praktisch: manieren om te aarden en bij jezelf te blijven

TIPS: Healing workshop (Amersfoort) op 16 september
Veld van Overvloed workshop (Schipluiden) op 22 september
–> www.isismysterieschool.nl