Nieuwe maan en zonsverduistering 25 oktober 2022

12:49 uur

We begeven ons verder in de herfst en in de natuur is het proces van vergaan in volle gang. Bladeren vallen en verteren, paddenstoelen verschijnen vanuit de verborgen ondergrondse wereld en het licht neemt verder af. Ook wij keren meer naar binnen. In je eigen ‘onderwereld’, in de schaduw, vind je zowel obstakels en angsten als schatten, zoals ongeleefde kwaliteiten. Het is heel makkelijk om te wijzen, want je schaduw herken je vooral buiten jezelf. Maar door jezelf te onderzoeken, jouw verantwoordelijkheid te nemen en eerlijk te voelen wat jij zou willen leven, schijn je licht op plekken die je niet direct in jezelf zag. Dat werkt helend en geeft kracht! De nieuwe maan gaat precies hier over.

De nieuwe maan staat naast de Zon in Schorpioen. De energie wordt naar binnen gericht en daagt je uit om de treden af te lopen naar je binnenrijk, naar je innerlijke diepte, om te onderzoeken wat daar verborgen ligt. Mysterie is bedekte kennis, dus als je ont-dekt, dan weet je (wie je bent)! Dit is een echte Mens-Ken-U-zelve-Maan! Welk kwetsbaar stukje ontdek je, welk verlangen, welke angst of lastige emotie? Alles kan een schat zijn, als het op de juiste waarde wordt geschat en in een gezonde vorm wordt gegoten. Kijk het aan, geef er erkenning aan, want dan is het geen ‘vijand’ meer, maar wordt het een bondgenoot. Als je weet wat er in je huist, kun je bepalen of het mag blijven, moet transformeren of… sterven. Wat ben je ontgroeid? Wat wil je wel en wat niet? Wat is jouw waarheid en hoe wil je die vanuit liefde leven? Bepaal bewust waaraan jij je energie geeft.
Venus staat tussen de Maan en de Zon in, op dezelfde graad. Dat maakt dat liefde de verbindende factor is. In een wereld van rationalisme, actie en grafiekjes (mannelijk principe) krijgen compassie, zorgzaamheid en intuïtie (vrouwelijk principe) meer ruimte de komende maanden. Want omdat er ook nog een zonsverduistering is, zullen deze thema’s minimaal een half jaar doorspelen. De invloed van Venus brengt verbinding en liefde. Laat je leiden door je hart, (h)erken jouw innerlijke waarde, zoek de lieve mensen op, durf echt te voelen en je te uiten.
Tijdens een zonsverduistering wordt er even een schaduw geworpen op je aardse zelfbewustzijn. Wie ben jij, hier en nu? Laat het even open, zodat alles mogelijk is en je niets in beton giet. Je bent alles en je kunt de komende maanden richting geven aan wat jij wilt laten groeien. Een zonsverduistering brengt een nieuw thema en een nieuwe start: vanuit de diepte komt de feniks omhoog, vol liefde en vertrouwen, want leven, ‘dood’ en wedergeboorte volgen elkaar op. De thema’s die spelen en die je uitzendt op het moment van de eclips zullen groeien en plek innemen.
De zonsverduistering start op 11:08 uur en eindigt om 13:03 uur. De Maan schuift (zichtbaar vanuit Nederland) vanaf de Aarde gezien gedeeltelijk voor de Zon – ongeveer een derde zal worden bedekt. Stuur bewust jouw licht en liefde uit tijdens de zonsverduistering – we zijn met zóveel en samen kunnen we een lichtveld van liefde, vertrouwen, vrede en compassie creëren en uitsturen voor iedereen (en ook dat is dan een deel van de energie die de komende maanden speelt!).

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!

TIP: Mijn online workshops en cursussen – voeding voor de geest