Nieuwe maan en zonsverduistering 26 december 2019

6:14 uur

Deze eerste nieuwe maan na Midwinter luidt samen met de zonsverduistering de deur naar een nieuw begin in. De langste nacht ligt achter ons en in de nieuwe cyclus zal het licht iedere dag een beetje toenemen. Kerst staat oorspronkelijk voor de geboorte van de Zon, het nieuwe licht en de hoop op de toekomst. Dit is een evaluatietijd, de donkere ochtend voordat de Zon opkomt, een tijd van stilte om te bepalen welke deuren jij wilt sluiten en welke jij wilt openen. Welke oude zaken, patronen of gedragingen laat je achter omdat het klaar is? Begrijp je waarom? Want dan hoef je het niet nog eens tien keer te doorvoelen of doorleven, dan stel je dat het nu klaar is! Gebruik je intentie om je energie op iets richten of juist van iets weg leiden. Maak ruimte, geef jezelf ruimte, want dan kan er iets nieuws groeien de komende maanden.
Er is vroeg in de ochtend (rond 5:20 uur) een gedeeltelijke zonsverduistering: de Maan komt tussen de Aarde en de Zon in te staan, waardoor zonnestralen de Aarde tijdelijk niet kunnen bereiken. Het beeld dat je hebt van jezelf komt als het ware tijdelijk in de schaduw te staan en dat kan verwarrend zijn: je kunt het grote plaatje even niet zien. In de maanden na Kerst wordt dit wel duidelijk. De gedeeltelijke verduistering is niet zichtbaar bij ons, maar het effect duurt wel een half jaar. De Maan staat in Steenbok, en bijbehorende kwaliteiten zoals voltooiing, discipline, trouw en het doorzettingsvermogen om werkelijk iets maken of te manifesteren, zullen je helpen om nieuwe doelen levensvatbaar te maken.

De nieuwe maan en de Zon staan naast Jupiter, wat dit een eclips maakt die groei, expansie en voorspoed brengt. Gevoelens van geluk, blijheid, optimisme en zelfvertrouwen kun je makkelijker en langer vasthouden in het dagelijks leven. Pak kansen voor persoonlijke, zakelijke en spirituele groei aan. Nieuwe idealen en zingevingen ontspruiten alsook het enthousiasme om hogere doelen te formuleren en na te streven. Dit is een perfecte eclips om een nieuwe studie of cursus te starten, omdat de diepgang en reflectie je bewustzijn zullen doen groeien.
Ook Uranus staat in een positieve verhouding tot de Maan en de Zon, wat dit een Kerst van fijne verrassingen en ontmoetingen maakt. Vrijheid speelt een belangrijke rol, dus zorg ervoor dat je zelf (van te voren?) bepaalt waar je heen gaat en hoe lang. Luister naar wat jij nodig hebt om opgeladen te blijven of plezier te hebben. Onder deze maan neemt zelfvertrouwen toe, dus ga de avonturen aan die jou roepen. Grootse dingen kunnen gebeuren als je uit je comfortzone stapt. Als je het gevoel hebt dat je bent vastgelopen op een punt in je leven, let dan goed op nieuwe mogelijkheden die je pad kruisen. Zie het, voel of het iets voor jou is, en pak het aan!

In Bergen en Ulvenhout (bij Breda) zijn nog enkele plekken vrij voor de Krachtdieren jaarcursus 2020.

Een reis door krachtdierenland waarbij je bewustzijn verruimt via dieren, meditaties, opstellingen, psychologie, astrologie, remedies en creativiteit. Krachtdieren – krachtmensen.

Neem contact op voor meer informatie.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!