Volle maan 12 december 2019

06:13 uur

Het is koud, veelal nat en grijs buiten als de volle Boommaan aan de hemel staat. Er is niet veel leven meer waar te nemen in de natuur, maar de groenblijvende bomen nemen een bijzondere plek in. Naalddragende bomen werden gezien als een symbool van onsterfelijkheid en werden vlak voor de langste nacht (21 december) versierd om het licht dichterbij te halen. Bomen hebben wortels, een stam en een kruin. Die kun je respectievelijk zien als het onderbewuste, het aardse nu en het bovenbewuste. Doordat bomen deze gebieden met elkaar verbinden, staan ze voor de voortdurende groei naar een groter bewustzijn en de vernieuwing van het leven. In deze tijd van het jaar, waarin de kou en het donker nog verder toenemen, kom je makkelijker in aanraking met je eigen wortels en bron. Wat komt er in je op als je nagaat welke goede en beperkende eigenschappen je van je (voor)ouders hebt meegekregen? Welke energie diep in jou is je kracht, de drijfveer die jou op de been houdt? Welke gedachten of gevoelens halen je juist naar beneden? Het thema bij de Boommaan is ‘dood en wedergeboorte’. Een goed moment om iets beperkends door middel van intentie of ritueel te laten gaan en het goede of gewenste in je leven te omhelzen en meer ruimte te geven.

De volle maan in Tweelingen geeft behoefte aan afleiding, gezelschap en afwisseling. Zolang er iets te zien of te leren valt, verveel je je niet. Dat kan omslaan in onrust of maken dat je een beetje van alles meepikt maar niets echt aangaat. Besteed tijd met dierbaren in plaats van met iedereen die maar op je (digitale) pad voorbijkomt. Vindingrijkheid en vrijzinnigheid zijn belangrijke krachten, je tijd verdoen met oppervlakkige mensen of bezigheden is een valkuil.
De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het sterrenbeeld Boogschutter. Maar eigenlijk gaat de Zon in de jaarlijkse baan van 29 november tot en met 17 december door het sterrenbeeld Slangendrager. Dit ‘dertiende sterrenbeeld’ wordt ook wel de genezer genoemd. Slangendrager is verbonden met alle aspecten van heling en is de bewaarder van de levensenergie. Via de volle maan bereikt de helende energie de Aarde. Dat is wel nodig ook, want de Maan staat onder druk.
De spanning tussen de Maan en de Zwarte Maan kan maken dat je niet goed luistert naar je gevoel en wat jij nodig hebt of wat goed voor jou is. Daarentegen kun je anderen precies geven wat zij nodig hebben en loop je de kans hierdoor niet eens waardering te krijgen. Het is extra belangrijk dus om dicht bij je eigen behoeften en trouw aan jouw heldere gevoelens te blijven. Daarnaast staan Venus, Saturnus en Pluto samen, wat hevige spanning in het liefdesleven of op financieel gebied kan geven. Deze drie planeten werken ook nog eens lastig in op de volle maan, waardoor je emotioneel overprikkeld kunt raken, je terneergeslagen of onbevredigd kunt voelen. Tijdens deze tijdelijke chaotische toestand is het de uitdaging om rustig om je eigen as te blijven draaien. Neem de tijd tot de nieuwe maan en de zonsverduistering van 26 december om te bepalen welke streep jij achter de laatste zes maanden (de vorige cyclus) wilt zetten…

Tekst en foto © Petra Stam
Tekst allen delen mvv deze website

TIP: Wil je weten wat de betekenis is van krachtdieren zoals Slang, of wat de Zwarte Maan in jouw horoscoop te zeggen heeft, zelfs welk krachtdier jou kan steunen om meer vanuit jouw zielenkwaliteit te leven? Dan is de Krachtdieren jaarcursus van 2020 misschien iets voor jou! Zie Krachtdieren jaarcursus 2020 of neem vrijblijven contact op voor meer informatie.