Volle maan 1 augustus 2023

20:32 uur

Deze dag van de volle Graanmaan valt samen met het Keltische Lughnasadh. Tijdens dit eerste oogstfeest werd het graan ritueel geoogst. Veel natuurvolkeren zagen het graan als een verschijningsvorm van de vegetatiegod, die stierf als het graan werd geoogst en zich zo opofferde om de mens van voedsel te voorzien. Tegelijk leefde hij voort in de oogst, omdat hij in het voorjaar werd gezaaid in de donkere aarde en werd herboren als het nieuwe graan weer opkwam. Op deze dag, onder de volle maan, kun je stilstaan bij de overvloed in je leven en je dank hiervoor uiten. Dankbaarheid is een heel hoge trilling en als je die uitstuurt om je voedsel en water te bedanken, verhoog je de frequentie daarvan. Je kunt ook kijken naar je persoonlijke oogst. Wat zijn de eerste vruchten die je kunt plukken van de inspanningen die je de afgelopen maanden hebt verricht? Wat is daaruit voortgevloeid? Wat mag nog verder groeien of aansterken? Het is de kunst om de vruchten niet te vroeg te plukken en ze ook niet te lang te laten hangen…

Onder de volle maan in Waterman ervaar je al snel de drang om uit te breken als iets maar even vrijheidsbeperkend voelt. Er kunnen nieuwe inzichten ontstaan in emoties, plannen of doelen, wat gaat leiden tot een grotere onafhankelijkheid. Plotse veranderingen kunnen zowel van binnenuit als van buitenaf ontstaan. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Leeuw, wat passie aanwakkert en je de moed geeft om alleen een verandering aan te gaan die echt goed voelt voor jou.
Er zijn geen planeten die verbinding maken met de Maan. Wel zorgen Mars en Jupiter ervoor dat ondernemingslust en creatiekracht tot een succes leiden. Als je trouw blijft aan je gevoel en weten, ben je tegen iedere situatie opgewassen!
De Noordknoop en Pluto staan van 2 tot en met 19 augustus weer vierkant (zie maanbericht van 17 juli). Een planeet die vierkant de Noordknoop staat, wordt ontweken, over het hoofd gezien. Het vraagt extra alertheid om de eerste drie weken van augustus steeds diep te voelen of de gekozen richting, keuze of stap ook echt aansluit bij jouw ziel(enwens). Laat je vooral niet afleiden.
Venus loopt van 23 juli tot en met 3 september retrograde. De energie van Venus keert als het ware naar binnen: zaken rond liefde, relaties, financiën en waarden worden geëvalueerd en in een ander daglicht bezien. Retrograde Venus in Leeuw maakt het lastig om je gevoel spontaan te delen. Daarentegen openbaart de binnenwereld geheimen rond (zelf)liefde, worden waarden herzien, ontstaan voornemens omtrent vermogen en worden (nieuwe) creatieve potenties ontdekt. Begin september kun je daar met meer gemak naar leven of uiting aan geven. Venus was de afgelopen maanden het helderste licht aan de sterrenhemel. Ten oosten van de Zon wordt ze de ‘avondster’ genoemd – ze is dan zichtbaar na zonsondergang. De planeet staat nu steeds lager aan de horizon en zal hier minder zichtbaar zijn, maar in oktober wordt ze als het ware wedergeboren als de ‘morgenster’ – dan staat de planeet ten westen van de Zon en is ze alleen kort voor zonsopgang zichtbaar. Het voelt dus bijna als een dubbele retrogradetijd van Venus. Van binnen, in het donker, vind je antwoorden, kun je innerlijke reizen maken en in stilte luisteren naar je hart. Je voelt steeds duidelijker waar je met hart en ziel voor wilt gaan en waar niet (meer) voor.

PRAKTISCH – uit ‘In het licht van de Maan’
Ga onder de sterrenhemel en het licht van de volle maan zitten en luister naar wat de kosmische energie je aan inzichten en inspiratie doorgeeft. Visualiseer dat je door een kosmische poort stapt. Word je volledig bewust van wie je Bent. Integreer al je ‘Ik-ben-kracht’ en laat alle creatieve en passionele energie toe. Probeer jezelf op te tillen voorbij je kleine zelf. Zie wat je bestemming is de komende tijd. Neem de kracht in je op en draag die mee in het hier en nu. Het is een tijd om bruggen te slaan van de oude tijd naar een nieuwe tijd, zowel voor jezelf als individu als voor de planeet Aarde.

Graag alleen delen mvv deze website!

TIP: Vanaf de derde week in september ga ik een reeks workshops geven omtrent Sekhmet, Feline wezens, sterren(bewustzijn), liefde en heling. Alleen in Bilthoven is nog plek. Zie de blog hierboven of mail me, dan stuur ik je de info of kun je je opgeven! info@petrastam.nl