Nieuwe maan 17 juli 2023

20:32 uur

De langste dag is geweest en dankzij de warmte van de zon en af en toe een flinke dosis hemelwater groeien de bloemen uit tot fruit en zaden. De functies, bestemmingen en doelen zijn vanaf het begin duidelijk voor gewassen. Voor ons is dat niet altijd zo, maar wij kunnen bijstellen, aanpassen en nieuwe wegen inslaan. Bekijk wat jij hebt gezaaid, welk groeiproces je hebt doorlopen en welke resultaten je hebt bereikt. Welke eerste oogst ervaar je? Is jouw (volgende) bestemming duidelijk? Door een pas op de plaats te maken, terug te kijken en vooruit te kijken, krijg je duidelijk wat je in het hier en nu wilt, kunt of moet doen. In het nu heb je overzicht en kun je iedere richting uit. Keer naar binnen tijdens deze nieuwe maan en voel welke bestemming er in jou huist. Maak onderscheid tussen de bestemming waarmee je verstand aankomt (aangeleerd) en die bestemming die vanuit je gevoel en je ziel geleefd wil worden. Je bent geen pionnetje, maar kunt zelf bepalen welke paden je inslaat en zo meeschrijft aan jouw ‘lot’. Als lichtwezen met oneindige mogelijkheden kun je ieder moment meesturen aan jouw bestemming. Wat ga jij perfectioneren en uitbouwen?

De nieuwe maan in Kreeft geeft de behoefte om je terug te trekken, rust op te zoeken en te gaan waar je je thuis voelt. Alle indrukken en energieën van mensen zijn al snel teveel, dus maak ook tijd om te ontspannen en op te laden. De hoge energieën blijven stromen en vragen om rustmomenten voor integratie. Zoek de natuur op en geliefde mensen, stel verplichtingen (jegens mensen die je niet zelf kiest) uit en geef je gevoel bestaansrecht.
De invloed van Neptunus op de Maan maakt nog gevoeliger, maar geeft ook inspiratie. Dromen kunnen levendig(er) zijn, anderen zijn makkelijk aan te voelen en je kunt schouwen in onstoffelijke werelden (in en buiten jezelf). Luister extra goed naar je lichaam, want dat is als een antenne die aangeeft wat wel en niet goed is voor jou deze dagen.
Van 18 tot en met 27 juli staat Pluto vierkant de Noordknoop. Dat gaat over het lot van een grote groep mensen en ook over de macht van het volk (dat in massale menigten bijeenkomt en invloed wil uitoefenen op hun lot). De Noordknoop gaat vanaf 18 juli naar Ram, wat nieuwe impulsen of richtingen geeft ten aanzien van jouw levensmissie en ook de bereidheid daarvoor te strijden. Ook hiervoor is het weer nodig om goed naar jezelf te luisteren: wat is jouw missie of wat maak je jouw missie? Hang niet een theorie aan, ga niet mee in een bepaald stramien, maar maak het persoonlijk! Jij bent jij, hebt jouw ervaringen en kunt met jouw unieke zijn altijd iets bijdragen aan de wereld. Dwing niet en laat je niet dwingen. Karmische banden worden nog duidelijker en hechter, terwijl je je losmaakt van de mensen en/of dingen die je misselijk maken. Voordat je acties onderneemt of een stelling hebt geformuleerd en naar buiten willen brengen, kun je beter even naar binnen en in rust voelen waar je staat, wat jouw zielenstem zegt en handel of communiceer pas als het helemaal goed voelt.

Tekst en foto van petra Stam
Alleen delen mvv deze website!

ZOMERTIP: Mijn Krachtdieren jaarcursus is in 10 losse cursusdelen online te volgen. Informatie, meditaties, homeopathie, creativiteit. Kijk welke (kracht)dieren en/of welk levensthema’s jou interesseren en duik erin!
https://petrastam.com/product-category/krachtdieren-1-online-cursus/