Volle maan 12 augustus 2022

03:36 uur

De volle Graanmaan laat je stilstaan bij het thema ‘overvloed en bestemming’. Na het proces van groei en rijping zijn de eerste giften van de Aarde zichtbaar en tastbaar. Wij doorlopen gelijksoortige cycli. Waarvoor heb jij je ingezet en welke processen heb jij de afgelopen periode doorlopen? Wat zijn de eerste vruchten die je daarvan kunt plukken?
We leven op verschillende manieren in een tijd van overvloed – niet alleen qua voedsel, maar ook als het gaat om informatie, meningen, mogelijkheden, keuzes en inzichten. Om in de veelheid niet de weg kwijt te raken, is het belangrijk om momenten te hebben dat je in stilte dicht bij jezelf kunt zijn. Hoe gaat het met jou? Hoe gaat het wérkelijk met jou? Wat heb jij nodig? Welke persoonlijke bestemming is belangrijk voor jou op dit moment? Hoe kun je die vanuit liefde nastreven? Met de Noordknoop en Uranus die nog heel dicht bij elkaar staan, blijven nieuwe inzichten komen omtrent je levensdoel en -bestemming. Juist door jouw unieke zelf te zijn, jouw gaven en wijsheid te delen, werk je mee aan de verhoging van de frequentie van de Aarde – en op die lichtgolfjes kan iedereen meedeinen.

De Maan in Waterman geeft flitsen van inzicht, kan heldere gevoelens versterken en zeer vrijheidslievend maken. Schrijf de ideeën die rond de volle maan opborrelen op, maar voer ze niet meteen uit. Omdat de Maan vierkant Uranus staat, kun je onrust en spanning ervaren, bijvoorbeeld door iets of iemand waarvan je voelt: daar ben ik klaar mee! Oude kwesties kunnen even opspelen en je afleiden, maar je hoeft er niet in te duiken, je hoeft het slechts te herkennen en te laten gaan. Volg het licht en de lichtheid, niet de pijn en de zwaarte. Jij bepaalt waaraan je aandacht geeft en (verder) laat groeien.
Saturnus en de Maan staan bijna samen. Dat maakt realistisch en verantwoordelijk, geeft moed en doorzettingsvermogen. De Zon tegenover Saturnus geeft conflicten met autoriteiten en Uranus versterkt dit. Van 12 tot 15 augustus ben je extra allergisch voor iedereen die jou wil beperken of macht over jou wil uitoefenen. Zorg dat je regelmatig van bovenaf naar jezelf kijkt, jouw ware zelf ziet en al jouw mogelijkheden, in plaats van verdwaald te raken in statements van de buitenwereld.
De Zwarte Maan en Sirius staan van 10 en met 19 augustus samen, waardoor je ten diepste ervaart wie jouw zielenzelf is en welke bestemming voor jou belangrijk is. Je bent hier en dat is niet voor niets! En je hebt ook niet voor niets jouw gaven, talenten, enthousiasme en passie, dus gebruik die, op jouw unieke manier. Wat draag jij bij of wil je bijdragen aan het collectieve geboorteproces dat nu plaatsvindt? Sirius komt weer boven de horizon en deelt haar licht met ons. Deze heldere ster wordt geassocieerd met Isis en brengt de geboorte van het hogere zelf. Door te luisteren naar je zielenstem vind je deze dagen een stukje terug van jezelf. Een zielendeel, een zielenmissie, een groter weten, iets waardoor jij je heler voelt. Volg de tekens op je innerlijke pad en vertrouw op jouw weten.

Tekst en foto van Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!