Volle maan 12 november 2019

14:56 uur

Iedere dag is het iets langer donker en wint de kou terrein. De bomen verliezen langzaamaan hun blaadjes. Dit offer wordt gemaakt zodat de boom meer vocht kan vasthouden en de winter kan overleven. Gevallen bladeren en vergane planten zullen worden verteerd en vormen zo een beschermlaag en voedingsbodem voor het leven dat verstopt zit in de buik van Moeder Aarde. De uiterlijke natuur wordt stiller, een rust die ertoe bijdraagt dat de innerlijke rijkdom een kans krijgt om later weer uit te groeien. Voor ons is dit ook een tijd om ons meer terug te trekken naar binnen, rust te nemen en opgedane kennis om te zetten in wijsheid. Welke droom of verandering zou je werkelijkheid willen zien worden? Is er iets dat je wil of kan opofferen om daar effectiever aan te kunnen werken? Welke ruis of afleiding ervaar je in je leven? Hoe kun je een storende factor (iets of iemand) meer naar de achtergrond schuiven? Onderzoek vooral ook je eigen gedachten, gedragingen of aannames, want die kunnen een blinde vlek zijn en je weerhouden volop in je kracht te gaan staan. Het thema bij deze volle maan is ‘wijsheid en offer’.

Met de volle maan in Stier voel je prima welke wensen jij wilt nastreven en wat voor jou van waarde is om je beter te voelen. Dat betekent niet per se dat je iets of iemand buiten jezelf nodig hebt, al kan het wel zo voelen. Sta juist stil bij je innerlijke waarde, je talenten en kwaliteiten. Waar ben je goed in en hoe wil je dat inzetten (om er eventueel ook je geld mee te verdienen)? De Zon schijnt vanuit Schorpioen licht als röntgenstralen op de Maan. Dit geeft de mogelijkheid voor zelfonderzoek, achter de sluiers van de zintuiglijke werkelijkheid te kijken en zien welke zielenwaarden in het licht willen komen te staan. Het gaat over vasthouden en loslaten, transformeren in de persoon die je wilt zijn. Het vraagt moed om uit oude zekerheden te stappen, maar als die al lang niet meer bevredigend zijn, kan het als het ware je leven redden! Mercurius loopt nog retrograde, dus bepaal niet alleen met je verstand maar vooral ook met je hart of een nieuw besluit goed voelt. Dit is een fortuinlijke volle maan door de andere gunstige hemelse invloeden:
Saturnus geeft zelfbeheersing, geduld en geeft de neiging de rust op te zoeken om toegewijd te werken aan jouw geliefde project te werken. Fijne herinneringen en dromen helpen je te bepalen wat dat is. Deel je ervaringen, of zoek zelf raad bij iemand die ouder is en zijn/haar levenservaring kan delen met je.
Neptunus maakt je ontvankelijker en brengt je zowel dichter bij je gevoel als bij je heldere weten. Let op je dromen, zowel ’s nachts als overdag – het zijn wegwijzers van zielenverlangens. Creativiteit, meditatie of romantiek kunnen je op een nieuw level brengen.
Ook Pluto doet een duit in de zak door bovenstaande intenser te beleven. Zelfkennis helpt je te vertrouwen op je innerlijke kracht en weten. Je kunt een oud beperkt gevoel of een ondermijnende gewoonte achterlaten en meer in je ware kracht gaan staan.

Tekst en foto © Petra Stam
Deze tekst alleen delen mvv deze website!

TIP: Krachtdieren jaarcursus 2020 (in Bergen / Amersfoort / Den Haag / bij Breda). Leren over krachtdieren, over je eigen horoscoop, meditaties, je eigen remedies en creativiteit.