Nieuwe maan 26 november 2019

16:04 uur

In de natuur is het steeds stiller en haar beginnende winterslaap lijkt op de dood, maar dat is slechts schijn. Verstopt in de aarde liggen veel droomzaadjes en de hoop voor het nieuwe leven. Dit is een tijd voor innerlijke groei. Besteed tijd en aandacht aan jezelf en neem de rust om opgedane kennis om te zetten in wijsheid. Dit is de laatste nieuwe maan voor de zonsverduistering van 26 december.

De nieuwe maan staat naast de Zon in Boogschutter. Een nieuwe maan geeft zowel het einde van een cyclus als het begin van een nieuwe aan. Welke oude gewoonte of welke routinegedrag staat jou in de weg als het gaat om het verbreden van je horizon? Boogschutter geeft een optimistische, positieve energie, levenslust, vastberadenheid en wekt honger naar kennis. Formuleer nieuwe idealen, doe geestelijke kennis op of plan een reis. Ook de natuur doet je goed, want buiten lopen geeft lucht en ruimte in je hoofd. Contact met dieren lijkt gemakkelijker te gaan en doet je hart groeien. Venus en Jupiter staan naast elkaar, nog net in Boogschutter. Deze samenstand bevordert vertrouwen, geeft sneller een geluksgevoel en helpt je te formuleren wat voor jou zin of onzin is. Laat je aandacht uitgaan naar wat je leven aangenamer kan maken en wat je kunt bijdragen aan het verbeteren van je eigen leven en dat van anderen.
De druk die Uranus uitoefent op de Maan vraagt echter om aandacht, want deze kan werken als een snelkookpan: energie die geen uitlaatklep heeft, zich opbouwt en de zenuwen strak doet staan, kan ineens naar buiten knallen waardoor je ondoordacht veranderingen inzet. Ook uit de buitenwereld kunnen onverwachte invloeden komen. Probeer vooruit te denken, te plannen en te voelen waar jij heen wilt in de volgende fase. Welke droomzaadjes sluimeren er in jou? Welke kennis heb je opgedaan of welke les heb je ter harte moeten nemen? Handelen volgens je innerlijk weten is wijsheid! De vuurenergie van Boogschutter en ook die van Mars laten je voelen waar je passie naar uitgaat, maar versterken ook de neiging om te impulsief te handelen. Blijf dicht bij jezelf, houd een slag om de arm, maar ga wel de uitdaging tot groei aan.

Tekst en foto © Petra Stam
Deze tekst alleen delen mvv deze website!

TIP: Ik geef in 2020 nog 1 keer de hele Krachtdier jaarcursus – in Bergen, Amersfoort, Den Haag en Ulvenhout (bij Breda) – lees alles HIER