Volle maan 14 juni 2022

13:52 uur

Warmte en regen wisselen elkaar af, terwijl het licht bijna een hoogtepunt heeft bereikt. Op 21 juni is het Midzomer, de langste dag. In deze tijd bruist de natuur van de energie en ook de groeikracht is op weg naar een hoogtepunt. De vele bloemen geven kleur en geur aan deze tijd. Het thema bij de Bloemmaan is ‘groeikracht en verbinding’. Dat is duidelijk in de natuur, maar geldt ook voor ons. Om het beste uit jezelf te halen zul je in verbinding moeten blijven met je hart(ewensen). Zorg ervoor dat je niet wordt overwoekerd door bijzaken of door de veelheid aan informatie van buitenaf. Informatie is niet per se kennis, dus neem niet zomaar alles tot je. Een filter (letterlijk en figuurlijk) en zuiverheid helpen je om in je helderheid te blijven en om te groeien in de richting die jij wenst. Hoe voed jij jezelf en je doelen? Voor welke groei wil jij gaan en hoe ga je dat doen?

De volle maan in Boogschutter maakt avontuurlijk, optimistisch en enthousiast. De drang om nieuwe doelen en idealen te onderzoeken of na te streven is groot. Kijk echter eerst naar waarmee je al bezig was of bent, voordat je weer iets nieuws aanhaalt. Onderzoek het doel achter je doel – waarom streef je iets na? Maakt helder waarop je je pijlen richt en zet daar duidelijke stappen naar. Het helpt je om niet te verdwalen in bijzaken en eerst iets af te maken, voordat je er weer iets bijneemt.
Er zijn geen exacte verbindingen met de Maan, maar Saturnus helpt wel mee om trouw te zijn aan jouw gevoel, om door te zetten en waar te maken waarvoor je je inzet. Misschien dempt dit een beetje je enthousiasme, stel je grenzen of maakt het dat je afscheid neemt van iets of iemand. Het helpt wel om vanuit eigenwaarde en gewetensvol jouw pad te volgen. Neptunus zorgt ervoor dat je niet alleen aardse, maar ook spirituele ervaringen opdoet. Door de natuurlijke ritmen te volgen en weloverwogen de tekens op je pad te interpreteren, verlies je jezelf niet in angst of façades. Het is onze grote magische kracht om Spirit te laten samenwerken met de materie (o.a. je lichaam). Met intentie en liefde kun je alles bereiken, dus richt je op jouw hoofddoel, hier en nu.
Venus en de Noordknoop staan samen, waardoor je via je hart duidelijk aanwijzingen krijgt over wat wel en niet binnen jouw levensdoel past. Voelt het goed, krijg je er energie van, springt je hart ervan op? Dan is het duidelijk een goed teken. Het geeft ook aan dat het vrouwelijk principe (gevoel, intuïtie, zorg, compassie, onvoorwaardelijke liefde) richting wil geven aan levensdoelen (in het groot en in het klein). Als je voor een keuze staat, neem dan de tijd om naar je hart te luisteren, want jouw innerlijk kompas wijst feilloos de weg!

Tekst en foto door Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!

Alles over de Maan, beleving, de oorsprong van onze feesten, mythologie, symboliek, bomen, thee, wierook en sprookjes: IN HET LICHT VAN DE MAAN of de Maankaarten.