Volle maan 17 juni 2019

10:32 uur

Deze volle Maan van de Kortste Nacht valt vlak voor Midzomer (21 juni) en heeft alles te maken met het hoogtepunt van het licht. De dagen zijn het langst en de nachten het kortst. Licht haalt de aandacht weg bij de processen die zich in het donker afspelen (onderbewuste). Maar wat je aandacht geeft, daar schijn je licht op en komt bewustzijn op. Ook al is de nacht kort, de volle maan weerkaatst natuurlijk wel het zonlicht, dus je kunt het licht in je maanviering betrekken: Wat gaat goed? Welke zaken mogen wel wat meer in het licht komen te staan? Licht geeft ook energie, dus gebruik die eventueel om jezelf doelgericht en actief in de buitenwereld te laten zien. Dit is de laatste volle maan voor de zon- en maansverduisteringen van juli, waardoor dit een fase is om je dromen en lange-termijn planningen waar te maken voordat een nieuwe cyclus start.

De Maan staat in Boogschutter, wat het zoeken naar meer en beter wekt. Deze volle maan maakt oprecht – bijna té oprecht, want eigen gedachten, gevoelens, idealen en ook tekortkomingen worden met groot gemak gedeeld aan anderen. Helaas bestaat de wereld niet alleen uit welwillende mensen, dus bepaal eerst of het handig is om met bepaalde mensen te delen wat er in je omgaat. De stroom van levenslust, spontaniteit en optimisme is echter niet zomaar uitgedroogd. Ook de behoefte aan nieuwe uitdagingen (reizen, avontuur) is groot. Zoals de boogschutter zijn pijlen op een doel richt, is het voor ons ook belangrijk om de vuurenergie op een of maximaal twee doelen te richten. Als je dit niet doet, versnippert je energie en bereik je een beetje van alles in plaats van alles van wat je het liefst wilt.
Er zijn, behalve de Zon, geen directe verbindingen tussen de Maan en andere planeten. Tussen Jupiter, Saturnus en Neptunus zijn echter vele voorspoedige en lastige aspecten, en die energie speelt maandag ook een rol. Plaats je vertrouwen niet buiten jezelf, want daarin kun je je verliezen. Stem steeds af op je eigen wijsheid zonder te verdwalen in over-enthousiasme (Jupiter) of luchtkastelen (Neptunus). Met geduld, niet met afraffelen, krijg je dingen gedaan. Met behulp van je intuïtief weten (Neptunus) en discipline (Saturnus) bereik je lange-termijn-successen. Geef dromen en voorgevoelens aandacht, want deze kunnen meer waarheid bevatten dan je in eerste instantie vermoedt.
Mercurius en Mars staan samen, wat gedachtekracht versterkt en voorspoedig werkt voor de verwezenlijking van plannen en wensen. Daarvoor moet je wel weten wat je wilt, oftewel een besluit nemen waar je precies voor gaat. Spreek uit naar jezelf wat jouw doel is de komende weken en onderneem daar een duidelijke actie op. De nieuwe maan en de zonsverduistering van 2 juli brengen een nieuwe fase en met wat voorwerk bewerkstellig je een opwaartse spiraal.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!

TIPS: workshops tijdens de

- nieuwe maan, zonsverduistering: 2 juli, Amersfoort
– volle maan en maansverduistering: 16 juli, Schalkhaar (bij Deventer)

In de Maan-nieuwsbrief (abonnement) deze keer extra:
– Noordknoop aspecten: levensdoel-richtingaanwijzers
– Ster Aculeus
– Praktisch: een amulet maken